Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Κουτσούμπας από Φθιώτιδα: Να καταγραφούν αμέσως οι ζημιές των πληγέντων αγροτών και να παρθούν άμεσα μέτρα (Βίντεο)

31 Ιουλίου, 2026

Μαίνεται η κόντρα για τα hi tec γυαλιά του Άδωνι Γεωργιάδη: “Όποιος θέλει ας με βρίσει, θα καταγράφεται” – “Υποτιθέμενος κατα φαντασία καθηγητής Νομικής, ο Δουδωνής”

31 Ιουλίου, 2026

Επικό “άδειασμα” Ανδρουλάκη στα στελέχη που μιλούν για κατάργηση του νόμου Πιερρακάκη για τα μη κρατικά ΑΕΙ – Οι αποδέκτες του μηνύματος και η δικαίωση της Γιαννακοπούλου

31 Ιουλίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»Rodoslive»«Τσίπρας και Airbnb: Βάζει στο στόχαστρο τους μικρούς ιδιοκτήτες, ενώ οι δήθεν ευαίσθητοι επιλέγουν τη σιωπή»
Rodoslive

«Τσίπρας και Airbnb: Βάζει στο στόχαστρο τους μικρούς ιδιοκτήτες, ενώ οι δήθεν ευαίσθητοι επιλέγουν τη σιωπή»

hellasvoiceBy hellasvoice13 Ιουλίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

«Τσίπρας και Airbnb: Βάζει στο στόχαστρο τους μικρούς ιδιοκτήτες, ενώ οι δήθεν ευαίσθητοι επιλέγουν τη σιωπή»

Γράφει ο Μιχάλης Λουλούς
Η πρόσφατη πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για αυστηρότερους περιορισμούς στις βραχυχρόνιες μισθώσεις και την επιβολή χωροταξικών πλαφόν ανά δημοτικό διαμέρισμα δεν αποτελεί απλώς μια ακόμη πολιτική εξαγγελία. Κατά την άποψη μου, είναι μια πρόταση που αδικεί χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες, ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια και στα νησιά, εκεί όπου η βραχυχρόνια μίσθωση δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αποτέλεσμα κόπου, θυσιών και μιας ολόκληρης ζωής.
Για κάποιους, το Airbnb είναι ένας αριθμός σε έναν πίνακα. Για τους ανθρώπους της επαρχίας και ιδιαίτερα των νησιών, είναι το σπίτι που χτίστηκε με ιδρώτα, με στερήσεις και προσωπική εργασία. Είναι η περιουσία που δημιούργησε μια οικογένεια για να εξασφαλίσει ένα συμπληρωματικό εισόδημα, να στηρίξει τα παιδιά της και να παραμείνει στον τόπο της.
Στα μικρά νησιά και στις τουριστικές περιοχές δεν υπάρχουν μόνο μεγάλες εταιρείες και επενδυτικά σχήματα. Υπάρχουν συνταξιούχοι, αγρότες, μικροεπαγγελματίες, νέοι άνθρωποι που γύρισαν στον τόπο τους και αξιοποίησαν νόμιμα το πατρικό τους σπίτι. Υπάρχουν άνθρωποι που κράτησαν ζωντανά χωριά που πριν από λίγα χρόνια άδειαζαν από κατοίκους.
Αν υπάρχουν προβλήματα στην αγορά κατοικίας, αυτά ασφαλώς πρέπει να αντιμετωπιστούν. Όμως οι λύσεις δεν μπορεί να είναι οριζόντιες και να τιμωρούν όσους εργάστηκαν τίμια και επένδυσαν στις περιουσίες τους. Δεν μπορεί ο μόχθος μιας ζωής να αντιμετωπίζεται σαν πρόβλημα που πρέπει να περιοριστεί.
Το πιο ανησυχητικό, όμως, δεν είναι μόνο η ίδια η πρόταση.
Είναι η εκκωφαντική σιωπή.
Πού βρίσκονται σήμερα όλοι εκείνοι που καθημερινά εμφανίζονται ως υπερασπιστές της κοινωνίας; Πού είναι όσοι σχολιάζουν με πάθος κάθε πολιτική απόφαση; Πού είναι οι γνωστοί «ευαίσθητοι» της δημόσιας ζωής που δεν αφήνουν τίποτα ασχολίαστο όταν πρόκειται να ασκήσουν κριτική σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας;
Και ακόμη περισσότερο, πού είναι όσοι δραστηριοποιούνται οι ίδιοι στη βραχυχρόνια μίσθωση; Πού είναι οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν ένα, δύο ή περισσότερα ακίνητα μέσω Airbnb και σήμερα επιλέγουν να μη βγάλουν ούτε μία ανακοίνωση, ούτε μία δημόσια τοποθέτηση, ούτε μία λέξη υπεράσπισης για μια δραστηριότητα από την οποία οι ίδιοι ωφελούνται;
Η επιλεκτική ευαισθησία δεν είναι υπευθυνότητα. Είναι υποκρισία.
Και επειδή η μνήμη στην πολιτική έχει σημασία, οι πολίτες δεν ξεχνούν. Δεν ξεχνούν τις υποσχέσεις για κατάργηση των μνημονίων, την περίοδο των capital controls και των κλειστών τραπεζών, ούτε τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα που πολλοί επαγγελματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες βίωσαν ως ιδιαίτερα επώδυνες. Είναι φυσικό, λοιπόν, κάθε νέα πρόταση που επηρεάζει την περιουσία και το εισόδημα των πολιτών να αντιμετωπίζεται με δυσπιστία και αυστηρή κριτική.
Η Ελλάδα δεν είναι μόνο το κέντρο της Αθήνας. Είναι και τα νησιά, οι μικρές τουριστικές περιοχές και η ελληνική περιφέρεια, όπου η βραχυχρόνια μίσθωση αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια πραγματική ανάσα για την τοπική οικονομία. Έδωσε ζωή σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, δημιούργησε εισόδημα για οικογένειες και στήριξε δεκάδες επαγγέλματα που συνδέονται άμεσα με τον τουρισμό.
Οι μικροϊδιοκτήτες δεν είναι αντίπαλοι της κοινωνίας. Είναι άνθρωποι που εργάστηκαν, πλήρωσαν φόρους, επένδυσαν στον τόπο τους και προσπαθούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
Ο δημόσιος διάλογος για τη στέγαση είναι απαραίτητος. Όμως δεν μπορεί να ξεκινά με τη στοχοποίηση ανθρώπων που αξιοποιούν νόμιμα την περιουσία τους. Και δεν μπορεί να διεξάγεται μέσα στη σιωπή όσων κατά τα άλλα εμφανίζονται πρόθυμοι να καταγγείλουν τους πάντες για τα πάντα.
Ο μόχθος μιας ζωής δεν μπαίνει σε πλαφόν. Και όσοι κράτησαν ζωντανά τα νησιά, τα χωριά και την ελληνική περιφέρεια αξίζουν σεβασμό και στήριξη, όχι να γίνονται ο εύκολος στόχος κάθε πολιτικής πρότασης.

Το άρθρο «Τσίπρας και Airbnb: Βάζει στο στόχαστρο τους μικρούς ιδιοκτήτες, ενώ οι δήθεν ευαίσθητοι επιλέγουν τη σιωπή» εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις 24/7 , άμεσα και καθαρά.

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

ΑΑΔΕ: Ξεμπλοκάρουν οι μεταβιβάσεις κατασχεμένων ακινήτων – Οι προϋποθέσεις

31 Ιουλίου, 2026

Συγκινητικές εικόνες στη Ζάκυνθο: Γεννήθηκαν χελωνάκια Caretta caretta στην παραλία Τσιλιβή

30 Ιουλίου, 2026

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Πληροφορίες ότι κάηκε πάνω από το 80% του φοινικόδασους στην Πρέβελη

30 Ιουλίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας από Φθιώτιδα: Να καταγραφούν αμέσως οι ζημιές των πληγέντων αγροτών και να παρθούν άμεσα μέτρα (Βίντεο)

By hellasvoice31 Ιουλίου, 20260

Άμεση καταγραφή των ζημιών των αγροτών που επλήγησαν στη Φθιώτιδα ζήτησε ο γγ του ΚΚΕ,…

Μαίνεται η κόντρα για τα hi tec γυαλιά του Άδωνι Γεωργιάδη: “Όποιος θέλει ας με βρίσει, θα καταγράφεται” – “Υποτιθέμενος κατα φαντασία καθηγητής Νομικής, ο Δουδωνής”

31 Ιουλίου, 2026

Επικό “άδειασμα” Ανδρουλάκη στα στελέχη που μιλούν για κατάργηση του νόμου Πιερρακάκη για τα μη κρατικά ΑΕΙ – Οι αποδέκτες του μηνύματος και η δικαίωση της Γιαννακοπούλου

31 Ιουλίου, 2026

Το απρόοπτο της περιοδείας Μητσοτάκη στο Αγαθονήσι: Η συνάντηση με τη 102χρονη Μαρουδιώ που τον συγκίνησε

31 Ιουλίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Κουτσούμπας από Φθιώτιδα: Να καταγραφούν αμέσως οι ζημιές των πληγέντων αγροτών και να παρθούν άμεσα μέτρα (Βίντεο)
  • Μαίνεται η κόντρα για τα hi tec γυαλιά του Άδωνι Γεωργιάδη: “Όποιος θέλει ας με βρίσει, θα καταγράφεται” – “Υποτιθέμενος κατα φαντασία καθηγητής Νομικής, ο Δουδωνής”
  • Επικό “άδειασμα” Ανδρουλάκη στα στελέχη που μιλούν για κατάργηση του νόμου Πιερρακάκη για τα μη κρατικά ΑΕΙ – Οι αποδέκτες του μηνύματος και η δικαίωση της Γιαννακοπούλου
  • Το απρόοπτο της περιοδείας Μητσοτάκη στο Αγαθονήσι: Η συνάντηση με τη 102χρονη Μαρουδιώ που τον συγκίνησε
  • Γ’ Εθνική: ΟΛΕΣ οι πρεμιέρες του πρωταθλήματος στους 10 ομίλους!

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Κουτσούμπας από Φθιώτιδα: Να καταγραφούν αμέσως οι ζημιές των πληγέντων αγροτών και να παρθούν άμεσα μέτρα (Βίντεο)

31 Ιουλίου, 2026

Μαίνεται η κόντρα για τα hi tec γυαλιά του Άδωνι Γεωργιάδη: “Όποιος θέλει ας με βρίσει, θα καταγράφεται” – “Υποτιθέμενος κατα φαντασία καθηγητής Νομικής, ο Δουδωνής”

31 Ιουλίου, 2026

Επικό “άδειασμα” Ανδρουλάκη στα στελέχη που μιλούν για κατάργηση του νόμου Πιερρακάκη για τα μη κρατικά ΑΕΙ – Οι αποδέκτες του μηνύματος και η δικαίωση της Γιαννακοπούλου

31 Ιουλίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026574 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026320 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202683 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.