
Την έντονη αγανάκτησή της για την εξυπηρέτηση που, όπως υποστηρίζει, έχει λάβει από το υποκατάστημα της Alpha Bank στα Μελίσσια εκφράζει με δημόσια ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η ταμίας της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων, Δώρα Ιωαννίδου.
Σύμφωνα με όσα περιγράφει, η ταλαιπωρία του ποντιακού σωματείου άρχισε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ζήτησε την έκδοση κάρτας για τη διενέργεια συναλλαγών μέσω ΑΤΜ. Όπως αναφέρει, ενημερώθηκε ότι η κάρτα θα παραδιδόταν μέσα σε περίπου δέκα ημέρες, αφού προηγουμένως ακυρωνόταν παλαιότερη κάρτα, η οποία εμφανιζόταν ως ενεργή στο σύστημα.
Η ίδια υποστηρίζει ότι ακολούθησε τις οδηγίες που της δόθηκαν, δηλώνοντας την απώλεια της παλιάς κάρτας, ωστόσο η νέα δεν έφτασε ποτέ, παρά τις επανειλημμένες επισκέψεις της στο υποκατάστημα.
Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, οι υπάλληλοι απέδιδαν αρχικά την καθυστέρηση στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Στο μεταξύ, για τις καταθέσεις και τις αναλήψεις που αφορούσαν το σωματείο, ήταν υποχρεωμένη να περιμένει στις ουρές του καταστήματος, όπου, σύμφωνα με την περιγραφή της, ένας μόνο ταμίας επιχειρούσε να εξυπηρετήσει το σύνολο των πελατών.
Η ταμίας της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων έκλεισε νέο ραντεβού και, όπως αναφέρει, διαβεβαιώθηκε ότι, ύστερα από επικοινωνία του υποκαταστήματος με τα κεντρικά της τράπεζας, το πρόβλημα είχε ρυθμιστεί και η κάρτα θα αποστελλόταν σύντομα.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, η κάρτα εξακολουθεί να μην έχει παραδοθεί.
Μάλιστα, όταν ρώτησε γιατί άλλη ελληνική τράπεζα, συγκεκριμένα η Eurobank, ήταν σε θέση να της εκδώσει κάρτα μέσα σε λίγα λεπτά, έλαβε την απάντηση ότι η Alpha Bank δεν πραγματοποιεί εκτυπώσεις καρτών στα καταστήματα και ότι θα έπρεπε να συνεχίσει να περιμένει.
Μπλοκαρισμένος λογαριασμός του σωματείου
Παράλληλα με το ζήτημα της κάρτας, η ταμίας καταγγέλλει και δεύτερο περιστατικό ταλαιπωρίας, το οποίο αφορά νέο τραπεζικό λογαριασμό της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων.
Όπως αναφέρει, ο λογαριασμός ανοίχθηκε περίπου δύο μήνες νωρίτερα, έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού στο ίδιο υποκατάστημα. Όταν, όμως, χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί πληρωμή εκ μέρους του σωματείου, ενημερώθηκε ότι ο λογαριασμός είχε μπλοκαριστεί.
Κατά την περιγραφή της, ως αιτία προβλήθηκε η μη προσκόμιση απόφασης του διοικητικού συμβουλίου, με την οποία θα εγκρινόταν το άνοιγμα του συγκεκριμένου λογαριασμού. Η ίδια επισημαίνει ότι το σχετικό έγγραφο δεν της είχε ζητηθεί κατά τη διαδικασία ανοίγματος.
Εξαιτίας της εξέλιξης αυτής, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων χρειάστηκε να συνεδριάσει εκτάκτως, παρότι το σωματείο παρέμενε κλειστό λόγω της θερινής περιόδου, προκειμένου να εκδοθεί και να κατατεθεί η απαιτούμενη απόφαση.
Η ταμίας αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι της τράπεζας τη διαβεβαίωσαν πως, μόλις το έγγραφο ελεγχθεί από τη νομική υπηρεσία, ο λογαριασμός θα ξεμπλοκαριστεί.
Όπως καταγγέλλει, όμως, περιμένει ήδη για δεύτερη εβδομάδα σχετική ενημέρωση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη πληρωμή, η οποία, βάσει του καταστατικού του σωματείου, πρέπει να γίνει αποκλειστικά από τον συγκεκριμένο λογαριασμό.
Παράλληλα, σημειώνει ότι δεν υπήρξε καμία διαδικασία επίσπευσης, μολονότι θεωρεί ότι η εμπλοκή προέκυψε λόγω ελλιπούς ενημέρωσης από την πλευρά του υποκαταστήματος.
«Θα θέσω θέμα συνεργασίας με άλλη τράπεζα»
Η ανάρτηση καταλήγει με ιδιαίτερα αιχμηρή κριτική προς τον τρόπο λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και την καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών.
«Δεν ξέρω αν πρέπει να οργίζομαι με την οργανωτική τους δομή ή με τους εργαζόμενους. Ξέρω όμως σίγουρα ότι κακοποιούνται οι πελάτες τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, προαναγγέλλει ότι στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων θα εισηγηθεί την εξέταση συνεργασίας με διαφορετική τράπεζα.
Η δημόσια καταγγελία αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σωματεία και πολιτιστικοί φορείς στις συναλλαγές τους με τις τράπεζες, ιδιαίτερα όταν απαιτείται συνδυασμός εταιρικών εγγράφων, φυσικής παρουσίας, εσωτερικών εγκρίσεων και χρονοβόρων διοικητικών διαδικασιών.
The post Πολύμηνη ταλαιπωρία της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων με ελληνική τράπεζα – «Κακοποιούνται οι πελάτες» first appeared on PontosVoice – H δική σου ΚΑΘΑΡΗ Ποντιακή φωνή.
Πηγή: Read More
Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.