Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

«Μία νύχτα μόνο»: Όσα θα συμβούν στα τελευταία επεισόδια από 22 έως 25 Ιουνίου στις 21:40

19 Ιουνίου, 2026

Μύκονος: Ενίσχυση με Τίγκα

19 Ιουνίου, 2026

Παναθηναϊκός: «Προχωράει η μεταγραφή του Πένια» (pic)

19 Ιουνίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΔΙΑΦΟΡΑ»Βίντεο σκέτη … αροθυμία! Ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης μας θυμίζει την γιαγιά Ασαλουμίνα
ΔΙΑΦΟΡΑ

Βίντεο σκέτη … αροθυμία! Ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης μας θυμίζει την γιαγιά Ασαλουμίνα

hellasvoiceBy hellasvoice28 Μαρτίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Άνοιξη του 1998, σε μια αυλή στο Πορτοράζ, ο χρόνος μοιάζει να σταματά. Μια 19χρονη ματιά συναντά μια ζωή ολόκληρη φορτωμένη μνήμες, πόνο και αξιοπρέπεια. Η «Ασαλουμίνα», η Κυριακή Κυριακίδου-Μακρυανίδου, γεννημένη το 1900 στη Ματσούκα του Πόντου, δεν αφηγείται απλώς ιστορίες, ξεδιπλώνει μπροστά στον φακό μια ολόκληρη εποχή που χάθηκε, αλλά δεν σίγησε ποτέ.

Με τη φωνή της βαριά από τα βιώματα και τη γλώσσα της καθαρή, ατόφια ποντιακή, μεταφέρει «πατρίδας ιστορίες» και την προσωπική της οδύσσεια: από την Τραπεζούντα μέχρι το Πρωτοχώρι Κοζάνης, σε μια διαδρομή ξεριζωμού που σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά. Δεν είναι απλώς μια καταγραφή, είναι μια ζωντανή μαρτυρία, ένα κομμάτι ιστορίας που σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Το πολύτιμο αυτό οπτικό ντοκουμέντο ανήρτησε ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό.

<<Εδώ είμαι 19 χρονών! Με την “Ασαλουμίνα” αγκαλιά (Κυριακή Κυριακίδου-Μακρυανίδου), που γεννήθηκε το 1900 στον Πόντο, στη Ματσούκα, στο χωριό Γιαννακάντων… Άνοιξη του 1998 στο Πορτοράζ, σου Στύλονος τ’ αυλία, με τη θεία την Τόλη παρέα…Η “Ασαλουμίνα” τραγούδησε και μας είπε «πατρίδας ιστορίες» αλλά και για την «οδύσσεια» της μέχρι να φτάσει σε ηλικία 23 ετών, από το λιμάνι της Τραπεζούντας στο Πρωτοχώρι Κοζάνης! Δοξάζω το Θεό για αυτές τις στιγμές… Ακούστε ατόφια την ποντιακή διάλεκτο, ακούστε εκφράσεις, χρώμα, ύφος, από την ευλογημένη γιαγιά…
Υ.Γ. Ο φίλος μου, ο Χαράλαμπος Παρχαρίδης, σπουδαίος λυράρης και τουλουμτσής, ο γιος του Τσιαφέτα, που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αυστραλία με έστειλε αυτό το βίντεο χθες! Αγνοούσα την ύπαρξη του…και με συγκίνησε! Οι στιγμές απαθανατίστηκαν από την κάμερα του κουμπάρου του Γιάννη Καράδη το 1998 στο Πορτοράζ!>>

Το άρθρο Βίντεο σκέτη … αροθυμία! Ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης μας θυμίζει την γιαγιά Ασαλουμίνα εμφανίστηκε πρώτα στο PontosVoice – H δική σου ΚΑΘΑΡΗ Ποντιακή φωνή.

Πηγή: Read More

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

«Μία νύχτα μόνο»: Όσα θα συμβούν στα τελευταία επεισόδια από 22 έως 25 Ιουνίου στις 21:40

19 Ιουνίου, 2026

Wham!: Νέο ντοκιμαντέρ για την ιστορική τους περιοδεία στην Κίνα το 1985 – Τι θυμάται ο Άντριου Ρίτζλεϊ (vids)

19 Ιουνίου, 2026

Σε θέση «μάχης» οι Έλληνες ψαράδες για τον λαγοκέφαλο – Ξεκινάει το Σάββατο ο «1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αλιείας Λαγοκέφαλου»

19 Ιουνίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΔΙΑΦΟΡΑ

«Μία νύχτα μόνο»: Όσα θα συμβούν στα τελευταία επεισόδια από 22 έως 25 Ιουνίου στις 21:40

By hellasvoice19 Ιουνίου, 20260

Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.grΗ ώρα της κρίσης και της δικαιοσύνης φτάνει για τους ήρωες…

Μύκονος: Ενίσχυση με Τίγκα

19 Ιουνίου, 2026

Παναθηναϊκός: «Προχωράει η μεταγραφή του Πένια» (pic)

19 Ιουνίου, 2026

Παύλος Μαρινάκης: Την εβδομάδα που μας έρχεται θα φανεί στην αντλία η μείωση της τιμής του πετρελαίου

19 Ιουνίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • «Μία νύχτα μόνο»: Όσα θα συμβούν στα τελευταία επεισόδια από 22 έως 25 Ιουνίου στις 21:40
  • Μύκονος: Ενίσχυση με Τίγκα
  • Παναθηναϊκός: «Προχωράει η μεταγραφή του Πένια» (pic)
  • Παύλος Μαρινάκης: Την εβδομάδα που μας έρχεται θα φανεί στην αντλία η μείωση της τιμής του πετρελαίου
  • Χαρδαλιάς: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για τα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας – “Κανένας μόνος, φροντίδα για όλους”

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

«Μία νύχτα μόνο»: Όσα θα συμβούν στα τελευταία επεισόδια από 22 έως 25 Ιουνίου στις 21:40

19 Ιουνίου, 2026

Μύκονος: Ενίσχυση με Τίγκα

19 Ιουνίου, 2026

Παναθηναϊκός: «Προχωράει η μεταγραφή του Πένια» (pic)

19 Ιουνίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026572 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026320 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202682 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.