Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Τα παράπονα των βουλευτών της ΝΔ για την προσθήκη αντιπεριφερειαρχών στα “γαλάζια” ψηφοδέλτια και η μέση οδός της παραίτησης

5 Ιουλίου, 2026

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση με το φιλί στη Μαρία Σάκκαρη μετά τη νίκη στο Wimbledon, η εκδήλωση θαυμασμού και η “καρδιά” (Εικόνα)

5 Ιουλίου, 2026

Γιάννης Κουρτάκης για ανάρτηση Σαμαρά: “Παρέλειψε να θυμηθεί ότι ανέτρεψε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ας μην ξεχνά από πού ξεκίνησε την καριέρα του”

5 Ιουλίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»Επαγγελματικά ακίνητα: Αύξηση των επενδύσεων και άνοδος της ζήτησης

Επαγγελματικά ακίνητα: Αύξηση των επενδύσεων και άνοδος της ζήτησης

hellasvoiceBy hellasvoice5 Ιουλίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια4 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.gr

Σε νέα φάση ανάπτυξης έχει εισέλθει η ελληνική αγορά επαγγελματικών ακινήτων στην Ελλάδα, έχοντας πλέον καλύψει τις απώλειες που κατέγραψε τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα το 2025 τα επαγγελματικά ακίνητα στην Ελλάδα, παρουσίασαν συνολικές επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 2,9 δισ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων σημαντικών επαγγελματικών ακινήτων που άλλαξαν χέρια είτε απευθείας είτε μέσω πλειστηριασμών.

Η ενίσχυση των ελληνικών αλλά και των ξένων επενδύσεων και η αυξημένη ζήτηση για σύγχρονους επαγγελματικούς χώρους συνεχίζουν να στηρίζουν την άνοδο των τιμών, με την Αθήνα να κρατά την πρωτοκαθεδρία και να ακολουθούν η Θεσσαλονίκη και η υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία ερευνών η οικοδομική δραστηριότητα επιταχύνεται το τελευταίο διάστημά και το επενδυτικό ενδιαφέρον ελλήνων και ξένων επενδυτών στρέφεται σε βιοκλιματικούς χώρους γραφείων, αποθηκευτικούς χώρους (logistics), ξενοδοχεία, βιομηχανικούς χώρους και νέες κατηγορίες ακινήτων, όπως ειδικευμένες μορφές κατοικίας, π.χ. οι φοιτητικές κατοικίες. Την ίδια ώρα, η ενεργειακή αναβάθμιση και οι σύγχρονες υποδομές αποτελούν βασικά κριτήρια για τους υποψήφιους αγοραστές.

Σύμφωνα μελέτη της Alpha Bank η αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας δημιουργεί ένα σύγχρονο απόθεμα ακινήτων υψηλών προδιαγραφών. Ιδιαίτερα στην αγορά καταστημάτων στους παράγοντες που στήριξαν τη ζήτηση για εμπορικούς χώρους σε κεντρικές και ανεπτυγμένες περιοχές αποτέλεσε η αύξηση της τουριστικής κίνησης στη χώρα, η οποία κινείται ανοδικά και φέτος αναμένεται να εμφανίσει αύξηση άνω του 5%.

Συνεχίζεται η αύξηση τιμών

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι δείκτες τιμών για γραφεία και καταστήματα υψηλών προδιαγραφών αυξήθηκαν το 2025 κατά 5,1% και 4,8% αντίστοιχα, διατηρώντας θετική εικόνα τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η άνοδος, πάντως, παρουσιάζει έντονες γεωγραφικές διαφοροποιήσεις. Στην Αθήνα, οι τιμές αυξάνονται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα, τόσο στα γραφεία όσο και στα καταστήματα. Η εξέλιξη αυτή συνδέεται με την υψηλή συγκέντρωση επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Αττική, όπου βρίσκεται εγκατεστημένο το 39% των ενεργών επιχειρήσεων. Στην Αθήνα η αύξηση ήταν στο 17,7%, ενώ στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη Ελλάδα διαμορφώθηκε σε 5,3% και 0,8% αντίστοιχα.

Η οικοδομική δραστηριότητα

Σε όλα αυτά σημαντική παράμετρος ήταν η ανοδική πορεία της οικοδομικής δραστηριότητας στα επαγγελματικά ακίνητα που κινείται ανοδικά την τελευταία πενταετία, τόσο ως προς τον αριθμό των νέων αδειών όσο και ως προς τον όγκο των κατασκευών, όπως αναφέρει η Alpha Bank στο τελευταίο οικονομικό της δελτίο για την αγορά επαγγελματικών ακινήτων και τις τάσεις στην αγορά.

Οπως σημειώνει είναι ενδεικτικό ότι οι νέες οικοδομικές άδειες για γραφεία ήταν το 2025 σχεδόν τριπλάσιες σε σχέση με το 2019, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 38%, αν και σε τετραγωνικά αφορούσαν μικρότερα έργα. Παράλληλα ένας ακόμη παράγοντας που ενίσχυσε τη ζήτηση για γραφειακούς χώρους είναι και η σταδιακή υποχώρηση της τηλεργασίας. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, πλέον το ποσοστό των εργαζομένων σε καθεστώς τηλεργασίας από 14,8% το 2021, το 2025 μειώθηκε στο 6,8%, αντανακλώντας τη σταδιακή επιστροφή στους φυσικούς χώρους εργασίας και δημιουργώντας την ανάγκη στέγασης των εργαζομένων αυτών.

Ανάλογα αυξητική είναι η εικόνα και στα εμπορικά καταστήματα όπου την τελευταία διετία η αγορά επανήλθε σταδιακά με την ετήσια αύξηση το 2025 να ανέρχεται σε 10%, ενώ σε όρους όγκου η άνοδος έφτασε το 41%. Από τις υπόλοιπες κατηγορίες επαγγελματικών ακινήτων ξεχωρίζουν τα βιομηχανικά κτίρια, με τον όγκο των νέων οικοδομικών αδειών να έχει σχεδόν διπλασιαστεί το 2025 σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα.

Την ίδια ώρα σημαντικός τροφοδότης της αγοράς παραμένει το ενδιαφέρον και των ξένων επενδυτών για επαγγελματικά ακίνητα στην Ελλάδα. Στοιχεία της REMAX δείχνουν ότι οι ξένοι επενδυτές εκτός από το κίνητρο αγοράς για χρήση του ακινήτου ως δεύτερη/εξοχική κατοικία επέλεξαν σε ποσοστό 30% ένα ακίνητο για επενδυτική χρήση (εκμίσθωση ή μεταπώληση). Μάλιστα το 2025 τα διαμερίσματα καλύπτουν το 38% των αγορών, με τις μονοκατοικίες να ακολουθούν στο 27% και τις μεζονέτες στο 20%. Στο 3% περιορίζονται οι αγορές επαγγελματικών ακινήτων, ενώ τα οικόπεδα αντιστοιχούν στο 9% και τα αγροτεμάχια στο 3%.  Σύμφωνα με στοιχεία της Terra Property τα επαγγελματικά ακίνητα – γραφεία, logistics, καταστήματα – αποδίδουν σήμερα 6% – 8% ετησίως στην Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:Read Morehttps://www.tanea.gr/

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα παράπονα των βουλευτών της ΝΔ για την προσθήκη αντιπεριφερειαρχών στα “γαλάζια” ψηφοδέλτια και η μέση οδός της παραίτησης

By hellasvoice5 Ιουλίου, 20260

Η ανανέωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ με την προσθήκη αντιπεριφερειαρχών έφερε κάποια παράπονα, αλλά βρέθηκε…

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση με το φιλί στη Μαρία Σάκκαρη μετά τη νίκη στο Wimbledon, η εκδήλωση θαυμασμού και η “καρδιά” (Εικόνα)

5 Ιουλίου, 2026

Γιάννης Κουρτάκης για ανάρτηση Σαμαρά: “Παρέλειψε να θυμηθεί ότι ανέτρεψε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ας μην ξεχνά από πού ξεκίνησε την καριέρα του”

5 Ιουλίου, 2026

Νίκος Ανδρουλάκης: “Ξινή” του βγήκε η βουτιά σε παραλία της Καρπάθου – Το τετ α τετ με Λαγοκέφαλο και η πρόωρη λήξη του μπάνιου

5 Ιουλίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Τα παράπονα των βουλευτών της ΝΔ για την προσθήκη αντιπεριφερειαρχών στα “γαλάζια” ψηφοδέλτια και η μέση οδός της παραίτησης
  • Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση με το φιλί στη Μαρία Σάκκαρη μετά τη νίκη στο Wimbledon, η εκδήλωση θαυμασμού και η “καρδιά” (Εικόνα)
  • Γιάννης Κουρτάκης για ανάρτηση Σαμαρά: “Παρέλειψε να θυμηθεί ότι ανέτρεψε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ας μην ξεχνά από πού ξεκίνησε την καριέρα του”
  • Νίκος Ανδρουλάκης: “Ξινή” του βγήκε η βουτιά σε παραλία της Καρπάθου – Το τετ α τετ με Λαγοκέφαλο και η πρόωρη λήξη του μπάνιου
  • ΑΕΚ: Το συμβόλαιο και το κόστος μεταγραφής του Καϊρίνεν

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Τα παράπονα των βουλευτών της ΝΔ για την προσθήκη αντιπεριφερειαρχών στα “γαλάζια” ψηφοδέλτια και η μέση οδός της παραίτησης

5 Ιουλίου, 2026

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση με το φιλί στη Μαρία Σάκκαρη μετά τη νίκη στο Wimbledon, η εκδήλωση θαυμασμού και η “καρδιά” (Εικόνα)

5 Ιουλίου, 2026

Γιάννης Κουρτάκης για ανάρτηση Σαμαρά: “Παρέλειψε να θυμηθεί ότι ανέτρεψε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ας μην ξεχνά από πού ξεκίνησε την καριέρα του”

5 Ιουλίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026573 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026320 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202683 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.