Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Στράτος Σιμόπουλος: “Ή αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία ή κυβέρνηση των ηττημένων” (Βίντεο)

18 Ιουνίου, 2026

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αριθμοί διαψεύδουν το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για ισχυρή οικονομία

18 Ιουνίου, 2026

Τηλεοπτική κόντρα Λατινοπούλου με Παϊτέρη περί… καταγωγών: “Να μας πει αν αγόρασε η μάνα της χαλί από γύφτο” – “Από γύφτο δεν περίμενα και κάτι καλύτερο” (Βίντεο)

18 Ιουνίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΑΜΥΝΑ»Σοβαρή ένταση στο Αιγαίο! Αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών F-16
ΑΜΥΝΑ

Σοβαρή ένταση στο Αιγαίο! Αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών F-16

hellasvoiceBy hellasvoice18 Ιουνίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σοβαρή ένταση καταγράφηκε στο Αιγαίο, με ελληνικά και τουρκικά μαχητικά να εμπλέκονται σε σκληρές αναχαιτίσεις και αερομαχίες στην περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου, σε ένα περιστατικό που επαναφέρει στο προσκήνιο τις τουρκικές προκλήσεις και θέτει υπό αμφισβήτηση την τήρηση των συμφωνημένων μέτρων αποκλιμάκωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποίησε ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαζανίτης, τέσσερα τουρκικά F-16, εκ των οποίων τα δύο έφεραν οπλισμό, εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η ελληνική πλευρά κινητοποιήθηκε άμεσα, απογειώνοντας έξι οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία ανέλαβαν την αναχαίτιση των τουρκικών σχηματισμών. Ακολούθησαν διαδοχικές εμπλοκές στον αέρα, με τους Έλληνες χειριστές να προχωρούν σε μαζικές αναχαιτίσεις, προκειμένου να αποτρέψουν την περαιτέρω παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Η ένταση διήρκεσε περίπου μία ώρα, από τις 14:00 έως τις 15:00, διάστημα κατά το οποίο τα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν συνολικά έξι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Οι κινήσεις αυτές ενεργοποίησαν άμεσα τα προβλεπόμενα επιχειρησιακά πρωτόκολλα της Πολεμικής Αεροπορίας, με τα ελληνικά αεροσκάφη να παρακολουθούν και να αναχαιτίζουν κάθε τουρκική κίνηση.

Το περιστατικό αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς σημειώνεται λίγα μόλις 24ωρα μετά την έναρξη εφαρμογής του θερινού μορατόριουμ στρατιωτικών δραστηριοτήτων στο Αιγαίο, που βασίζεται στο Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ του 1987. Η συγκεκριμένη συμφωνία προβλέπει την αποφυγή στρατιωτικών προκλήσεων κατά την τουριστική περίοδο, από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, με στόχο τη διατήρηση ήρεμου κλίματος μεταξύ των δύο χωρών.

Ωστόσο, οι τελευταίες τουρκικές ενέργειες φαίνεται να κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση, καθώς οι συνεχείς παραβιάσεις και η παρουσία οπλισμένων μαχητικών στην περιοχή δημιουργούν νέα ερωτήματα για την πραγματική βούληση της Άγκυρας να τηρήσει τις δεσμεύσεις αποκλιμάκωσης.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία Αθήνα και Άγκυρα επιχειρούν να διατηρήσουν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να παραμένουν σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης στο Αιγαίο. Οι αναχαιτίσεις μεταξύ Χίου και Λέσβου υπενθυμίζουν ότι, παρά τη βελτίωση του διπλωματικού κλίματος των τελευταίων μηνών, οι παραβιάσεις και οι αεροπορικές προκλήσεις εξακολουθούν να αποτελούν μία από τις βασικές εστίες έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Πηγή: Read More | https://geopolitico.gr

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Τουρκική εισβολή στην άμυνα της Ευρώπης μέσω Ιταλίας – Η Baykar αποκτά «ευρωπαϊκό διαβατήριο»

18 Ιουνίου, 2026

Η φρεγάτα «Ψαρά» στην πρώτη γραμμή της επιχείρησης «Ασπίδες» – Σενάρια για ρόλο της ΕΕ και στην αποναρκοθέτηση του Ορμούζ

17 Ιουνίου, 2026

Η METLEN ενισχύει το ευρωπαϊκό αμυντικό της αποτύπωμα στη Eurosatory 2026

17 Ιουνίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στράτος Σιμόπουλος: “Ή αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία ή κυβέρνηση των ηττημένων” (Βίντεο)

By hellasvoice18 Ιουνίου, 20260

“Ελπίζω να μην πατήσει το κουμπί”, το μήνυμα Σιμόπουλου για τα σενάρια νέου κόμματος Πηγή:Read…

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αριθμοί διαψεύδουν το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για ισχυρή οικονομία

18 Ιουνίου, 2026

Τηλεοπτική κόντρα Λατινοπούλου με Παϊτέρη περί… καταγωγών: “Να μας πει αν αγόρασε η μάνα της χαλί από γύφτο” – “Από γύφτο δεν περίμενα και κάτι καλύτερο” (Βίντεο)

18 Ιουνίου, 2026

Χρηστίδης για Ανδρέα Μαζαράκη: “Κράτησε σε όλους μας παρέα με τις μουσικές του” – “Kαλό του ταξίδι”

18 Ιουνίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Στράτος Σιμόπουλος: “Ή αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία ή κυβέρνηση των ηττημένων” (Βίντεο)
  • ΣΥΡΙΖΑ: Οι αριθμοί διαψεύδουν το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για ισχυρή οικονομία
  • Τηλεοπτική κόντρα Λατινοπούλου με Παϊτέρη περί… καταγωγών: “Να μας πει αν αγόρασε η μάνα της χαλί από γύφτο” – “Από γύφτο δεν περίμενα και κάτι καλύτερο” (Βίντεο)
  • Χρηστίδης για Ανδρέα Μαζαράκη: “Κράτησε σε όλους μας παρέα με τις μουσικές του” – “Kαλό του ταξίδι”
  • Αντετοκούνμπο: Εκτός οι Μπλέιζερς, μένουν Χιτ και Σέλτικς

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Στράτος Σιμόπουλος: “Ή αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία ή κυβέρνηση των ηττημένων” (Βίντεο)

18 Ιουνίου, 2026

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αριθμοί διαψεύδουν το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για ισχυρή οικονομία

18 Ιουνίου, 2026

Τηλεοπτική κόντρα Λατινοπούλου με Παϊτέρη περί… καταγωγών: “Να μας πει αν αγόρασε η μάνα της χαλί από γύφτο” – “Από γύφτο δεν περίμενα και κάτι καλύτερο” (Βίντεο)

18 Ιουνίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026572 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026320 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202682 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.