Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.gr

Ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη μεταβολή την Πέμπτη και την Παρασκευή, με περισσότερες νεφώσεις, τοπικές βροχές, μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές. Παράλληλα, οι βοριάδες θα ενισχυθούν στο Αιγαίο, φτάνοντας κατά τόπους τα 7 και πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, επιστρέφοντας κοντά στα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή. Το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, η αστάθεια θα περιοριστεί, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει και από την Κυριακή ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει ξανά.
Πέμπτη 3/9 – Αστάθεια στα ηπειρωτικά, ενισχύονται οι βοριάδες
Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, αρχικά στην κεντρική και δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία και βαθμιαία από το μεσημέρι και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά – με εξαίρεση τη Θράκη – καθώς και στις Σποράδες, την Εύβοια και κατά τόπους στο Ιόνιο, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μπόρες. Κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με κυρίαρχη την ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα ενισχυθούν περαιτέρω στα 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, πρόσκαιρα ακόμη και 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στα βόρεια. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νησιωτική χώρα θα κυμανθεί μεταξύ 30 και 33 βαθμών, φτάνοντας τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς.
Αττική
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, με αρκετή ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σύντομες τοπικές βροχές ή μπόρες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι περίπου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μπόρες από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης και εκ νέου από τις πρωινές ώρες, με τα φαινόμενα να επανεμφανίζονται κατά διαστήματα μέχρι αργά το απόγευμα. Κυρίως στα γύρω ορεινά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι κυρίως βόρειοι 2 με 4 μποφόρ.
Τι περιμένουμε τις επόμενες ημέρες
Παρασκευή 4/9 – Επιμένει η αστάθεια, νέα μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Την Παρασκευή αναμένονται διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες αρχικά στις Σποράδες και την Εύβοια και βαθμιαία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα περισσότερα ηπειρωτικά, εκτός από τα βορειοδυτικά, και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες. Στην Πελοπόννησο και κατά τόπους στην ανατολική Μακεδονία θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 με 5 και τοπικά στα βόρεια 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο 4 με 6 και τοπικά 7, πρόσκαιρα ακόμη και 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, επανερχόμενη κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Στις περισσότερες περιοχές θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ πολύ τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 35 με 36 βαθμούς.
Σάββατο 5/9 – Επιστρέφει η ηλιοφάνεια
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και χωρίς αξιόλογα φαινόμενα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 2 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.
Κυριακή 6/9 – Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Καλοκαιρινό θα παραμείνει το σκηνικό και την Κυριακή, με αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα.
Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει ξανά, επιστρέφοντας σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή και φτάνοντας πολύ τοπικά τους 37 με 38 βαθμούς, χωρίς όμως να διαφαίνονται συνθήκες καύσωνα.
Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗRead Morehttps://www.tanea.gr/

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.
