Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Καραγκούνης: “Δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης” – Τι είπε στα Παραπολιτικά 90,1 (Ηχητικό)

15 Ιουνίου, 2026

Τασούλας: “Η Ελλάδα επιδιώκει να γίνει αυτάρκης σε αίμα – Η αιμοδοσία είναι προσφορά ζωής” (Εικόνες)

15 Ιουνίου, 2026

Το… κατόρθωμα Φάμελλου: Πώς ένωσε… εναντίον του και τα δύο στρατόπεδα του ΣΥΡΙΖΑ – Στον “αέρα” η παραμονή του στην προεδρία

15 Ιουνίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»Rodoslive»Δοκός το νησί με το αρχαιότερο ναυάγιο του κόσμου όπου κατοικούν μόνο δύο γυναίκες, δείτε βίντεο
Rodoslive

Δοκός το νησί με το αρχαιότερο ναυάγιο του κόσμου όπου κατοικούν μόνο δύο γυναίκες, δείτε βίντεο

hellasvoiceBy hellasvoice10 Ιουνίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια4 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Δοκός το νησί με το αρχαιότερο ναυάγιο του κόσμου όπου κατοικούν μόνο δύο γυναίκες, δείτε βίντεο

Η 92χρονη Ειρήνη και η κόρη της Μαρία περιγράφουν πώς καταφέρνουν να επιβιώνουν σε ένα μικρό νησί ολομόναχες – Τι λέει, ο Νίκος, η τέταρτη γενιά της οικογένειας για τη σχέση του με τον τόπο
Λίγα ναυτικά μίλια μακριά από την Ύδρα και απέναντι από την Ερμιόνη βρίσκεται ένα μικρο νησί, ο Δοκός. Στα νερά του βρίσκεται το αρχαιότερο ναυάγιο του κόσμου, ηλικίας 2.500 ετών. Παλαιότερα στο νησί κατοικούσαν πολλοί άνθρωποι, υπήρχε ελαιοτριβείο και ο τόπος ξεχείλιζε από ζωή, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου τα πράγματα άλλαξαν. Οι περισσότεροι κάτοικοι εγκατέλειψαν το νησί και μετεγκαταστάθηκαν σε άλλε πόλεις και περιοχές. Πλέον μονάχα δύο γυναίκες ζούνε στον Δοκό. Πρόκειται για την 92χρονη Ειρήνη Ντούσκου, η οποία αρνήθηκε να εγκαταλείψει το νησί όταν ερήμωσε, και την κόρη της Μαρία, η οποία βρίσκεται συνεχώς δίπλα στη μητέρα της.

Μιλώντας στην εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα» του ΣΚΑΪ οι δύο γυναίκες εξηγούν πώς επιβιώνουν ολομόναχες στο νησί. Η Ειρήνη έχει χάσει εντελώς την ακοή της και  επικοινωνεί διαβάζοντας τα χείλη των ανθρώπων. Αυτό, όμως, δεν την εμποδίζει από το να ασχολείται με τις αγροτικές εργασίες του σπιτιού και παραμένει αεικίνητη.

ΒΙΝΤΕΟ: https://www.protothema.gr/greece/article/1832805/dokos-to-nisi-me-to-arhaiotero-nauagio-tou-kosmou-opou-katoikoun-mono-duo-gunaikes-deite-video/

Η ίδια ντρέπεται να μιλάει για την ηλικία της, καθώς όπως τονίζει «μου φαίνεται ότι δεν θα είμαι τόσο, αλλά δυστυχώς, όμως, οι δυνάμεις χαθήκανε», ενώ για τους κατοίκους του Δοκού είπε πως παλαιότερα «ήταν πολλοί και τώρα κανένας». Φροντίζει να ποτίζει τα δέντρα, να έχουν τα ζώα νερό για να πίνουν, και μαζί με της κόρη της τα βλέπουν και τα συντροφεύουν.

Η Μαρία φροντίζει τα ζώα, είναι υπεύθυνη για τις οικιακές δουλειές και το φαγητό

Η κόρης της, Μαρία, έχει αναλάβει να φροντίζει τα ζώα, είναι υπεύθυνη για τις οικιακές δουλειές και το φαγητό. «Θα ταΐσω λίγο τις κότες, θα πάω κάτω να δω αν έχουν νερό, μαζί με τα κοκόρια είναι καμιά δεκαριά», ενώ πρόσθεσε πως «απέναντι στο λιμάνι ζούσανε δέκα οικογένειες, εκεί υπήρχε ελαιοτριβείο και έχει πολλές ελιές». Όπως αναφέρει τα καλοκαίρια κατεβαίνουν το πρωί για μπάνιο.

«Έχουμε ηλιακά και νερό πιάνει από τη σκεπή, από τη βροχή. Είναι βρόχινο. Δεν έχει γεώτρηση. Άμα είχαμε και γεώτρηση θα είχαμε φυτέψει μποστάνια», ισχυρίζεται. Η Μαρία δηλώνει: «Θα μου φέρει ο πατέρας του Νίκου ψώνια, ένας φίλος γνωστός έρχεται το καλοκαίρι που μένει απέναντι από το νησί, στην Ερμιόνη».

Η τέταρτη γενιά της οικογένεια που φέρνει προμήθειες στην Ειρήνη και στη Μαρία

Ο Νίκος Ντούσκος είναι η τέταρτη γενιά της οικογένειας και μαζί με τον πατέρα του είναι υπεύθυνοι για να φέρνουν προμήθειες στις δύο γυναίκες. Όταν υπάρχει απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της Ύδρας και δεν μπορούν να προσεγγίσουν το νησί με το σκάφος, δεν ανησυχούν, καθώς η απαγόρευση διαρκεί το πολύ δύο με τρεις ημέρα και υπάρχει αρκετό απόθεμα για την Ειρήνη και τη Μαρία.

«Συνήθως ο κλήρος πέφτει σε μένα, γιατί ο μικρός έχει πάντα πιο πολύ ελεύθερο χρόνο», λέει ο Νίκος.

Δοκός το νησί με το αρχαιότερο ναυάγιο του κόσμου όπου κατοικούν μόνο δύο γυναίκες, δείτε βίντεο
Ο Νίκος Ντούσκος είναι η τέταρτη γενιά της οικογένειας

«Θα ήθελα πολύ η οικογένεια μου να έρθει σε επαφή με αυτό το μέρος»

Ο Νίκος δεν κατοικεί μόνιμα στον Δοκό, γιατί ασχολείται με τις επιχειρήσεις των γονιών του στην Ύδρα. Βαφτίστηκε στα νερά του νησιού στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Με το συγκεκριμένο μέρος έχει μία ιδιαίτερη σχέση εξαιτίας των αναμνήσεων που έχει με τη γιαγιά του.

«Γίνεται κανένας να μην αγαπάει τη γιαγιά του; Θα έδινα και τη ζωή μου για τη γιαγιά μου, αν δεν ήταν αυτή δεν θα ήμουν εγώ άμα το σκεφτείς. Κολυμπούσε και πιο παλιά το 2010 κατέβαινε στη θάλασσα και ψάρευε χταπόδια με το καμάκι. Θα ήθελα πολύ η οικογένεια μου, όταν κάνω, να μπορεί να έρθει σε επαφή με αυτό το μέρος», τονίζει ο Νίκος.
Πηγή: https://www.protothema.gr/greece/article/1832805/dokos-to-nisi-me-to-arhaiotero-nauagio-tou-kosmou-opou-katoikoun-mono-duo-gunaikes-deite-video/

Το άρθρο Δοκός το νησί με το αρχαιότερο ναυάγιο του κόσμου όπου κατοικούν μόνο δύο γυναίκες, δείτε βίντεο εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις 24/7 , άμεσα και καθαρά.

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Δέσποινα Βανδή: Ξεσηκώνει με το νέο της video clip για το “Να με αγαπάς” που κυκλοφόρησε (Βίντεο)

15 Ιουνίου, 2026

Φαίη Σκορδά: Ποζάρει για πρώτη φορά δημόσια με τον σύντροφό της Αλέξανδρο Αθανασιάδη (Εικόνες)

15 Ιουνίου, 2026

Έλον Μασκ: Η ιστορία του πρώτου τρισεκατομμυριούχου και η αντισυμβατική προσωπικότητα πίσω από την επιτυχία

15 Ιουνίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραγκούνης: “Δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης” – Τι είπε στα Παραπολιτικά 90,1 (Ηχητικό)

By hellasvoice15 Ιουνίου, 20260

“Υπάρχει μια απόκλιση δυστυχώς γύρω στο 15%. Μια γυναίκα κι ένας άνδρας ενώ κάνουν την…

Τασούλας: “Η Ελλάδα επιδιώκει να γίνει αυτάρκης σε αίμα – Η αιμοδοσία είναι προσφορά ζωής” (Εικόνες)

15 Ιουνίου, 2026

Το… κατόρθωμα Φάμελλου: Πώς ένωσε… εναντίον του και τα δύο στρατόπεδα του ΣΥΡΙΖΑ – Στον “αέρα” η παραμονή του στην προεδρία

15 Ιουνίου, 2026

Ο φόβος των συμβούλων Σαμαρά αν η ΝΔ δεν πάρει αυτοδυναμία στην πρώτη κάλπη των εκλογών

15 Ιουνίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Καραγκούνης: “Δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης” – Τι είπε στα Παραπολιτικά 90,1 (Ηχητικό)
  • Τασούλας: “Η Ελλάδα επιδιώκει να γίνει αυτάρκης σε αίμα – Η αιμοδοσία είναι προσφορά ζωής” (Εικόνες)
  • Το… κατόρθωμα Φάμελλου: Πώς ένωσε… εναντίον του και τα δύο στρατόπεδα του ΣΥΡΙΖΑ – Στον “αέρα” η παραμονή του στην προεδρία
  • Ο φόβος των συμβούλων Σαμαρά αν η ΝΔ δεν πάρει αυτοδυναμία στην πρώτη κάλπη των εκλογών
  • Ο Κυρανάκης, που σηκώνει μανίκια, τα ταξίδια και οι επαφές με τους πρώην πρωθυπουργούς και ο ιστορικός κύκλος που “έκλεισε” στον ΣΥΡΙΖΑ

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Καραγκούνης: “Δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης” – Τι είπε στα Παραπολιτικά 90,1 (Ηχητικό)

15 Ιουνίου, 2026

Τασούλας: “Η Ελλάδα επιδιώκει να γίνει αυτάρκης σε αίμα – Η αιμοδοσία είναι προσφορά ζωής” (Εικόνες)

15 Ιουνίου, 2026

Το… κατόρθωμα Φάμελλου: Πώς ένωσε… εναντίον του και τα δύο στρατόπεδα του ΣΥΡΙΖΑ – Στον “αέρα” η παραμονή του στην προεδρία

15 Ιουνίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026572 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026319 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202680 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.