Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών: Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο ματς με τη Μπραν

8 Αυγούστου, 2026

Ηττήθηκε και από το Ισραήλ η εθνική παίδων

8 Αυγούστου, 2026

Κρήτη: 38χρονος Ρώσος παραβίασε το απαγορευτικό απόπλου και συνελήφθη

8 Αυγούστου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»Σημαντικές οι διατακτικές σίτισης για 3 στους 4 εργαζομένους

Σημαντικές οι διατακτικές σίτισης για 3 στους 4 εργαζομένους

hellasvoiceBy hellasvoice5 Αυγούστου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.gr

Άτομο σε σούπερ μάρκετ

Σημαντικό εργαλείο στην ενίσχυση των οικονομικών των εργαζομένων αποτελούν οι διατακτικές σίτισης. Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα στη χώρα μας περίπου ένας στους τέσσερις εργαζομένους λαμβάνει παροχή σίτισης μέσω διατακτικών ή κάρτας από τον εργοδότη του, είτε τακτικά είτε περιστασιακά, ενώ η πλειονότητα των εργαζομένων λαμβάνει την παροχή αυτή για τουλάχιστον μία τριετία. Ωστόσο, η Ελλάδα βρίσκεται χαμηλά σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αν και όλο και περισσότερες επιχειρήσεις παρέχουν στους εργαζομένους τους αυτή την ενίσχυση, οι οποίοι τη θεωρούν σημαντική παροχή για την κάλυψη καθημερινών αναγκών.

Με χθεσινή κοινή επιστολή τους προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας οι κοινωνικοί εταίροι (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΒΕ) ζήτησαν την αύξηση του ημερήσιου ορίου παροχής σίτισης των εργαζομένων από τα 6 ευρώ που είναι σήμερα στα 10 ευρώ. Το αίτημα συνδέεται τόσο με τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών όσο και με την προσπάθεια των επιχειρήσεων να προσελκύουν και να διατηρούν καταρτισμένο προσωπικό, προσφέροντας περισσότερο ανταγωνιστικές παροχές.

Οπως επισημαίνει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), το συγκεκριμένο όριο παραμένει αμετάβλητο στα 6 ευρώ από το 2004, όταν θεσπίστηκε με τον νόμο 3296/2004. Εκτοτε, ωστόσο, η οικονομική κρίση και οι συνεχείς ανατιμήσεις έχουν επιβαρύνει σημαντικά τα εισοδήματα των εργαζομένων. Σύμφωνα με τους κοινωνικούς εταίρους, η διατήρηση του ποσού στα ίδια επίπεδα για περισσότερα από 20 χρόνια δεν ανταποκρίνεται πλέον στο σημερινό κόστος διαβίωσης και στις πραγματικές τιμές των γευμάτων κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Μάλιστα στην επιστολή τους κάνουν αναφορά και στα δεδομένα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπου η αξία της παροχής σίτισης μπορεί να αντιστοιχεί ακόμη και στο 25% του κατώτατου μισθού. Στην Ελλάδα, αντίθετα, η συγκεκριμένη αναλογία περιορίζεται στο 13,6% του κατώτατου μισθού, την ώρα που περίπου ένας στους τρεις εργαζομένους αμείβεται με τις κατώτατες αποδοχές.

Στοιχεία έρευνας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, που εκπονήθηκε με την υποστήριξη της Edenred, δείχνουν ότι η πρακτική των διατακτικών ή καρτών σίτισης έχει πλέον αποκτήσει ευρύτερη παρουσία στην ελληνική αγορά εργασίας, σε μια περίοδο κατά την οποία το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών εξακολουθεί να πιέζεται από το αυξημένο κόστος ζωής και τις τιμές των τροφίμων.

Η έρευνα καταγράφει ότι η πλειονότητα των εργαζομένων που λαμβάνει την παροχή αυτή την έχει εντάξει στην καθημερινότητά της. Συγκεκριμένα, το 46,7% δηλώνει ότι λαμβάνει παροχή σίτισης για περισσότερα από τρία χρόνια, ενώ το 42,4% για διάστημα από ένα έως τρία χρόνια.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η χρήση των διατακτικών ή των καρτών σίτισης πραγματοποιείται κυρίως για αγορές σε σουπερμάρκετ (95,7%) από τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων (92,4%) με τους τρεις στους τέσσερις εργαζομένους να την αξιολογούν ως αρκετά ή πολύ σημαντική και με τους περισσότερους (52,7%) να θεωρούν ότι το παρεχόμενο ποσό τούς επιτρέπει να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για την αγορά τροφίμων.

Μάλιστα, ένας στους δύο εργαζομένους δηλώνει ότι η λήψη της παροχής σίτισης συμβάλλει στο να έχει λιγότερο άγχος για την κάλυψη των δαπανών διατροφής, ενώ το 55,4% θεωρεί την παροχή σίτισης και ως μια πρακτική λύση για την καθημερινή διατροφή. Σύμφωνα με την έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ από την πλευρά των επιχειρήσεων κυρίαρχοι λόγοι για την παροχή σίτισης αποτελούν η στήριξη της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων (62,5%), τα φορολογικά οφέλη (54,2%), η διατήρηση του προσωπικού (40%) αλλά και λόγοι που σχετίζονται με την εταιρική κουλτούρα και την κοινωνική ευθύνη (39,2%).

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:Read Morehttps://www.tanea.gr/

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών: Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο ματς με τη Μπραν

By hellasvoice8 Αυγούστου, 20260

Σύμφωνα με δημοσίευμα του www.sfina.gr Μεγάλο παιχνίδι ενόψει για τον ΠΑΟΚ, που αντιμετωπίζει την Μπραν,…

Ηττήθηκε και από το Ισραήλ η εθνική παίδων

8 Αυγούστου, 2026

Κρήτη: 38χρονος Ρώσος παραβίασε το απαγορευτικό απόπλου και συνελήφθη

8 Αυγούστου, 2026

Απόφαση – πρόκληση για τις υποκλοπές

8 Αυγούστου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών: Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο ματς με τη Μπραν
  • Ηττήθηκε και από το Ισραήλ η εθνική παίδων
  • Κρήτη: 38χρονος Ρώσος παραβίασε το απαγορευτικό απόπλου και συνελήφθη
  • Απόφαση – πρόκληση για τις υποκλοπές
  • Η Νίνα Φλορ παρουσιάζει το εντυπωσιακό σπίτι που μένει με τον Φίλιππο Ντε Γκρες στο Λονδίνο – Δείτε το βίντεο

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών: Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο ματς με τη Μπραν

8 Αυγούστου, 2026

Ηττήθηκε και από το Ισραήλ η εθνική παίδων

8 Αυγούστου, 2026

Κρήτη: 38χρονος Ρώσος παραβίασε το απαγορευτικό απόπλου και συνελήφθη

8 Αυγούστου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026574 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026322 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202683 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.