Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Άννα Ευθυμίου από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης: “Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους”

1 Μαΐου, 2026

Κοντογεώργης: “Σημαντική εξέλιξη για την ορεινή Ελλάδα που αξίζει να γνωρίζουμε” (Εικόνα)

1 Μαΐου, 2026

Κωστής Χατζηδάκης: “10 χρόνια πριν, Πρωτομαγιά και Πάσχα τότε του 2016, χάσαμε τη μητέρα μου – Σας θυμόμαστε πάντα!”

1 Μαΐου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»Rodoslive»Ανυποχώρητος ο Αλ. Κολιάδης: Δεν υπογράφει την προγραμματική σύμβαση με την ΕΤΑΔ!
Rodoslive

Ανυποχώρητος ο Αλ. Κολιάδης: Δεν υπογράφει την προγραμματική σύμβαση με την ΕΤΑΔ!

hellasvoiceBy hellasvoice30 Απριλίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια4 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Εκτός πραγματικότητας» οι τιμές για τις παραλίες

Υψώνει ανάστημα ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, στην ΕΤΑΔ, καθώς αρνείται να «συμμορφωθεί» με τις αξιώσεις της για την εκμετάλλευση των παραλιών-φιλέτων του νησιού που διαχειρίζεται και, επί της ουσίας, με επιστολή του, την ενημερώνει ότι δεν προτίθεται να υπογράψει τη νέα προγραμματική σύμβαση!

Υπενθυμίζεται ότι από τον Μάρτιο, οπότε και έληξε η προγραμματική σύμβαση με την ΕΤΑΔ που ήταν σε ισχύ τα προηγούμενα τρία χρόνια, ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του στη δημοτική αρχή βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Εταιρεία για την υπογραφή της νέας, για την επόμενη τριετία.

Επίσης, αφότου ξεκίνησε αυτό, ο δήμαρχος, και από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, έχει διαμηνύσει ότι, ναι μεν, η εκμετάλλευση των «φιλέτων» της Ρόδου έχει περάσει στην ΕΤΑΔ, ωστόσο η νέα προγραμματική σύμβαση θα υπογραφεί με όρους που θα θέσει η δημοτική αρχή και θα είναι πιο ευνοϊκοί για τον δήμο και κατ’ επέκταση για τους χρήστες των παραλιών.

Ενώ, λοιπόν, βρισκόμαστε εν αναμονή των πλειστηριασμών που θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά, οι πληροφορίες ήθελαν τη διαπραγμάτευση να είναι δύσκολη, με την πλευρά της δημοτικής αρχής να αντιδρά στην αύξηση των τιμών κατά 50%, ακόμα και 60% ανά τετραγωνικό μέτρο, κάτι βέβαια που θα μετακυληθεί στους λουόμενους. Ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι αυτό είναι πολύ σοβαρό θέμα για το τουριστικό προϊόν της Ρόδου, καθώς δεν διασφαλίζεται η προστασία της τιμής της ξαπλώστρας.

Μετά από κάποιους μήνες διαπραγματεύσεων, λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες, ο δήμαρχος απέστειλε νέα επιστολή προς την ΕΤΑΔ, σχετικά με την κατάρτιση της προγραμματικής σύμβασης εκμετάλλευσης αιγιαλών αρμοδιότητάς της στο νησί, με την οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, την ενημερώνει ότι, με αυτούς τους όρους, δεν προτίθεται να την υπογράψει!

Στην επιστολή του, ο κ. Κολιάδης, αρχικά – αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες – κάνει λόγο για την ύπαρξη αρκετών εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ των δύο μερών. Ειδικότερα, λέει ότι αδυνατούν να κατανοήσουν την απαίτηση που προβάλει η Εταιρεία να συμπληρώσει ο δήμος το πρωτόκολλο παραλαβής των κοινόχρηστων αιγιαλών αρμοδιότητάς της για «την ύπαρξη ή μη ελαττωμάτων, αυθαιρεσιών ή νομικών εκκρεμοτήτων σ’ αυτούς» και εξηγεί: «Διότι, αφενός μεν, έχει παρέλθει ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα από την περιέλευση σε εσάς του πρωτοκόλλου παράδοσης των αιγιαλών και, αφετέρου, η παραλαβή των αιγιαλών αυτών από τον δήμο Ρόδου, κατά την έναρξη της από 11/05/2023 προγραμματικής σύμβασης που καταρτίστηκε μεταξύ μας, έγινε δίχως να έχει προηγηθεί έλεγχος από αμφότερους εμάς και δίχως να συνταχθεί οποιοδήποτε πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής, το οποίο θα περιέγραφε την κατάσταση των αιγιαλών που παραλάβαμε. Συνακόλουθα, είναι αδύνατον να ανταποκριθούμε στην εν λόγω άτοπη απαίτησή σας».

Στη συνέχεια, όμως, ο δήμαρχος προβάλει τις ενστάσεις του δήμου σχετικά με τις υπέρογκες τιμές που φέρεται να ζητά η ΕΤΑΔ. Όπως αναφέρει, λοιπόν, μετά τον έλεγχο στοιχείων που τέθηκαν υπόψη τους, δηλώνουν ότι αδυνατούν, «παρά τις προσπάθειες που έχουμε καταβάλει και την καλή πίστη που επιδεικνύουμε, να επιβεβαιώσουμε τη μεθοδολογία υπολογισμού των εκτός πραγματικότητας τιμών παραχώρησης του δικαιώματος απλής χρήσης, που έχετε καθορίσει»!

Οι πληροφορίες θέλουν τον δήμαρχο να εγείρει και άλλα ζητήματα στα οποία δεν μπορούν να συναινέσουν, υπογράφοντας την προγραμματική σύμβαση, και να καταλήγει ως εξής: «Εξαιτίας των παραπάνω μείζονων ζητημάτων, τα οποία είναι για εμάς ουσιώδη για την εύρυθμη λειτουργία των παραλιακών χώρων, θεωρούμε ότι είναι, τουλάχιστον με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, ανέφικτη η συνεργασία μας»!

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι όροι που έθεσε ο δήμος προς την ΕΤΑΔ, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, μεταξύ άλλων, είναι οι παρακάτω:

  • Ζήτησε να περιέρχεται στον δήμο αντάλλαγμα ίσο με ποσοστό 20% επί των εσόδων τόσο από τις μισθώσεις τμημάτων μετά από δημοπρασία όσο και από τις μισθώσεις που συνάπτονται απευθείας με όμορες επιχειρήσεις.
  • Να παραχωρηθεί τμήμα της παραλίας Τσαμπίκας, ικανό να εξυπηρετεί τις ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού, ώστε να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση και χρήση από τους πολίτες του δήμου.
  • Επίσης, ζήτησε η διενέργεια και ολοκλήρωση των διαγωνισμών να διενεργηθεί από τον δήμο Ρόδου.
  • Η ΕΤΑΔ να επιβαρύνεται με τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών που μισθώνει.

ΠΗΓΗ: https://www.rodiaki.gr/article/546435/anypoxwrhtos-o-al-koliadhs-den-ypografei-thn-programmatikh-symbash-me-thn-etad

Το άρθρο Ανυποχώρητος ο Αλ. Κολιάδης: Δεν υπογράφει την προγραμματική σύμβαση με την ΕΤΑΔ! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις 24/7 , άμεσα και καθαρά.

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Για τον λόγο αυτό, ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑ το θέμα 9: «Έγκριση του Τοπικού Σχεδίου Δράσης Δήμου Ρόδου για την κοινωνική ένταξη, την ισότητα και τη συμμετοχή των Ρομά»

30 Απριλίου, 2026

Δύο Βρετανίδες αδελφές καταγγέλλουν βιασμό από ομοεθνείς τους

30 Απριλίου, 2026

Συγκλονιστικό βίντεο από Μπαγκλαντές: Βρέφος πέφτει στις ράγες και ο πατέρας του το καλύπτει καθώς περνά το τρένο

30 Απριλίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Ευθυμίου από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης: “Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους”

By hellasvoice1 Μαΐου, 20260

“Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης”, ανέφερε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άννα Ευθυμίου…

Κοντογεώργης: “Σημαντική εξέλιξη για την ορεινή Ελλάδα που αξίζει να γνωρίζουμε” (Εικόνα)

1 Μαΐου, 2026

Κωστής Χατζηδάκης: “10 χρόνια πριν, Πρωτομαγιά και Πάσχα τότε του 2016, χάσαμε τη μητέρα μου – Σας θυμόμαστε πάντα!”

1 Μαΐου, 2026

Έξοδος Πρωτομαγιάς: Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στις εθνικές οδούς

1 Μαΐου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Άννα Ευθυμίου από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης: “Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους”
  • Κοντογεώργης: “Σημαντική εξέλιξη για την ορεινή Ελλάδα που αξίζει να γνωρίζουμε” (Εικόνα)
  • Κωστής Χατζηδάκης: “10 χρόνια πριν, Πρωτομαγιά και Πάσχα τότε του 2016, χάσαμε τη μητέρα μου – Σας θυμόμαστε πάντα!”
  • Έξοδος Πρωτομαγιάς: Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στις εθνικές οδούς
  • Παναθηναϊκός: Ο Λαφόν ενδιαφέρει τη Λιλ

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Άννα Ευθυμίου από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης: “Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους”

1 Μαΐου, 2026

Κοντογεώργης: “Σημαντική εξέλιξη για την ορεινή Ελλάδα που αξίζει να γνωρίζουμε” (Εικόνα)

1 Μαΐου, 2026

Κωστής Χατζηδάκης: “10 χρόνια πριν, Πρωτομαγιά και Πάσχα τότε του 2016, χάσαμε τη μητέρα μου – Σας θυμόμαστε πάντα!”

1 Μαΐου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026572 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026315 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202671 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.