Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Οργή στην Κουμουνδούρου για την ανεξαρτητοποίηση Φάμελλου: “Ο ίδιος έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ σε αδιέξοδο, να παραδώσει την έδρα του”

22 Ιουλίου, 2026

Κακλαμάνης: Ο διάλογος μεταξύ των κοινοβουλίων αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την εμπέδωση του σεβασμού προς το Διεθνές Δίκαιο

22 Ιουλίου, 2026

Δημήτρης Καιρίδης: “Στον ΟΠΕΚΕΠΕ έπρεπε από την πρώτη στιγμή να κόψουμε το γόρδιο δεσμό” – Τι είπε για τα Τέμπη και τον Σαμαρά

22 Ιουλίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παρθενίου στην Ι.Μ. Αγίων Παντελεήμονος και Ευβούλης Αμυνταίου
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παρθενίου στην Ι.Μ. Αγίων Παντελεήμονος και Ευβούλης Αμυνταίου

hellasvoiceBy hellasvoice22 Ιουλίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Το ακόλουθο άρθρο προέρχεται από τον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr:

ΑΜΥΝΤΑΙΟ: Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2026, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίων Παντελεήμονος και Ευβούλης Αμυνταίου, όπου προεξήρχε στην υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, και εν συνεχεία χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό.

Το Ιερό Λείψανο προσκόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Βυθού της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, Αρχιμανδρίτης κ. Μάξιμος Γεωργόπουλος.

Στην ακολουθία παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου κ. Απόστολος Θεοδώρου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Παντελεήμονος κ. Αντώνιος Μπλάγας, καθώς και πλήθος προσκυνητών, οι οποίοι προσήλθαν για να προσκυνήσουν το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε αρχικά στην ιερότητα του ανθρώπινου σώματος, τονίζοντας ότι το σώμα είναι δημιούργημα του Θεού και ναός του Αγίου Πνεύματος. Επεσήμανε ότι η Χάρη του Θεού αγιάζει ολόκληρο τον άνθρωπο, ψυχή και σώμα, και ότι η τιμή των Ιερών Λειψάνων φανερώνει την πίστη της Εκκλησίας πως ολόκληρος ο άνθρωπος προορίζεται για την Ανάσταση και την αιώνια ζωή.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, ο οποίος έζησε κατά τον 4ο αιώνα μ.Χ. και εκοιμήθη ειρηνικά. Από νεαρή ηλικία διακρίθηκε για την πίστη, την προσευχή και την έμπρακτη φιλανθρωπία του, ενώ ως Επίσκοπος Λαμψάκου έγινε πατέρας και στήριγμα του λαού του. Αξιώθηκε από τον Θεό του χαρίσματος της θεραπείας ασθενειών και στη συνείδηση των πιστών τιμάται ιδιαιτέρως ως προστάτης και συμπαραστάτης των καρκινοπαθών.

Ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του, υπογράμμισε ότι η προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων πρέπει να οδηγεί στη μίμηση της ζωής των Αγίων. «Δεν αρκεί να προσκυνούμε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων. Καλούμαστε να γνωρίζουμε τη ζωή τους και να μιμούμαστε την πίστη και τις αρετές τους».

Επίσης, ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο για την άδεια και την ευλογία που παρείχε στον Αρχιμανδρίτη κ. Μάξιμο να μεταφέρει το Ιερό Λείψανο στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας. Παράλληλα, ευχαρίστησε την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, Γερόντισσα Εφραιμία, για την προεόρτια λατρευτική σύναξη ενόψει της πανηγύρεως της Μονής και ευχήθηκε ο Άγιος Παρθένιος, μαζί με τον Άγιο Παντελεήμονα, να χαρίζουν σε όλους υγεία, δύναμη και κάθε ευλογία.

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στην Ιερά Μονή Αγίων Παντελεήμονος και Ευβούλης έως τις 30 Ιουλίου 2026, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

Το άρθρο Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παρθενίου στην Ι.Μ. Αγίων Παντελεήμονος και Ευβούλης Αμυνταίου δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr από τον Newsroom. Η πλειοψηφία των κειμένων αποτελεί πρωτογενές περιεχόμενο ή φέρει επιμέλεια από τη συντακτική ομάδα. © Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:Read More | www.vimaorthodoxias.gr

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Κατασκηνώσεις Μητρόπολης Αργολίδος: 70 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απολαμβάνουν την 3η κατασκηνωτική περίοδο

22 Ιουλίου, 2026

Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση του Ναού Αγίας Παρασκευής Πόλεως Μεσολογγίου

22 Ιουλίου, 2026

Στην πανηγυρίζουσα Μονή Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης ο Μητροπολίτης Κορίνθου

22 Ιουλίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή στην Κουμουνδούρου για την ανεξαρτητοποίηση Φάμελλου: “Ο ίδιος έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ σε αδιέξοδο, να παραδώσει την έδρα του”

By hellasvoice22 Ιουλίου, 20260

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ κατά Φάμελλου: “Ο ίδιος ήταν το αδιέξοδο” Πηγή:Read More | http://parapolitika.gr

Κακλαμάνης: Ο διάλογος μεταξύ των κοινοβουλίων αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την εμπέδωση του σεβασμού προς το Διεθνές Δίκαιο

22 Ιουλίου, 2026

Δημήτρης Καιρίδης: “Στον ΟΠΕΚΕΠΕ έπρεπε από την πρώτη στιγμή να κόψουμε το γόρδιο δεσμό” – Τι είπε για τα Τέμπη και τον Σαμαρά

22 Ιουλίου, 2026

Κωστής Χατζηδάκης: Ζεστή ατμόσφαιρα στο πάρτι που διοργάνωσε για τους νέους του Βορείου Τομέα – Φόρεσε τα ακουστικά του DJ (Εικόνες)

22 Ιουλίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Οργή στην Κουμουνδούρου για την ανεξαρτητοποίηση Φάμελλου: “Ο ίδιος έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ σε αδιέξοδο, να παραδώσει την έδρα του”
  • Κακλαμάνης: Ο διάλογος μεταξύ των κοινοβουλίων αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την εμπέδωση του σεβασμού προς το Διεθνές Δίκαιο
  • Δημήτρης Καιρίδης: “Στον ΟΠΕΚΕΠΕ έπρεπε από την πρώτη στιγμή να κόψουμε το γόρδιο δεσμό” – Τι είπε για τα Τέμπη και τον Σαμαρά
  • Κωστής Χατζηδάκης: Ζεστή ατμόσφαιρα στο πάρτι που διοργάνωσε για τους νέους του Βορείου Τομέα – Φόρεσε τα ακουστικά του DJ (Εικόνες)
  • ΠΑΟΚ: Το “ευχαριστώ” στον Μπιάνκο (pic)

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Οργή στην Κουμουνδούρου για την ανεξαρτητοποίηση Φάμελλου: “Ο ίδιος έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ σε αδιέξοδο, να παραδώσει την έδρα του”

22 Ιουλίου, 2026

Κακλαμάνης: Ο διάλογος μεταξύ των κοινοβουλίων αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την εμπέδωση του σεβασμού προς το Διεθνές Δίκαιο

22 Ιουλίου, 2026

Δημήτρης Καιρίδης: “Στον ΟΠΕΚΕΠΕ έπρεπε από την πρώτη στιγμή να κόψουμε το γόρδιο δεσμό” – Τι είπε για τα Τέμπη και τον Σαμαρά

22 Ιουλίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026574 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026320 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202683 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.