Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Δένδιας: Η ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στο φυσικό περιβάλλον

22 Ιουνίου, 2026

Ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο: Αφορά στην υπόθεση του Qatargate

22 Ιουνίου, 2026

Νικήτας Κακλαμάνης: Απένειμε αφιερωματικά γραμματόσημα των ΕΛΤΑ στον μεγάλο δημιουργό Σταύρο Ξαρχάκο (Εικόνες)

22 Ιουνίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριμ έως 94€/στρέμμα στο σκληρό – Νέα δάνεια για αγορά γης και όλες οι πληρωμές 2026
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριμ έως 94€/στρέμμα στο σκληρό – Νέα δάνεια για αγορά γης και όλες οι πληρωμές 2026

hellasvoiceBy hellasvoice29 Μαρτίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια4 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Το ακόλουθο άρθρο προέρχεται από τον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr:

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Έντονη κινητικότητα καταγράφεται στα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ), με τους παραγωγούς να αναζητούν διευκρινίσεις για το σύνθετο οικοσχήμα που μπορεί να αποδώσει έως και 94 ευρώ ανά στρέμμα στο σκληρό σιτάρι.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Θεοχάρης 

Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ πριν το Πάσχα: Στο «τραπέζι» μόλις 230 εκατ. από 1,1 δισ. ενισχύσεων – Τι λένε στελέχη του ΥΠΑΑΤ

News: Πρόκειται για μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από στελέχη της αγοράς ως «μοναδική ευκαιρία», καθώς συνδυάζει πριμ αντικατάστασης, οικολογικά σχήματα και συνδεδεμένες ενισχύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το Βήμα Ορθοδοξίας.gr, στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιβεβαιώνουν ότι το συγκεκριμένο πριμ αποτελεί μέρος της νέας στρατηγικής της ΚΑΠ για ενίσχυση των σιτηρών και στροφή σε πιο βιώσιμες πρακτικές.

Πώς «χτίζεται» η επιδότηση των 94 ευρώ

Η βάση της ενίσχυσης είναι το πριμ αντικατάστασης, το οποίο φτάνει έως τα 52,2 ευρώ ανά στρέμμα για όσους παραγωγούς αντικαθιστούν καλλιέργειες όπως μηδική, βαμβάκι ή καλαμπόκι με σιτηρά.

Το συγκεκριμένο μέτρο θεωρείται «μιας χρήσης», καθώς δεν μπορεί να επαναληφθεί για το ίδιο αγροτεμάχιο την επόμενη χρονιά. Αυτό το στοιχείο το καθιστά ιδιαίτερα κρίσιμο για όσους θέλουν να μεγιστοποιήσουν τα έσοδά τους.

Στη συνέχεια, προστίθενται τα οικολογικά σχήματα (eco-schemes), όπως προκύπτει και από τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα οποία περιλαμβάνουν:

• Διαχείριση υπολειμμάτων

• Ψηφιακή γεωργία

• Λίπανση ακριβείας

• Χρήση βιοδιεγερτών

Οι δράσεις αυτές μπορούν να προσθέσουν περίπου 30–35 ευρώ ανά στρέμμα.

Τέλος, η συνδεδεμένη ενίσχυση (περίπου 11,5 ευρώ ανά στρέμμα) συμπληρώνει το συνολικό ποσό.

Ποιοι προλαβαίνουν – Τι ισχύει για το ΟΣΔΕ 2026

Η επιδότηση αφορά τις χειμερινές σπορές του 2025 και συνδέεται άμεσα με τις δηλώσεις που υποβάλλονται μέσω του ΟΣΔΕ.

Παραγωγοί που δεν εντάχθηκαν εγκαίρως στο μέτρο την προηγούμενη χρονιά, δεν μπορούν να διεκδικήσουν το πριμ αντικατάστασης, ωστόσο μπορούν να αξιοποιήσουν τα υπόλοιπα οικοσχήματα.

Στελέχη του ΥΠΑΑΤ επισημαίνουν ότι για το 2026 θα υπάρξουν νέες δυνατότητες, αλλά χωρίς τα επιπλέον ποσά που προέκυψαν φέτος από αναδιανομές ενισχύσεων.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Νέοι κανόνες, αυστηροί έλεγχοι και «ψαλίδι» στις επιδοτήσεις – Ποιοι χάνουν έως 3%

Νέα δάνεια για αγορά αγροτικής γης

Παράλληλα με τις ενισχύσεις, έρχεται και νέα γενιά χρηματοδοτικών εργαλείων για τους αγρότες, με στόχο την απόκτηση γης και τη σταθεροποίηση των εκμεταλλεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που σχετίζονται με τα εργαλεία της νέας ΚΑΠ και αναλύονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα νέα δάνεια θα περιλαμβάνουν:

• επιδοτούμενα επιτόκια

• περίοδο χάριτος

• ευνοϊκούς όρους για νέους αγρότες

Η πρόσβαση στη γη αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων, καθώς η αστάθεια στις μισθώσεις δημιουργεί σοβαρά προβλήματα προγραμματισμού.

Τι λένε στελέχη του ΥΠΑΑΤ

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο vimaorthodoxias.gr στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η στρατηγική για τα επόμενα χρόνια εστιάζει:

• στη στήριξη των παραγωγών σιτηρών

• στη μείωση του κόστους παραγωγής

• στην ενίσχυση επενδύσεων με σύγχρονα εργαλεία

Όπως σημειώνουν, «ο συνδυασμός ενισχύσεων και χρηματοδότησης μπορεί να αλλάξει τον χάρτη της ελληνικής γεωργίας».

Τελευταίες ειδήσεις για αγρότες 2026 (Επιγραμματικά)

• Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ έως 30 Ιουνίου 2026 για eco-schemes και συνδεδεμένες

• Νέα προκήρυξη για βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία μέσα στο καλοκαίρι

• Ενισχύσεις για λίπανση και γεωργία ακριβείας αυξημένες το 2026

• Αλλαγές στο ΟΣΔΕ με αυστηρότερους ελέγχους και διασταυρώσεις

• Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για αγορά γης και αγροτικές επενδύσεις

• Εξετάζεται αύξηση συνδεδεμένων ενισχύσεων σε σιτηρά και ψυχανθή

• Προγράμματα για νέους αγρότες με επιδότηση έως και 70%

• Πιθανές καθυστερήσεις σε πληρωμές λόγω ελέγχων και επαναξιολογήσεων

Η φετινή χρονιά αποτελεί κομβικό σημείο για τους αγρότες, καθώς συνδυάζει υψηλές ενισχύσεις, νέα εργαλεία χρηματοδότησης και αυξημένες απαιτήσεις συμμόρφωσης. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν τώρα, θα καθορίσουν την πορεία των εκμεταλλεύσεων για τα επόμενα χρόνια.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ- ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 2026: Έκπτωση 0,41€/λίτρο στην αντλία με QR – Παράταση ΜΕΝΟ έως 13 Μαρτίου 

Το άρθρο ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριμ έως 94€/στρέμμα στο σκληρό – Νέα δάνεια για αγορά γης και όλες οι πληρωμές 2026 δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr από τον Γιώργος Θεοχάρης. Η πλειοψηφία των κειμένων αποτελεί πρωτογενές περιεχόμενο ή φέρει επιμέλεια από τη συντακτική ομάδα. © Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:Read More | www.vimaorthodoxias.gr

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Ψηφιακές ξεναγήσεις σε ναούς και ιστοσελίδα για τον προσκυνηματικό τουρισμό ετοιμάζει η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

22 Ιουνίου, 2026

Η γνήσια προσευχή από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου

22 Ιουνίου, 2026

ΛΙΣΤΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ: ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΝΑΤ: Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουλίου – Σύνταξη στα 62 για νοσηλευτές και διασώστες 

22 Ιουνίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στο φυσικό περιβάλλον

By hellasvoice22 Ιουνίου, 20260

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ορίζονται αποκλειστικά από την επιχειρησιακή τους ιδιότητα, αλλά και από την…

Ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο: Αφορά στην υπόθεση του Qatargate

22 Ιουνίου, 2026

Νικήτας Κακλαμάνης: Απένειμε αφιερωματικά γραμματόσημα των ΕΛΤΑ στον μεγάλο δημιουργό Σταύρο Ξαρχάκο (Εικόνες)

22 Ιουνίου, 2026

ΝΔ: Νέζης και Πτωχός επικεφαλής στη “μάχη της Μεσσηνίας” απέναντι στον Σαμαρά

22 Ιουνίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Δένδιας: Η ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στο φυσικό περιβάλλον
  • Ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο: Αφορά στην υπόθεση του Qatargate
  • Νικήτας Κακλαμάνης: Απένειμε αφιερωματικά γραμματόσημα των ΕΛΤΑ στον μεγάλο δημιουργό Σταύρο Ξαρχάκο (Εικόνες)
  • ΝΔ: Νέζης και Πτωχός επικεφαλής στη “μάχη της Μεσσηνίας” απέναντι στον Σαμαρά
  • Τα νέα πρόσωπα του κόμματος Τσίπρα που βγαίνουν μπροστά στα media και αυτοί που δεν περνούν τη βάση και μένουν πιο πίσω

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Δένδιας: Η ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στο φυσικό περιβάλλον

22 Ιουνίου, 2026

Ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο: Αφορά στην υπόθεση του Qatargate

22 Ιουνίου, 2026

Νικήτας Κακλαμάνης: Απένειμε αφιερωματικά γραμματόσημα των ΕΛΤΑ στον μεγάλο δημιουργό Σταύρο Ξαρχάκο (Εικόνες)

22 Ιουνίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026572 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026320 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202682 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.