Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Λασίθι: Κατήγγειλε ότι τον ξυλοκόπησαν και τον λήστεψαν μέσα στο σπίτι του – Η κάμερα αποκάλυψε την αλήθεια

2 Νοεμβρίου, 2026

Κυκλοφοριακό: Ο «γόρδιος δεσμός» της Αθήνας και η αναζήτηση ενός ενιαίου σχεδίου

2 Νοεμβρίου, 2026

Οι αντιδράσεις, τα μηνύματα και τα επίμαχα σημεία του Άρθρου 23

2 Νοεμβρίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ»Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην υδατοσφαίριση! Νίκησε με 15-14 την Ουγγαρία στον τελικό
ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην υδατοσφαίριση! Νίκησε με 15-14 την Ουγγαρία στον τελικό

hellasvoiceBy hellasvoice26 Ιουλίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

ΕΠΟΣ, ΔΙΚΑΙΩΣΗ, ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΩΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ήρθε επιτέλους η ώρα της. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Η επίσημη αγαπημένη, η πιο πετυχημένη και ήδη καταξιωμένη Εθνική ομάδα της Ελλάδας, αυτή της υδατοσφαίρισης των Ανδρών, πέτυχε και αυτό που δεν είχε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια, παρότι το άξιζε. Έσπασε την κακοδαιμονία των τελικών και βρέθηκε στην κορυφή, κατακτώντας το παρθενικό της χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση (προσθέτοντάς το στα πολλά ασημένια και χάλκινα), γράφοντας μια ακόμα λαμπρή σελίδα στην ιστορία του αθλήματος και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα.

Η Ελλάδα πέτυχε μια τεράστια και δίκαιη νίκη επί της πανίσχυρης Ουγγαρίας με 15-14, στον μεγάλο τελικό του Super Final του World Cup και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, αναδείχθηκε κυπελλούχος κόσμου και απολαμβάνει το νέκταρ της επιτυχίας από την πιο ψηλή κορυφή του πλανήτη. Κι αυτό ήταν γραφτό να γίνει στο μακρινό Σίδνεϊ, μπροστά στους εκατοντάδες Έλληνες ομογενείς που βρέθηκαν στο κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Πάρκου και την αποθέωσαν.

Να σημειώσουμε ότι είναι το τρίτο μετάλλιο της Ελλάδας στη συγκεκριμένη διοργάνωση και με τις δύο μορφές της, καθώς έχει και δύο ασημένια, το 1997 στην Αθήνα (ως FINA CUP) και το 2025 στην Ποντγκόριτσα.

Η ομάδα του Βλάχου κατέθεσε ψυχή και πάθος και στον τελικό, με τον Δημήτρη Σκουμπάκη να είναι κορυφαίος με 5 γκολ και τον Στέλιο Αργυρόπουλο να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ, 12 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε.

Η ομάδα μας ξεκίνησε εντυπωσιακά, καθήλωσε με σφιχτή άμυνα τα ατού της Ουγγαρίας και με πλουραλιστικές λύσεις στην επίθεση προηγήθηκε 5-3 στο πρώτο οκτάλεπτο με 5-3.

Οι Μαγυάροι ισοφάρισαν σε 6-6, αλλά ο Σκουμπάκης, με φοβερό μακρινό σουτ π έκανε το 7-6 για την Εθνική μας, σκορ με το οποίο έληξε το δεύτερο οκτάλεπτο (ημίχρονο). Ο Ζάλανκι έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα 9-8, για την Ουγγαρία, στα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου, αλλά η ελληνική ομάδα ξαναπήρε προβάδισμα με 10-9 και 11-10 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Παπαναστασίου έδωσε διαφορά δύο γκολ για την Ελλάδα, 12-10, ο Ζάλανκι μείωσε σε 12-11, αλλά στη συνέχεια μίλησε ο κορυφαίος του αγώνα Δημήτρης Σκουμπάκης, που με δύο συνεχόμενα γκολ έγραψε το 14-11. Ο Ζάλανκι μείωσε σε 14-12, ο Σκουμπάκης έχασε πέναλτι (απέκρουσε ο Κσόμα) και πάλι ο Ζάλανκι μείωσε στο γκολ, 14-13, 2:10 πριν από τη λήξη. Ο Μάνχερτζ ισοφάρισε 14-14, στα 45 δευτερόλεπτα. Ο αρχηγός Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, όμως, μίλησε τελευταίος και πέτυχε το χρυσό γκολ, 12 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Η Εθνική έβγαλε την άμυνα και πήρε την ποθητή νίκη.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 14-15

Οκτάλεπτα: 3-5, 3-2, 4-4, 4-4.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ζολτ Βάργκα): Κσόμα, Μπούριαν, Μάνχερτζ 3, Νάγκι Αν. 1, Βάργκα, Νάγκι Α. 1, Φέκετε 1, Ζάλανκι 4, Κόβατς, Βίγκβαρι 2, Γιάνσικ 1, Γκιάμπγιας, Βίσμεγκ 1, Ζάλαϊ.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Σκουμπάκης 5, Γκιουβέτσης 2, Αργυρόπουλος 2, Παπαναστασίου 2, Πούρος 2, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Γαρδίκας 1, Ανδρεάδης, Σπάχιτς.

Διαιτητές: Ζβαρτ (Ολλανδία), Τζανγκ (Κίνα).

Αναλυτικά οι συνθέσεις, τα γκολ, τα στατιστικά και η διακύμανση του αγώνα ΕΔΩ.

Η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας επιστρέφει από το Σίδνεϊ την Τρίτη (28/7) το μεσημέρι, στις 12:25, μέσω Ντόχα.

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Η Ιταλία επενδύει στη Μισράτα και μπαίνει δυναμικά στον ανταγωνισμό με Τουρκία και Κίνα για τη Λιβύη

2 Νοεμβρίου, 2026

Τα όπλα της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία

2 Νοεμβρίου, 2026

Τουρκική ανησυχία για τις ελληνικές Belharra: «Η Αθήνα αποκτά δυνατότητα πλήγματος στα 1.000 χιλιόμετρα και στέλνει μήνυμα στην Άγκυρα»

2 Νοεμβρίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λασίθι: Κατήγγειλε ότι τον ξυλοκόπησαν και τον λήστεψαν μέσα στο σπίτι του – Η κάμερα αποκάλυψε την αλήθεια

By hellasvoice2 Νοεμβρίου, 20260

Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.grΜια καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό και ληστεία κινητοποίησε τις αστυνομικές Αρχές…

Κυκλοφοριακό: Ο «γόρδιος δεσμός» της Αθήνας και η αναζήτηση ενός ενιαίου σχεδίου

2 Νοεμβρίου, 2026

Οι αντιδράσεις, τα μηνύματα και τα επίμαχα σημεία του Άρθρου 23

2 Νοεμβρίου, 2026

Βίντεο ντοκουμέντο: Του πήραν το αυτοκίνητο επειδή οδηγούσε μεθυσμένος, πήγε να το πάρει πίσω και παρέσυρε εργαζόμενο

2 Νοεμβρίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Λασίθι: Κατήγγειλε ότι τον ξυλοκόπησαν και τον λήστεψαν μέσα στο σπίτι του – Η κάμερα αποκάλυψε την αλήθεια
  • Κυκλοφοριακό: Ο «γόρδιος δεσμός» της Αθήνας και η αναζήτηση ενός ενιαίου σχεδίου
  • Οι αντιδράσεις, τα μηνύματα και τα επίμαχα σημεία του Άρθρου 23
  • Βίντεο ντοκουμέντο: Του πήραν το αυτοκίνητο επειδή οδηγούσε μεθυσμένος, πήγε να το πάρει πίσω και παρέσυρε εργαζόμενο
  • Εφιάλτης για 48χρονη στο Βόλο: Ο πρώην της είχε γίνει σκιά της και την απειλούσε – «Θα σε θάψω δύο μέτρα στην αυλή σου»

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Λασίθι: Κατήγγειλε ότι τον ξυλοκόπησαν και τον λήστεψαν μέσα στο σπίτι του – Η κάμερα αποκάλυψε την αλήθεια

2 Νοεμβρίου, 2026

Κυκλοφοριακό: Ο «γόρδιος δεσμός» της Αθήνας και η αναζήτηση ενός ενιαίου σχεδίου

2 Νοεμβρίου, 2026

Οι αντιδράσεις, τα μηνύματα και τα επίμαχα σημεία του Άρθρου 23

2 Νοεμβρίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026582 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026325 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202687 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.