
Η Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» συμμετείχε δυναμικά στο 20ό Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2026 στο PAOK Sports Arena, στη Θεσσαλονίκη.
Ο σύλλογος έλαβε μέρος στη μεγάλη επετειακή διοργάνωση ως μέλος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ενώνοντας τη δική του παρουσία με εκείνη δεκάδων συλλόγων από ολόκληρη τη χώρα.

Χιλιάδες χορευτές και χορεύτριες συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη σε μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του οργανωμένου ποντιακού χώρου, με τη νέα γενιά να βρίσκεται στο επίκεντρο και να μεταφέρει μέσα από τη μουσική και τον χορό εικόνες, ήχους και μνήμες της ποντιακής παράδοσης.
Οι «Αργοναύτες» συμμετείχαν στο ενιαίο χορευτικό σύνολο του Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, το οποίο παρουσίασε τους χορούς Ούτσαϊ, Τυρφών, Εταίρε, Λετσίνα και Κοτσαγκέλ.

Για τα μέλη της Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς, η παρουσία στη μεγάλη σκηνή του Φεστιβάλ είχε ξεχωριστή σημασία, καθώς τους έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια πανελλαδική συνάντηση ανθρώπων που υπηρετούν τον ίδιο στόχο: τη διατήρηση και τη μετάδοση της ποντιακής πολιτιστικής ταυτότητας στις επόμενες γενιές.
Η φετινή διοργάνωση είχε επιπλέον ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του ιδρυτή και επίτιμου προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γεωργίου Παρχαρίδη.
Με τη συμπλήρωση είκοσι διοργανώσεων, το Πανελλαδικό Φεστιβάλ αποτέλεσε παράλληλα μια αναδρομή στην πορεία ενός θεσμού που έχει φέρει όλα αυτά τα χρόνια στον ίδιο χώρο χιλιάδες νέους και εκατοντάδες ποντιακά σωματεία.
Για τους «Αργοναύτες», η συμμετοχή στη φετινή γιορτή προστίθεται σε μια μακρά σειρά δράσεων με επίκεντρο την παράδοση, τον πολιτισμό και τη νεολαία. Ο σύλλογος συνεχίζει να δίνει τη δυνατότητα στα μέλη και κυρίως στα παιδιά και τους νέους του να βιώνουν την ποντιακή κληρονομιά όχι μόνο μέσα από τη διδασκαλία των χορών, αλλά μέσα από τη συμμετοχή σε μεγάλες συλλογικές διοργανώσεις.

Η παρουσία τους στο 20ό Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών αποτελεί έτσι έναν ακόμη σημαντικό σταθμό στην πολιτιστική διαδρομή της Ένωσης και μια εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των συμμετεχόντων.
The post Δυναμική παρουσία των «Αργοναυτών» στο 20ό Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών first appeared on PontosVoice – H δική σου ΚΑΘΑΡΗ Ποντιακή φωνή.
Πηγή: Read More

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.
