Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

«Γιαμπουσέλε τριετίας στον Παναθηναϊκό»

8 Ιουλίου, 2026

Συνάντηση Γεραπετρίτη με την ΥΠΕΞ της Ισλανδίας στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικές εξελίξεις, οι διατλαντικές σχέσεις και η ενίσχυση της ελληνοϊσλανδικής συνεργασίας

8 Ιουλίου, 2026

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Ανάντ: Στο επίκεντρο η ελληνοκαναδική συνεργασία και η διεθνής ασφάλεια

8 Ιουλίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΑΜΥΝΑ»Πως διαχειρίζεται ο τουρκικός Τύπος την απόσυρση των Patriot από την Κάρπαθο
ΑΜΥΝΑ

Πως διαχειρίζεται ο τουρκικός Τύπος την απόσυρση των Patriot από την Κάρπαθο

hellasvoiceBy hellasvoice21 Μαΐου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Τα τουρκικά μέσα παρουσιάζουν την απόσυρση των Patriot ως αποτέλεσμα επιρροής της Τουρκίας στον ελληνικό αμυντικό σχεδιασμό. Από τις πιο αιχμηρές ερμηνείες περί «βήματος πίσω» έως τις αναλύσεις για μετατόπιση ισχύος προς τη θάλασσα, τα τουρκικά δημοσιεύματα αποτυπώνουν μια κοινή ανάγνωση: ότι κάθε ελληνική αμυντική κίνηση περνά πλέον μέσα από το φίλτρο της Άγκυρας και της -κατά τη δική της άποψη- περιφερειακής της βαρύτητας.

Μιλιέτ – «Βήμα πίσω από την Ελλάδα: απομακρύνονται από τα σύνορα με την Τουρκία»

Η τουρκική φιλο-κυβερνητική εφημερίδα, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του ελληνικού ΚΥΣΕΑ, υιοθετεί αφήγημα που συνδέει την κίνηση της Αθήνας με ευρύτερες περιφερειακές ισορροπίες, αποδίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο ρόλο της Άγκυρας. Σε χαρακτηριστική αναφορά φιλοξενείται η εκτίμηση ότι: «Απομακρύνονται από τα σύνορα της Τουρκίας».

Στο ίδιο πλαίσιο, η εφημερίδα επιχειρεί να ερμηνεύσει την ελληνική αμυντική αναδιάταξη ως αποτέλεσμα της «σκιάς της περιφερειακής επιρροής της Άγκυρας», σημειώνοντας ότι η αυξανόμενη στρατιωτική ισχύς της Τουρκίας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στον σχεδιασμό ασφαλείας της Αθήνας.

Παράλληλα, καταγράφεται η θέση ότι η Τουρκία αναδεικνύεται σε κεντρικό παράγοντα στον σχεδιασμό του ΝΑΤΟ στη νότια πτέρυγα, ενώ γίνεται αναφορά και στις αντιρρήσεις που είχε εκφράσει στο παρελθόν η Άγκυρα για αναπτύξεις ελληνικών συστημάτων. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία είχε εκφράσει αντιρρήσεις».

Σοζτζού – «Η Ελλάδα παίρνει πίσω τα συστήματα αεράμυνας δίπλα μας: στη θέση τους θα ρίξει στη θάλασσα μηχανή 6.000 τόνων»

Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Σοζτζού παρουσιάζει την απόφαση της Αθήνας μέσα από ένα πρίσμα στρατιωτικής αναδιάρθρωσης, εστιάζοντας στη μετατόπιση προτεραιοτήτων από την ξηρά προς τη θάλασσα. Αν και το ρεπορτάζ είναι κυρίως ειδησεογραφικό, η ρητορική του τίτλου και της ανάλυσης υποδηλώνει μια εικόνα ανακατανομής ισχύος στην περιοχή.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα προχωρά σε αναβάθμιση των ναυτικών της δυνάμεων, ενώ η απομάκρυνση των συστημάτων Patriot από θέσεις κοντά στις τουρκικές ακτές εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στρατιωτικού εκσυγχρονισμού. Η έμφαση δίνεται στη μεταφορά του κέντρου βάρους προς τις θαλάσσιες επιχειρησιακές δυνατότητες.

TR Haber – «Η Ελλάδα αποσύρει τα συστήματα αεράμυνα από τα σύνορα με την Τουρκία»

Η εθνικιστική, φιλο-ισλαμιστική ιστοσελίδα TR Haber εστιάζει κυρίως στην επιχειρησιακή διάσταση της απόφασης του ΚΥΣΕΑ, παρουσιάζοντάς την ως αλλαγή στη στρατιωτική διάταξη κοντά στα τουρκικά σύνορα. Η ανάλυση συνοδεύεται από την εκτίμηση ότι η αυξανόμενη στρατιωτική ικανότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο αποτελεί βασικό παράγοντα στον σχεδιασμό της Αθήνας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι οι μεταβολές στο ελληνικό αμυντικό δόγμα συνδέονται με ευρύτερες περιφερειακές ισορροπίες, οι οποίες –όπως σημειώνεται– επηρεάζονται καθοριστικά από την Τουρκία.

ΠΗΓΗ: SigmaLive

Πηγή: Read More | https://geopolitico.gr

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Ανταλλαγή φιλοφρονήσεων Τραμπ-Ερντογάν! Ανοικτός για τα F-35 ο πρόεδρος των ΗΠΑ

7 Ιουλίου, 2026

Σε τροχιά ο Hyperion GR-1: Η Ελλάδα αποκτά οπτική παρατήρηση της Γης με ελληνικό μικροδορυφόρο

7 Ιουλίου, 2026

Παρέμβαση και για την κατάσταση στον Έβρο! «Δεν μας επιτρέπουν να υψώσουμε ελληνική σημαία στο Τριεθνές»

7 Ιουλίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Γιαμπουσέλε τριετίας στον Παναθηναϊκό»

By hellasvoice8 Ιουλίου, 20260

Σύμφωνα με δημοσίευμα του novasports.gr Ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε επιστρέφει στην Ευρώπη και το κάνει με……

Συνάντηση Γεραπετρίτη με την ΥΠΕΞ της Ισλανδίας στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικές εξελίξεις, οι διατλαντικές σχέσεις και η ενίσχυση της ελληνοϊσλανδικής συνεργασίας

8 Ιουλίου, 2026

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Ανάντ: Στο επίκεντρο η ελληνοκαναδική συνεργασία και η διεθνής ασφάλεια

8 Ιουλίου, 2026

Παύλος Μαρινάκης για τα τρία χρόνια στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου: “Η αλήθεια είναι ιερό καθήκον” (Βίντεο)

8 Ιουλίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • «Γιαμπουσέλε τριετίας στον Παναθηναϊκό»
  • Συνάντηση Γεραπετρίτη με την ΥΠΕΞ της Ισλανδίας στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικές εξελίξεις, οι διατλαντικές σχέσεις και η ενίσχυση της ελληνοϊσλανδικής συνεργασίας
  • Συνάντηση Γεραπετρίτη-Ανάντ: Στο επίκεντρο η ελληνοκαναδική συνεργασία και η διεθνής ασφάλεια
  • Παύλος Μαρινάκης για τα τρία χρόνια στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου: “Η αλήθεια είναι ιερό καθήκον” (Βίντεο)
  • Αποχώρησε από τους Δημοκράτες η Γιώτα Πούλου – Επιβεβαίωση του Secret

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

«Γιαμπουσέλε τριετίας στον Παναθηναϊκό»

8 Ιουλίου, 2026

Συνάντηση Γεραπετρίτη με την ΥΠΕΞ της Ισλανδίας στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικές εξελίξεις, οι διατλαντικές σχέσεις και η ενίσχυση της ελληνοϊσλανδικής συνεργασίας

8 Ιουλίου, 2026

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Ανάντ: Στο επίκεντρο η ελληνοκαναδική συνεργασία και η διεθνής ασφάλεια

8 Ιουλίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026573 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026320 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202683 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.