Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

“Πυρά” Χατζηδάκη κατά της αντιπολίτευσης στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Το κομματικό πάθος τυφλώνει τη λογική

27 Ιουλίου, 2026

Άδωνις Γεωργιάδης: “Αυτό που κάνει ο Ανδρουλάκης είναι κατάντια – Θέλει να πάει το ΠΑΣΟΚ στο 3%”; (Βίντεο)

27 Ιουλίου, 2026

Carly Simon: Η μάχη με το Πάρκινσον, ο καρκίνος και η δύναμη της μουσικής – «Είναι τρομακτικό»

27 Ιουλίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΔΙΑΦΟΡΑ»Carly Simon: Η μάχη με το Πάρκινσον, ο καρκίνος και η δύναμη της μουσικής – «Είναι τρομακτικό»
ΔΙΑΦΟΡΑ

Carly Simon: Η μάχη με το Πάρκινσον, ο καρκίνος και η δύναμη της μουσικής – «Είναι τρομακτικό»

hellasvoiceBy hellasvoice27 Ιουλίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια4 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.gr

Η Carly Simon αποκάλυψε την προσωπική της μάχη, ανακοινώνοντας ότι διαγνώστηκε με νόσο του Πάρκινσον. Η εμβληματική τραγουδίστρια, γνωστή από το “You’re So Vain”, δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι διαγνώστηκε με τη νευρολογική αυτή ασθένεια, ενώ ταυτόχρονα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, μια μορφή καρκίνου του δέρματος.

Όπως εξηγεί η ίδια, πολλοί θαυμαστές της επικοινώνησαν μαζί της για να μάθουν για την απουσία της. «Η αλήθεια είναι πως μαθαίνω να ζω με τη νόσο του Πάρκινσον», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η διάγνωση ήρθε μετά από μια περίοδο δυσκολιών που ξεκίνησαν με αρθρίτιδα στα γόνατα και το ισχίο, οδηγώντας σε αντικατάσταση τριών αρθρώσεων. Παρά τις επεμβάσεις, η κινητικότητά της συνέχισε να επιδεινώνεται, καθιστώντας δύσκολη ακόμη και την έγερση από χαμηλές καρέκλες χωρίς βοήθεια.

Μετά από εκτεταμένες εξετάσεις στη Mayo Clinic, διαγνώστηκε με Πάρκινσον και ξεκίνησε θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή για τη δυσκαμψία και άλλα συμπτώματα. Η ίδια σημειώνει πως η ασθένεια δεν έχει προβλέψιμη εξέλιξη, επηρεάζοντας τόσο το σώμα όσο και την ψυχολογία της.

Η νόσος του Πάρκινσον, όπως αναφέρει η Carly Simon, μπορεί να φέρει άγχος, κατάθλιψη, εξάντληση και απάθεια, με την τελευταία να είναι ιδιαίτερα δύσκολη στην περιγραφή: «Είναι σαν το μέρος του εγκεφάλου που στέλνει προσκλήσεις για να συμμετέχεις στη ζωή να έχει χάσει προσωρινά τη λίστα των καλεσμένων».

Την ίδια περίοδο, υποβλήθηκε σε επέμβαση για βασικοκυτταρικό καρκίνωμα στο πρόσωπο, γεγονός που επηρέασε την εμφάνισή της και ενίσχυσε την αυτοκριτική της. Η συσσώρευση των προβλημάτων υγείας την οδήγησε σε απομάκρυνση από τη δημοσιότητα.

Παρά τις δυσκολίες, η Carly Simon συνεχίζει να εργάζεται και να δημιουργεί μουσική. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη φάση, άρχισε να ηχογραφεί το νέο της άλμπουμ, Comes in Waves, το οποίο περιλαμβάνει τραγούδια και ιδέες που περίμεναν χρόνια να ολοκληρωθούν.

Η δουλειά στη μουσική έδωσε δομή στην καθημερινότητά της και της υπενθύμισε ότι η ασθένεια δεν καθορίζει απόλυτα τη ζωή της. «Δεν θεωρώ το Πάρκινσον δώρο ή ευλογία. Είναι δύσκολο, απογοητευτικό και μερικές φορές τρομακτικό», σημειώνει.

Ευχαριστεί τα παιδιά της, την οικογένεια, τους φίλους, τους φροντιστές και τους γιατρούς που τη στηρίζουν, ενώ μοιράζεται δημόσια την εμπειρία της λόγω του ενδιαφέροντος που έχει δεχτεί από τον κόσμο.

Το νέο άλμπουμ Comes in Waves αποτελεί την πρώτη της αυθεντική δισκογραφική δουλειά από το 2008. Η Carly Simon, που διαμένει στο Martha’s Vineyard, έχει δύο παιδιά με τον πρώτο της σύζυγο, τον μουσικό James Taylor.

Τα τελευταία χρόνια, η Simon κρατά χαμηλό προφίλ στη δημοσιότητα. Μία από τις τελευταίες της εμφανίσεις ήταν το 2019 στη Νέα Υόρκη για την προώθηση της αυτοβιογραφίας της “Touched by the Sun: My Friendship with Jackie”, όπου αναφέρθηκε στη φιλία της με την πρώην πρώτη κυρία Jacqueline Kennedy Onassis. Η τελευταία της δημόσια εμφάνιση σε συναυλία ήταν το 2018.

Η Carly Simon εντάχθηκε επίσημα στο Rock and Roll Hall of Fame τον Νοέμβριο του 2022, αν και δεν παρέστη στην τελετή απονομής, καθώς λίγες εβδομάδες πριν έχασε δύο αδελφές της από καρκίνο. Η ίδια είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού το 1997 και κατάφερε να τον ξεπεράσει.

Η νόσος του Πάρκινσον είναι μια διαταραχή του νευρικού συστήματος που επηρεάζει την κίνηση. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν τρόμο, δυσκαμψία, βραδύτητα κινήσεων και προβλήματα ισορροπίας, ενώ μπορεί να προκαλέσει και διαταραχές στην ομιλία. Δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά η φαρμακευτική αγωγή και η χειρουργική αντιμετώπιση μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των συμπτωμάτων.

Η Carly Simon, γεννημένη στη Νέα Υόρκη, έγινε γνωστή με το πρώτο της άλμπουμ το 1971, κερδίζοντας το βραβείο Grammy Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη. Η επιτυχία της εκτοξεύτηκε με το άλμπουμ No Secrets και το “You’re So Vain”, ενώ συνέχισε με το “Nobody Does It Better” για την ταινία του James Bond “The Spy Who Loved Me”.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:Read More

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

ΕΛΣΤΑΤ: Στις 15.946 οι γεννήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2026 – Μικρή αύξηση σε σχέση με το 2025

27 Ιουλίου, 2026

Καιρός: Ζέστη και ισχυρά μελτέμια έως 8 μποφόρ από την Τετάρτη – Πώς θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες

27 Ιουλίου, 2026

Κυπαρισσία: Επ’ αυτοφώρω σύλληψη 30χρονης για τηλεφωνικές απάτες με πρόσχημα επιδόματα

27 Ιουλίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Πυρά” Χατζηδάκη κατά της αντιπολίτευσης στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Το κομματικό πάθος τυφλώνει τη λογική

By hellasvoice27 Ιουλίου, 20260

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της αντιπολίτευσης στη συζήτηση για…

Άδωνις Γεωργιάδης: “Αυτό που κάνει ο Ανδρουλάκης είναι κατάντια – Θέλει να πάει το ΠΑΣΟΚ στο 3%”; (Βίντεο)

27 Ιουλίου, 2026

Carly Simon: Η μάχη με το Πάρκινσον, ο καρκίνος και η δύναμη της μουσικής – «Είναι τρομακτικό»

27 Ιουλίου, 2026

Αστέρας AKTOR: «Τέλος» ο Χαραλαμπόγλου

27 Ιουλίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • “Πυρά” Χατζηδάκη κατά της αντιπολίτευσης στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Το κομματικό πάθος τυφλώνει τη λογική
  • Άδωνις Γεωργιάδης: “Αυτό που κάνει ο Ανδρουλάκης είναι κατάντια – Θέλει να πάει το ΠΑΣΟΚ στο 3%”; (Βίντεο)
  • Carly Simon: Η μάχη με το Πάρκινσον, ο καρκίνος και η δύναμη της μουσικής – «Είναι τρομακτικό»
  • Αστέρας AKTOR: «Τέλος» ο Χαραλαμπόγλου
  • Σιένα Μίλερ: Ο αρραβωνιαστικός της δημοσίευσε σπάνια φωτογραφία της δίχρονης κόρης τους

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

“Πυρά” Χατζηδάκη κατά της αντιπολίτευσης στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Το κομματικό πάθος τυφλώνει τη λογική

27 Ιουλίου, 2026

Άδωνις Γεωργιάδης: “Αυτό που κάνει ο Ανδρουλάκης είναι κατάντια – Θέλει να πάει το ΠΑΣΟΚ στο 3%”; (Βίντεο)

27 Ιουλίου, 2026

Carly Simon: Η μάχη με το Πάρκινσον, ο καρκίνος και η δύναμη της μουσικής – «Είναι τρομακτικό»

27 Ιουλίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026574 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026320 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202683 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.