Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Καιρός: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες – Νεφώσεις στην Αττική έως 29 βαθμούς

15 Σεπτεμβρίου, 2026

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Σεπτεμβρίου

15 Σεπτεμβρίου, 2026

Χάρι και Μέγκαν πήραν τα παιδιά τους από το σχολείο μόλις δύο ημέρες μετά την έναρξη – Τι συνέβη

15 Σεπτεμβρίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»Rodoslive»Αιχμάλωτος του 1974 υπέστη βιασμό και μίλησε πριν ξεψυχίσει – «Το κράτος απέτυχε…» (ΒΙΝΤΕΟ)
Rodoslive

Αιχμάλωτος του 1974 υπέστη βιασμό και μίλησε πριν ξεψυχίσει – «Το κράτος απέτυχε…» (ΒΙΝΤΕΟ)

hellasvoiceBy hellasvoice1 Σεπτεμβρίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Αιχμάλωτος του 1974 υπέστη βιασμό και μίλησε πριν ξεψυχίσει – «Το κράτος απέτυχε…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Καμία ψυχική φροντίδα στους παθόντες του 1974

Συγκλονιστικά είναι τα όσα ακούστηκαν ενώπιον της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής, γύρω από την ιστορία αιχμαλώτου της τουρκικής εισβολής του 1974 ο οποίος έζησε τις πιο εφιαλτικές στιγμές της ζωής του και όσα βίωσε τα κρατούσε μέσα του για δεκαετίες, σαν επτασφράγιστο μυστικό.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αιχμαλώτων 1974, Βάσος Χρίστου, ο εν λόγω αιχμάλωτος είχε πέσει θύμα βιασμού από τους Τούρκους και, σύμφωνα με τη σύζυγό του, με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά, ουδέποτε άνοιξε το στόμα του για να το πει.

Βάσος Χρίστου – Πρόεδρος Συνδέσμου Αιχμαλώτων 1974

«Ο αιχμάλωτος το αποκάλυψε στη σύζυγό του λίγο πριν πεθάνει. Η ίδια θέλησε αργότερα να μοιραστεί αυτή τη μαρτυρία, για να ξελαφρώσει και για να αναπαυτεί και η ψυχή του άνδρα της. Υπάρχουν και άλλοι αιχμάλωτοι που υπέστησαν βιασμό αλλά δεν μιλούν για όσα έζησαν. Διερωτώμαι ποιος από αυτούς θα απευθυνθεί σήμερα στις αρμόδιες αρχές για να δηλώσει όσα υπέστη κατά την αιχμαλωσία του».

Παρούσα στη συνεδρίαση και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Τίνα Παύλου, η οποία παραδέχθηκε ότι το κράτος, για πέντε δεκαετίες, απέτυχε να φροντίσει όλους όσοι υπέστησαν ψυχικά τραύματα συνεπεία της τουρκικής εισβολής.

Τίνα Παύλου – Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας

«Επειδή θεωρώ ότι ως κράτος 53 χρόνια αποτύχαμε να φροντίσουμε την ψυχική υγεία των ανθρώπων που ταλαιπωρήθηκαν το 1974 και ως χώρα υποτιμούμε το κεφάλαιο της ψυχικής υγείας. Αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνο δεν έχουν φροντιστεί, αλλά έχουν απομονωθεί. Θα κάνουμε ότι μπορούμε ως Υφυπουργείο Πρόνοιας, πρώτον, να τους βγάλουμε από την απομόνωση και δεύτερον να τους στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε».

Στο επίκεντρο τέθηκε και η πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για κατάργηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την παροχή κατ΄οίκον φροντίδας για τις συζύγους και τους γονείς των αγνοουμένων, με βουλευτές να υποστηρίζουν ότι ο κύκλος των δικαιούχων θα πρέπει να ανοίξει.

Νίκος Κέττηρος – Πρόεδρος Επιτροπής Προσφύγων Βουλής

«Προέκυψε επίσης και το ζήτημα των αιχμαλώτων, των παθόντων αλλά και των κακοποιηθείσων γυναικών και ανδρών στους οποίους δεν έχουν καταργηθεί αυτά τα κριτήρια. Άρα δυστυχώς πάλι μισές δουλειές».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Επίτροπο Προεδρίας, Μάριο Χαρτσιώτη, παραμένουν ανοιχτές περίπου 100 υποθέσεις αγνοουμένων και άλλες περίπου 300 βρίσκονται υπό διερεύνηση από την ερευνητική ομάδα του Γραφείου του Ε/Κ Εκπροσώπου στη ΔΕΑ.

Πηγή: https://www.ant1live.com/kypros/koinonia/695122_aihmalotos-toy-1974-ypesti-biasmo-kai-milise-prin-xepsyhisei-kratos-apetyhe

Το άρθρο Αιχμάλωτος του 1974 υπέστη βιασμό και μίλησε πριν ξεψυχίσει – «Το κράτος απέτυχε…» (ΒΙΝΤΕΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις 24/7 , άμεσα και καθαρά.

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Παραφωνία της Αφροδίτης Μάνου για τον νεκρό Μαζωνάκη: «Δεν τον ήξερα ούτε αυτόν, ούτε τη δουλειά του», σάλος στα σόσιαλ

14 Σεπτεμβρίου, 2026

Κέρκυρα: Στη φυλακή 51χρονος για βιασμό της 8χρονης εγγονής του – Απειλούσε το 9χρονο αδελφάκι της να μη μιλήσει

14 Σεπτεμβρίου, 2026

Πρόκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ για τη Γενοκτονία των Μικρασιατών – «Η Ελλάδα διέπραξε σφαγές και καταστροφές»

14 Σεπτεμβρίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καιρός: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες – Νεφώσεις στην Αττική έως 29 βαθμούς

By hellasvoice15 Σεπτεμβρίου, 20260

Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.grΑλλάζει το σκηνικό του καιρού με Bροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως…

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Σεπτεμβρίου

15 Σεπτεμβρίου, 2026

Χάρι και Μέγκαν πήραν τα παιδιά τους από το σχολείο μόλις δύο ημέρες μετά την έναρξη – Τι συνέβη

15 Σεπτεμβρίου, 2026

Πινγκ Πονγκ: Στις θέσεις 5-8 του Para Elite της Γαλλίας ο Χατζηκυριάκος

15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Καιρός: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες – Νεφώσεις στην Αττική έως 29 βαθμούς
  • Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Σεπτεμβρίου
  • Χάρι και Μέγκαν πήραν τα παιδιά τους από το σχολείο μόλις δύο ημέρες μετά την έναρξη – Τι συνέβη
  • Πινγκ Πονγκ: Στις θέσεις 5-8 του Para Elite της Γαλλίας ο Χατζηκυριάκος
  • «Οδύσσεια»: Η πιο εμπορική ταινία στην ιστορία της Universal

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Καιρός: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες – Νεφώσεις στην Αττική έως 29 βαθμούς

15 Σεπτεμβρίου, 2026

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Σεπτεμβρίου

15 Σεπτεμβρίου, 2026

Χάρι και Μέγκαν πήραν τα παιδιά τους από το σχολείο μόλις δύο ημέρες μετά την έναρξη – Τι συνέβη

15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026577 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026324 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202686 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.