Σύμφωνα με δημοσίευμα του realvoice995.gr Read More
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ζήτησε σήμερα τον σεβασμό της κυριαρχίας των κρατών, όπως και του διεθνούς δικαίου στη Μέση Ανατολή, και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να διαδραματίζει «εποικοδομητικό» ρόλο στην επιδίωξη της ειρήνης σε συνάντησή του με τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι Χάλεντ μπιν Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ αλ Ναχιάν, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
«Η διατήρηση της αρχής του διεθνούς δικαίου δεν θα πρέπει να σημαίνει ότι το χρησιμοποιούμε όταν αυτό μας ταιριάζει, και ότι το απορρίπτουμε όταν δεν συμβαίνει αυτό. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον κόσμο να επιστρέψει στον νόμο της ζούγκλας», σημείωσε ο Σι κατά τη συνάντησή του με τον Αλ Ναχιάν.
«Η κυριαρχία, η ασφάλεια και η εδαφική ακεραιότητα των χωρών της Μέσης Ανατολής και της περιοχής του Κόλπου θα πρέπει να γίνονται πλήρως σεβαστές», τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος.
Η Κίνα υποδέχεται σήμερα μια σειρά ξένων ηγετών που όλοι τους επηρεάζονται από τις επιπτώσεις των γεγονότων στη Μέση Ανατολή, μολονότι αυτά δεν ανακοινώθηκαν ως πρωταρχικό αντικείμενο της έλευσής τους: τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι, τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και τον πρόεδρο του Βιετνάμ Το Λαμ.
Η Κίνα και η Ρωσία είναι εταίροι του Ιράν και αντίπαλοι των ΗΠΑ.
Παρά τη μεγάλη διακριτικότητα όσον αφορά τις λεπτομέρειες της δράσης της, σημαντικός ρόλος αποδόθηκε στην κινεζική διπλωματία για την τρέχουσα κατάπαυση του πυρός και για τη διεξαγωγή των πρόσφατων συνομιλιών το Πακιστάν που δεν κατέληξαν σε συμφωνία ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ.
Ενώπιον του πρίγκιπα διαδόχου του Αμπού Ντάμπι Χάλεντ μπιν Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ αλ Ναχιάν ο Κινέζος πρόεδρος «υπογράμμισε τη θέση αρχής της Κίνας υπέρ της προώθησης της ειρήνης και της επανέναρξης των συνομιλιών και επαναβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στο θέμα αυτό», μετέδωσαν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Read MoreΔιαβάστε Περισσότερα στην Πηγή: real.gr
The post Ο Σι Τζινπίνγκ ζητεί σεβασμό του διεθνούς δικαίου στη Μέση Ανατολή – Δεσμεύεται για «εποικοδομητικό» ρόλο της Κίνας first appeared on Real Voice 99.5.
Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ: Read More | realvoice995.gr

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.