Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Οριστικό για Γ’ Εθνική – Πέφτουν 23 ομάδες, πόσες από κάθε όμιλο

26 Αυγούστου, 2026

ΦΡΕΓΑΤΕΣ FREMM: Η συμφωνία-σταθμός Ελλάδας–Ιταλίας αλλάζει τον Στόλο – Πότε έρχονται οι Bergamini και Fasan

26 Αυγούστου, 2026

Εργασιακή βία και παρενόχληση: Πρώτη η Κρήτη στις καταγγελίες πανελλαδικά – Σοκάρουν τα περιστατικά

26 Αυγούστου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»Rodoslive»Spitogatos: Ανοδικά οι τιμές κατοικιών στα ελληνικά νησιά – Πρωταγωνιστούν Δωδεκάνησα και Κυκλάδες (πίνακες)
Rodoslive

Spitogatos: Ανοδικά οι τιμές κατοικιών στα ελληνικά νησιά – Πρωταγωνιστούν Δωδεκάνησα και Κυκλάδες (πίνακες)

hellasvoiceBy hellasvoice25 Αυγούστου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια6 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Spitogatos: Ανοδικά οι τιμές κατοικιών στα ελληνικά νησιά – Πρωταγωνιστούν Δωδεκάνησα και Κυκλάδες (πίνακες)

Η εικόνα της αγοράς κατοικίας το δεύτερο τρίμηνο του 2026 – Ανοδικές τάσεις στις ΜΖΤ πώλησης κατοικιών στα νησιά, με σημαντικές ετήσιες αυξήσεις σε επιμέρους προορισμούς των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων

Τα ελληνικά νησιά αποτελούν διαχρονικά έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς τόσο για τους Έλληνες όσο και για επισκέπτες από όλο τον κόσμο, συγκεντρώνοντας παράλληλα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στην αγορά κατοικίας.

Η ποικιλομορφία των νησιωτικών συμπλεγμάτων αντικατοπτρίζεται και στην αγορά κατοικίας, με τις μέσες ζητούμενες τιμές (ΜΖΤ) πώλησης να συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και το 2ο τρίμηνο του 2026. Ο Spitogatos και το Spitogatos Insights ανέλυσαν την εξέλιξη των μέσων ζητούμενων τιμών πώλησης κατοικιών στα ελληνικά νησιά, αλλά και τις επιμέρους τάσεις που καταγράφονται στους δημοφιλέστερους νησιωτικούς προορισμούς.

Διαχρονική εξέλιξη των ζητούμενων τιμών στα ελληνικά νησιά

Η ανοδική πορεία των μέσων ζητούμενων τιμών (ΜΖΤ) πώλησης κατοικιών στα ελληνικά νησιά συνεχίζεται και το 2026. Κατά το 2ο τρίμηνο του έτους, στα Νησιά του Αιγαίου η ΜΖΤ πώλησης διαμορφώθηκε στις 2.941 €/τ.μ., καταγράφοντας ετήσια αύξηση 5,9%. Στα Νησιά του Ιονίου, η ΜΖΤ ανήλθε στις 2.531 €/τ.μ., επίσης αυξημένη κατά 5,9% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2025, ενώ στην Κρήτη διαμορφώθηκε στις 2.250 €/τ.μ., σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση μεταξύ των παραπάνω γεωγραφικών ενοτήτων κατά 6,9%. Σε βάθος πενταετίας, η εξέλιξη των μέσων ζητούμενων τιμών είναι ακόμη πιο έντονη. Από το 2ο τρίμηνο του 2021 έως το 2ο τρίμηνο του 2026, η ΜΖΤ πώλησης κατοικιών στην Κρήτη αυξήθηκε κατά 50%.

Σε ό,τι αφορά τη διεθνή ζήτηση για κατοικίες προς πώληση στα ελληνικά νησιά κατά το 2ο τρίμηνο του 2026, στην πρώτη θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Γαλλία. Το ενδιαφέρον των δυνητικών αγοραστών από το εξωτερικό στρέφεται κυρίως προς τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ ακολουθούν οι Π.Ε. Χανίων, Κέρκυρας και Ηρακλείου. Αντίστοιχα, στην εγχώρια ζήτηση, οι Κυκλάδες βρίσκονται επίσης στην πρώτη θέση, ενώ ακολουθούν η Π.Ε. Ηρακλείου, τα Νησιά του Αργοσαρωνικού, η Π.Ε. Χανίων και τα Δωδεκάνησα.

Κυκλάδες

Οι Κυκλάδες συγκαταλέγονται διαχρονικά στους πιο δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας, συνδυάζοντας κοσμοπολίτικα νησιά με πιο ήσυχες και εναλλακτικές επιλογές. Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας κάθε νησιού διαμορφώνει ένα πολυσυλλεκτικό τοπίο, το οποίο αποτυπώνεται και στην αγορά κατοικίας. Κατά το 2ο τρίμηνο του 2026, οι μέσες ζητούμενες τιμές (ΜΖΤ) πώλησης κατοικιών παρουσιάζουν διαφορετικές τάσεις στα επιμέρους νησιά.

Μικρές ετήσιες μειώσεις, της τάξης του 1%-6%, καταγράφονται στη Μύκονο, τη Φολέγανδρο, τη Σαντορίνη, τη Σίκινο και την Άνδρο, ενώ η Νάξος παραμένει σε σχετικά σταθερά επίπεδα. Στον αντίποδα, η Αμοργός και η Αντίπαρος συγκαταλέγονται στα νησιά με τις εντονότερες ετήσιες αυξήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το 2ο τρίμηνο του 2026 η ΜΖΤ πώλησης κατοικιών στην Αντίπαρο ξεπέρασε εκείνη της Μυκόνου, σε μια αγορά με σημαντικά μικρότερο διαθέσιμο απόθεμα κατοικιών προς πώληση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σύνθεση της διαθέσιμης προσφοράς στην Αντίπαρο, καθώς από τα 149 διαθέσιμα διαμερίσματα προς πώληση το 2ο τρίμηνο του 2026, τα 104 αφορούν νεόδμητες κατοικίες. Όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, τις υψηλότερες ΜΖΤ πώλησης κατοικιών στις Κυκλάδες καταγράφουν η Αντίπαρος, με ΜΖΤ στα 7.600 €/τ.μ., η Μύκονος, με ΜΖΤ στα 7.059 €/τ.μ., και η Πάρος, με ΜΖΤ στα 5.263 €/τ.μ.

Επτάνησα

Τα Επτάνησα ξεχωρίζουν για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τη φυσική ομορφιά τους, αποτελώντας σταθερά δημοφιλή επιλογή τόσο για Έλληνες όσο και για επισκέπτες από το εξωτερικό. Το ενδιαφέρον για τα νησιά του Ιονίου αποτυπώνεται και στην αγορά κατοικίας. Κατά το 2ο τρίμηνο του 2026, οι μέσες ζητούμενες τιμές (ΜΖΤ) πώλησης κατοικιών κινούνται ανοδικά στα περισσότερα Επτάνησα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2025, με μόνο τα Κύθηρα να καταγράφουν ετήσια μείωση στη ΜΖΤ. Τις υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις σημειώνουν οι Παξοί και η Κεφαλονιά. Οι Παξοί καταγράφουν την υψηλότερη ΜΖΤ πώλησης κατοικιών, στα 3.846 €/τ.μ., και ακολουθούν η Λευκάδα με ΜΖΤ στα 3.302 €/τ.μ. και η Κεφαλονιά με ΜΖΤ 2.531 €/τ.μ.

Σποράδες

Με το καταπράσινο φυσικό τοπίο, τις χαρακτηριστικές παραλίες και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε νησιού, οι Σποράδες αποτελούν έναν δημοφιλή προορισμό, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στην αγορά κατοικίας, κατά το 2ο τρίμηνο του 2026, οι μέσες ζητούμενες τιμές (ΜΖΤ) πώλησης παρουσιάζουν σχετικά ήπιες ετήσιες μεταβολές στα περισσότερα νησιά των Σποράδων. Η Σκιάθος παραμένει το νησί των Σποράδων με την υψηλότερη ΜΖΤ πώλησης κατοικιών, η οποία διαμορφώνεται στα 3.521 €/τ.μ., ενώ ακολουθούν η Αλόννησος με ΜΖΤ 2.667 €/τ.μ., η Σκύρος με ΜΖΤ 2.402 €/τ.μ. και η Σκόπελος με ΜΖΤ 2.154 €/τ.μ.

Κρήτη

Η Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, συνδυάζει πλούσια ιστορία, ιδιαίτερο φυσικό τοπίο και πληθώρα διαφορετικών προορισμών, διατηρώντας το ενδιαφέρον για την αγορά κατοικίας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κατά το 2ο τρίμηνο του 2026, ανοδικά κινούνται οι μέσες ζητούμενες τιμές (ΜΖΤ) πώλησης κατοικιών στις Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) της Κρήτης, με το Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Ηράκλειο να καταγράφουν ετήσιες αυξήσεις σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2025. Την υψηλότερη ΜΖΤ πώλησης κατοικιών εξακολουθεί να καταγράφει η Π.Ε. Χανίων, με ΜΖΤ 3.102 €/τ.μ., ενώ ακολουθούν η Π.Ε. Ρεθύμνου με ΜΖΤ 2.202 €/τ.μ., η Π.Ε. Ηρακλείου με ΜΖΤ 2.200 €/τ.μ. και η Π.Ε. Λασιθίου με ΜΖΤ 1.944 €/τ.μ.

Νησιά Βορείου Αιγαίου

Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου κατέχει η Ικαρία, με τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής, τις παραδόσεις και τις πολιτιστικές της εκδηλώσεις να αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία του νησιού. Στην αγορά κατοικίας, κατά το 2ο τρίμηνο του 2026, όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου καταγράφουν ετήσια αύξηση στις μέσες ζητούμενες τιμές (ΜΖΤ) πώλησης κατοικιών σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2025. Η Ικαρία διατηρεί την υψηλότερη ΜΖΤ πώλησης, η οποία διαμορφώνεται στις 1.846 €/τ.μ., και ακολουθούν η Χίος με 1.533 €/τ.μ., η Λέσβος με 1.136 €/τ.μ. και η Σάμος με 1.059 €/τ.μ.

Δωδεκάνησα

Με τον ιδιαίτερο νησιωτικό τους χαρακτήρα, τη φυσική ομορφιά και την πλούσια ιστορική τους κληρονομιά, τα Δωδεκάνησα αποτελούν δημοφιλή προορισμό για επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η δυναμική τους αποτυπώνεται και στην αγορά κατοικίας, όπου κατά το 2ο τρίμηνο του 2026 καταγράφονται διαφορετικές τάσεις στις μέσες ζητούμενες τιμές (ΜΖΤ) πώλησης.

Ιδιαίτερα ξεχωρίζουν η Λέρος και η Κάλυμνος, οι οποίες καταγράφουν σημαντικές ετήσιες αυξήσεις στις ΜΖΤ πώλησης κατοικιών σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2025, με την αύξηση στη Λέρο να διαμορφώνεται άνω του 30% και στην Κάλυμνο να διαμορφώνεται κοντά στο 20%. Στην κορυφή των Δωδεκανήσων ως προς τις μέσες ζητούμενες τιμές βρίσκεται σταθερά η Πάτμος, με ΜΖΤ πώλησης 5.000 €/τ.μ., ενώ ακολουθούν η Αστυπάλαια με 4.000 €/τ.μ. και η Κάλυμνος με 2.759 €/τ.μ.

Πηγή: https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/oikonomia/spitogatos-anodika-i-times-katikion-sta-ellinika-nisia-protagonistoun-dodekanisa-ke-kiklades-pinakes/

Το άρθρο Spitogatos: Ανοδικά οι τιμές κατοικιών στα ελληνικά νησιά – Πρωταγωνιστούν Δωδεκάνησα και Κυκλάδες (πίνακες) εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις 24/7 , άμεσα και καθαρά.

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 12 μονάδων της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Μοιρασμένοι οι πολίτες για «εκλογές τώρα»

25 Αυγούστου, 2026

Ρόδος: Εξαρθρώθηκε συμμορία για κλοπές και διαρρήξεις – 12 υποθέσεις εξιχνιάστηκαν

25 Αυγούστου, 2026

Πόσιμο νερό: Τι αλλάζει από το τέλος του 2026 για υλικά και προϊόντα που έρχονται σε επαφή με αυτό

25 Αυγούστου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οριστικό για Γ’ Εθνική – Πέφτουν 23 ομάδες, πόσες από κάθε όμιλο

By hellasvoice26 Αυγούστου, 20260

Σύμφωνα με δημοσίευμα του www.sfina.gr Συνεδριάζει αύριο η ΕΠΟ προκειμένου να κλειδώσει τον τρόπο διεξαγωγής…

ΦΡΕΓΑΤΕΣ FREMM: Η συμφωνία-σταθμός Ελλάδας–Ιταλίας αλλάζει τον Στόλο – Πότε έρχονται οι Bergamini και Fasan

26 Αυγούστου, 2026

Εργασιακή βία και παρενόχληση: Πρώτη η Κρήτη στις καταγγελίες πανελλαδικά – Σοκάρουν τα περιστατικά

26 Αυγούστου, 2026

ΠΑΟΚ: Το βίντεο αναχώρησης και άφιξης στο Μπέργκεν!

26 Αυγούστου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Οριστικό για Γ’ Εθνική – Πέφτουν 23 ομάδες, πόσες από κάθε όμιλο
  • ΦΡΕΓΑΤΕΣ FREMM: Η συμφωνία-σταθμός Ελλάδας–Ιταλίας αλλάζει τον Στόλο – Πότε έρχονται οι Bergamini και Fasan
  • Εργασιακή βία και παρενόχληση: Πρώτη η Κρήτη στις καταγγελίες πανελλαδικά – Σοκάρουν τα περιστατικά
  • ΠΑΟΚ: Το βίντεο αναχώρησης και άφιξης στο Μπέργκεν!
  • Η Κάθοδος της Εικόνας της Θεοτόκου στη Γεθσημανή

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Οριστικό για Γ’ Εθνική – Πέφτουν 23 ομάδες, πόσες από κάθε όμιλο

26 Αυγούστου, 2026

ΦΡΕΓΑΤΕΣ FREMM: Η συμφωνία-σταθμός Ελλάδας–Ιταλίας αλλάζει τον Στόλο – Πότε έρχονται οι Bergamini και Fasan

26 Αυγούστου, 2026

Εργασιακή βία και παρενόχληση: Πρώτη η Κρήτη στις καταγγελίες πανελλαδικά – Σοκάρουν τα περιστατικά

26 Αυγούστου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026575 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026323 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202683 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.