
Το ακόλουθο άρθρο προέρχεται από τον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr:
Ι.Μ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Την προσεχή Κυριακή 26 Απριλίου 2026, κατά την οποίαν η Αγία μας Εκκλησία τιμά τα πρόσωπα των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας συνεορτάζει και την Σύναξη πάντων των εν Μεσσηνία διαλαμψάντων Αγίων, εκείνων δηλαδή που γεννήθηκαν, έδρασαν ή μαρτύρησαν στην περιοχή της Μεσσηνίας.
Κατά το εσπέρας της παραμονής, Σάββατο 25 Απριλίου και ώρα 7:00 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, θα τελεσθεί ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Την Κυριακή το πρωί και ώρα 7:00 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας θα ψαλεί η Αρτοκλασία του Συλλόγου Κουρέων και Κομμωτών τιμώντας τον προστάτη τους Άγιο Νεομάρτυρα Ηλία τον Αρδούνη.
Εν συνεχεία στις 10:15π.μ. θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των λειψάνων των εν Μεσσηνία διαλαμψάντων Αγίων.
Οι εν Μεσσηνία διαλάμψαντες Άγιοι:
Οι Άγιοι Απόστολοι Καίσαρ, Επαφρόδιτος και Ονησιφόρος, Επίσκοποι Κορώνης (1ος αι. μ.Χ.)
Η Αγία Ξενία η Καλαματιανή (3ος αι. μ.Χ.)
Ο Άγιος Αγαθοκλής Επίσκοπος Κορώνης (4ος αι. μ. Χ.)
Ο Άγιος Ιωάννης Επίσκοπος Μεσσήνης (4ος αι. μ.Χ.)
Ο Άγιος Αθανάσιος, Επίσκοπος Μεθώνης (10ος αι. μ. Χ.)
Ο Άγιος Θεόδωρος ο εκ Κορώνης και εν Κυθήροις ασκήσας (10ος αι. μ. Χ.)
Ο Άγιος Λέων ο εν Μεθώνη (12ος αι. μ. Χ.)
Ο Άγιος Αθανάσιος Πατριάρχης Κων/πόλεως ο εξ Ανδρούσης (13ος αι. μ. Χ.)
Ο Άγιος Νήφων Πατριάρχης Κων/πόλεως ο εκ Πελοποννήσου (14ος αι. μ. Χ.)
Ο Άγιος Θεοφάνης ο εκ Ζαπαντίου (Χορεύτρας) (16ος αι. μ. Χ.)
Ο Άγιος Ηλίας Αρδούνης ο εκ Καλαμάτας (17ος αι. μ. Χ.)
Ο Άγιος Ιερόθεος ο Ιβηρίτης, ο εκ Μικρομάνης (17ος αι. μ. Χ.)
Οι Άγιοι Τιμόθεος ο Διάκονος, Ελένη η αδελφή του και το βρέφος της, οι εκ Κορώνης (+8 Σεπτεμβρίου 1821)
Οι Εθνομάρτυρες Αρχιερείς της Μεσσηνίας: O Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Καλαμάτας Χρύσανθος Παγώνης (+1821), ο Επίσκοπος Κορώνης Γρηγόριος Σταματέλου Μπίστης, (+1821) και ο Επίσκοπος Μεθώνης και Νεοκάστρου Γρηγόριος Παπαθεοδώρου (+1825)
Ο ανώνυμος Επίσκοπος και οι Νεομάρτυρες της Μεθώνης (+1608)
Ο Όσιος Βησσαρίων ο εκ Πεταλιδίου ο εν τη Μονή Αγάθωνος (+ 22-1-1991)
Ο Άγιος Χρυσόστομος (Παπασαραντόπουλος) ο Ιεραπόστολος της Αφρικής (+29-12-1975)
Το άρθρο Η Μητρόπολη Μεσσηνίας τιμά τους Αγίους της την Κυριακή δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr από τον Newsroom. Η πλειοψηφία των κειμένων αποτελεί πρωτογενές περιεχόμενο ή φέρει επιμέλεια από τη συντακτική ομάδα. © Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.
Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:Read More | www.vimaorthodoxias.gr
Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

