Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Συνελήφθη στην Πάτρα ο 89χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε 5 άτομα στον ΕΦΚΑ και στο Εφετείο στη Λουκάρεως

28 Απριλίου, 2026

Γι αυτό έχασε ο ΠΑΟΚ το κύπελλο(vid)!

28 Απριλίου, 2026

Ατρόμητος: Πρόστιμό σε Σπανό από ΔΕΑΒ για ψυχολογική βία

28 Απριλίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΠΟΛΙΤΙΚΗ»Συνελήφθη ο 89χρονος πιστολέρο – Εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο στην Πάτρα δίπλα στα ΚΤΕΛ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνελήφθη ο 89χρονος πιστολέρο – Εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο στην Πάτρα δίπλα στα ΚΤΕΛ

hellasvoiceBy hellasvoice28 Απριλίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια5 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.gr

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ο 89χρονος που άνοιξε πυρ στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού και στη Λουκάρεως, τραυματίζοντας πέντε άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 89χρονος εντοπίστηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας, δίπλα στα ΚΤΕΛ ενώ είχε πάνω του 38άρι περίστροφο γεμάτο. Ο υπάλληλος στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου στην Πάτρα, όπου και εντοπίστηκε ο 89χρονος πιστολέρο, τον αναγώρισε και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Όπως αναφέρεται ο ηλικιωμένος ετοιμαζόταν να φύγει από τη χώρα με προορισμό την Ιταλία με φέρι μποτ και από εκεί σύμφωνα με πληροφορίες του LiveNews και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου σχεδίαζε να ταξιδέψει στο Στρασβούργο όπου σύμφωνα με το πλάνο του θα πραγματοποιούσε επίθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλιο.

Ο 89χρονος άνοιξε αρχικά πυρ μέσα στο κτίριο του ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό, τραυματίζοντας έναν υπάλληλο, και στη συνέχεια διέφυγε. Λίγη ώρα αργότερα, φέρεται να κινήθηκε με ταξί προς τη Λουκάρεως, όπου στο ισόγειο του Ειρηνοδικείου πυροβόλησε ακόμη τέσσερα άτομα, δικαστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν.

Η υπόθεση γίνεται ακόμη πιο σκοτεινή από το γεγονός ότι ο δράστης άφησε πίσω του τρεις φακέλους, φωνάζοντας «εδώ βρίσκεται ο λόγος που έκανα ό,τι έκανα», χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενό τους.

Παρά τη μαζική κινητοποίηση της αστυνομίας και τον αποκλεισμό περιοχών, ο 89χρονος –γνωστός ρακοσυλλέκτης από τον Βοτανικό, με φερόμενα ψυχολογικά προβλήματα και παρελθόν νοσηλείας– κατάφερε να κινηθεί σε δύο διαφορετικά σημεία της Αθήνας και να εξαφανιστεί.

Παράλληλα το τραυματισμένο άτομο από την επίθεση στον ΕΦΚΑ δήλωσε «Είμαι σοκαρισμένος από αυτό που συνέβη, ήρθα στη δουλειά μου και βρέθηκα πυροβολημενος στο πόδι. Ευτυχώς βρίσκομαι εκτός κινδύνου όπως με ενημέρωσαν οι γιατροί».

«Μάλλον πρόκειται για τον θείο μου» – Πώς ταυτοποιήθηκε ο 89χρονος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ξεκίνησε το πρωί από τα Άνω Πατήσια, όπου διέμενε σε σπίτι της ανιψιάς του. Πήρε ταξί με προορισμό τον ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό, όπου πραγματοποίησε την πρώτη επίθεση.

Αμέσως μετά, επιβιβάστηκε σε δεύτερο ταξί με κατεύθυνση τη Λουκάρεως, όπου σημειώθηκε η δεύτερη ένοπλη ενέργεια. Οι κινήσεις του καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες οδηγών ταξί.

Μετά τις δύο επιθέσεις, η ανιψιά του δράστη επικοινώνησε με την αστυνομία, αναφέροντας ότι «μάλλον πρόκειται για τον θείο μου». Με βάση αυτή την πληροφορία, οι αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση του 89χρονου.

Το σκηνικό παραπέμπει ευθέως σε ταινία όπως το Falling Down, όπου ένας άνθρωπος σε ψυχική και κοινωνική πίεση βγαίνει στους δρόμους οπλισμένος, αφήνοντας πίσω του χάος και ένα προσωπικό «μήνυμα» προς το σύστημα.

Με τη διαφορά ότι εδώ δεν πρόκειται για σενάριο, αλλά για μια πραγματική υπόθεση που εξελίσσεται σε επιχειρησιακό θρίλερ για τις αρχές – και ταυτόχρονα σε ερωτήματα για το πώς ένας ένοπλος 89χρονος κατάφερε να κινηθεί ανενόχλητος, να χτυπήσει σε δύο σημεία και να παραμένει μέχρι αυτή την ώρα ασύλληπτος.

Το προφίλ του δράστη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δράστης είναι 89 ετών, ρακοσυλλέκτης, γνωστός στις αρχές από την περιοχή του Βοτανικού, ενώ φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και να έχει νοσηλευθεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική. Ο ίδιος μένει στα Κάτω Πατήσια, ενώ η αστυνομία πήγε σπίτι του και δεν τον βρήκε, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Μετά την επίθεση στον ΕΦΚΑ, κατά την οποία τραυμάτισε υπάλληλο και στη συνέχεια διέφυγε, φέρεται να κινήθηκε προς τη Λουκάρεως, στο ισόγειο του Ειρηνοδικείου, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες πυροβόλησε ακόμη τέσσερα άτομα, τα οποία είναι δικαστικοί υπάλληλοι και δεν τραυματίστηκαν.

Ο 89χρονος περιγράφεται από αυτόπτες μάρτυρες ως ψηλός και λεπτός, φορώντας μπλε καμπαρντίνα, μέσα στην οποία έκρυβε το όπλο του. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει εκτεταμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στον Κεραμεικό, όταν ο ηλικιωμένος εισέβαλε σε κτήριο του ΕΦΚΑ και ανέβηκε στον τέταρτο όροφο. Εκεί, φέρεται να πυροβόλησε με καραμπίνα, τραυματίζοντας ελαφρά έναν υπάλληλο που συμμετείχε σε πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (55-66). Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό με τραύματα από σκάγια στα πόδια, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο ζωής.

Λίγη ώρα αργότερα, ο ίδιος άνδρας μετέβη με ταξί στο Ειρηνοδικείο, στην οδό Κυρίλλου Λουκάρεως. Εκεί ανέβηκε ξανά στον τέταρτο όροφο και πυροβόλησε τέσσερα άτομα, τα οποία τραυματίστηκαν ελαφρά. Ο δράστης φέρεται να εγκατέλειψε στο σημείο την καραμπίνα του πριν διαφύγει και κάποιες επιστολές στις οποίες αναφέρει τους λόγους της επίθεσής του:

Δηλώσεις του διοικητή του ΕΦΚΑ

«Μπήκε μέσα, ανέβηκε στον 4ο όροφο, σήκωσε την καραμπίνα, είπε σε έναν υπάλληλο να σκύψει και χτύπησε έναν άλλον. Δεν νομίζω ότι το έκανε σκόπιμα. Νομίζω ήταν σε κατάσταση, όχι καλή», δήλωσε ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Αλέξανδρος Βαρβέρης, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΤnews Radio 105,8, αναφερόμενος στον 89χρονο που εισέβαλε στο κτίριο του Οργανισμού στον Κεραμεικό.

Σε ερώτηση για τα κίνητρα του δράστη, ο κ. Βαρβέρης σημείωσε: «Αυτό παραμένει άγνωστο. Νομίζω ότι έχει θέματα ο άνθρωπος ο οποίος έκανε αυτό το πράγμα. Δεν νομίζω ότι είχε κάτι να κάνει με τον ΕΦΚΑ, αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω την πληροφορία ακόμα».

Παράλληλα, υπογράμμισε: «Δυστυχώς, δεν υπάρχει φύλαξη αστυνομική. Υπάρχει εταιρεία security η οποία φροντίζει να υπάρχει μια τάξη στα καταστήματα. Ο υπάλληλος της εταιρείας security δεν κατάλαβε ο άνθρωπος. Είδε μια καραμπίνα, δεν κατάλαβε ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Ήταν κρυμμένο το όπλο και έγινε ό,τι έγινε».

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων:  Η επίθεση κατέδειξε την απουσία μέτρων ασφαλείας

Στην ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως, αναφέρεται η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία υποστηρίζει ότι ανέδειξε με τον πιο οδυνηρό τρόπο τα σοβαρά κενά στην ασφάλεια των δικαστικών χώρων.

Η Ένωση επισημαίνει ότι το περιστατικό έρχεται λίγους μήνες μετά την εισαγωγή όπλου στα δικαστήρια της Ευελπίδων, γεγονός που είχε ήδη προκαλέσει ανησυχία για την ανεπαρκή φύλαξη των δικαστικών κτηρίων. Όπως τονίζεται, οι χώροι των Δικαστηρίων παραμένουν ουσιαστικά αφύλακτοι, εκθέτοντας σε κίνδυνο δικαστικούς υπαλλήλους, δικαστές, δικηγόρους και πολίτες.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:​Read More | https://www.tanea.gr/

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.

Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.

Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.

Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.

Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Καραμέρος στα Παραπολιτικά 90,1: Οφείλουμε να δώσουμε χρόνο και χώρο στο καινούργιο κόμμα του Τσίπρα – Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει αποφάσεις (Ηχητικό)

28 Απριλίου, 2026

Χατζηδάκης: H ΔΕΗ ήταν συστημικός κίνδυνος επί Τσίπρα και έγινε παράδειγμα επιτυχίας

28 Απριλίου, 2026

Αποκαλύψεις για τον 89χρονο που σκόρπισε τον τρόμο: Πήγαινε συχνά στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού και δημιουργούσε ένταση

28 Απριλίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνελήφθη στην Πάτρα ο 89χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε 5 άτομα στον ΕΦΚΑ και στο Εφετείο στη Λουκάρεως

By hellasvoice28 Απριλίου, 20260

Σύμφωνα με δημοσίευμα του novasports.gr Συνελήφθη εν τέλει λίγο μετά τις 16:30 ο ο 89χρονος…

Γι αυτό έχασε ο ΠΑΟΚ το κύπελλο(vid)!

28 Απριλίου, 2026

Ατρόμητος: Πρόστιμό σε Σπανό από ΔΕΑΒ για ψυχολογική βία

28 Απριλίου, 2026

«Μάχη» στα σκαλιά του Λευκού Οίκου: Η αντίδραση του βασιλιά Καρόλου στην επιθετική χειραψία του Ντόναλντ Τραμπ

28 Απριλίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Συνελήφθη στην Πάτρα ο 89χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε 5 άτομα στον ΕΦΚΑ και στο Εφετείο στη Λουκάρεως
  • Γι αυτό έχασε ο ΠΑΟΚ το κύπελλο(vid)!
  • Ατρόμητος: Πρόστιμό σε Σπανό από ΔΕΑΒ για ψυχολογική βία
  • «Μάχη» στα σκαλιά του Λευκού Οίκου: Η αντίδραση του βασιλιά Καρόλου στην επιθετική χειραψία του Ντόναλντ Τραμπ
  • Συνελήφθη ο 89χρονος πιστολέρο – Εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο στην Πάτρα δίπλα στα ΚΤΕΛ

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Συνελήφθη στην Πάτρα ο 89χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε 5 άτομα στον ΕΦΚΑ και στο Εφετείο στη Λουκάρεως

28 Απριλίου, 2026

Γι αυτό έχασε ο ΠΑΟΚ το κύπελλο(vid)!

28 Απριλίου, 2026

Ατρόμητος: Πρόστιμό σε Σπανό από ΔΕΑΒ για ψυχολογική βία

28 Απριλίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026572 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026315 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202669 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.