Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Ο ταλαντούχος κύριος Μασκ

17 Οκτωβρίου, 2026

40 ημέρες χωρίς τον Γιώργο Μαζωνάκη: Ρίγη συγκίνησης και βουβός πόνος στη Νίκαια για τον δικό της «Γιώργο»

17 Οκτωβρίου, 2026

Νέο Δ.Σ. στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης – Πρόεδρος ξανά ο Παντελής Φιλιππίδης

17 Οκτωβρίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΔΙΑΦΟΡΑ»Σφράγισμα συνόρων και Return Hub: Η ελληνική πρόταση για το μεταναστευτικό στην Ευρώπη
ΔΙΑΦΟΡΑ

Σφράγισμα συνόρων και Return Hub: Η ελληνική πρόταση για το μεταναστευτικό στην Ευρώπη

hellasvoiceBy hellasvoice1 Οκτωβρίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια4 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σύμφωνα με δημοσίευμα του realvoice995.gr Read MoreΣφράγισμα συνόρων και Return Hub: Η ελληνική πρόταση για το μεταναστευτικό στην ΕυρώπηΣφράγισμα συνόρων και Return Hub: Η ελληνική πρόταση για το μεταναστευτικό στην Ευρώπη

Το μεταναστευτικό επανέρχεται επιτακτικά ως θέμα συζήτησης στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 15-16 Οκτωβρίου.

Η άνοδος λαϊκίστικων δυνάμεων στην Ευρώπη, η οποία τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τις θέσεις τους για το μεταναστευτικό, ασκεί μεγάλη πολιτική πίεση στις Βρυξέλλες. Η Ευρώπη, η οποία έχει αποδειχτεί ότι είναι ένα «βραδυκίνητο τρένο» στη λήψη αποφάσεων τώρα, μετά το μεγάλο μεταναστευτικό «τσουνάμι» στη Θέουτα και άλλες περιοχές της Ισπανίας από την Αφρική, κι αφού έχουν προηγηθεί μαζικές ροές και προς την Ελλάδα κ.α. χώρες του Νότου, επεξεργάζεται… «Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης».

Ειδική συζήτηση για την ελληνική πρόταση

Σήμερα (01.10.2026), στο Συμβούλιο της υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., στο Λουξεμβούργο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, παρουσιάζει την ελληνική πρόταση.

Ενδεικτική της σημασίας που δίνουν οι Ευρωπαίοι στην πρόταση αυτή, είναι ότι θα υπάρξει ειδική συζήτηση για τις εισηγήσεις της Ελλάδας. Είναι μια χώρα που έχει δεχτεί επίσης υβριδικές απειλές (βλέπε: ‘Έβρο), τα σύνορα της, που είναι και σύνορα της Ευρώπης, δέχονται συνεχώς πιέσεις, και μαζί με άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διαχείρισης του μεταναστευτικού εδώ και πολλά χρόνια.

Η εισήγηση Πλεύρη

Όπως δηλώνει στο Newsit.gr ο υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης, η λέξη – κλειδί στην ελληνική πρόταση είναι η λέξη: σφράγισμα.

Στις περιπτώσεις εργαλειοποίησης, όταν μία χώρα δέχεται συντονισμένα, μαζικές ροές, η Αθήνα εισηγείται να σφραγίζονται αμέσως τα σύνορα. Οι αρχές δεν θα εξετάζεται καν αιτήσεις ασύλου και θα βγαίνει απευθείας πράξη άμεσης επιστροφής.

«Η εμπειρία μας του Έβρου μπορεί να προστατεύσει την Ευρώπη να μην έχουμε άλλη Θέουτα. Βγαίνει αμέσως απορριπτική απόφαση ασύλου και υποχρεούνται οι χώρες που χρησιμοποιήθηκαν για τράνζιτ , είτε οι χώρες υποδοχής, να τους πάρουν πίσω κατά προτεραιότητα» δηλώνει ο Θ. Πλεύρης.

Πως υποδέχτηκε την πρόταση η Πρόεδρος της Κομισιόν

Μάλιστα, την Ελληνική πρόταση, όπως την έχει περιγράψει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στο Politico, την έχει «χαιρετήσει» επί της αρχής, η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν.

Οι υπουργοί των 27 χωρών της Ε.Ε. που συνεδριάζουν σήμερα στο Λουξεμβούργο θα παραδώσουν τη «σκυτάλη» στους Ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι θα συνεδριάσουν στις Βρυξέλλες στα μέσα Οκτωβρίου,  για να επεξεργαστούν το σχέδιο για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Σύσκεψη στο Λουξεμβούργο για το Return Hub που προωθεί η Ελλάδα

Σήμερα, στο Λουξεμβούργο, η Ελλάδα συγκαλεί σύσκεψη με άλλα τέσσερα κράτη, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αυστρία και τη Δανία, παρουσία και της Προέδρου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, για την πρωτοβουλία τους να κατασκευαστεί Return Hub (κέντρο επιστροφής) για όσους παράτυπους μετανάστες βρίσκονται στο έδαφος τους και δεν έχουν επιστρέψει στις χώρες τους.

Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, η συμφωνία για τη δημιουργία Return Hub βρίσκεται σε τελικό στάδιο και αναμένεται να υπογραφεί έως τα τέλη του έτους ή το αργότερο στις αρχές του νέου χρόνου.

Το return hub θα βρίσκεται στην Αφρική. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να κατασκευαστεί στη Ρουάντα, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και η Ουγκάντα, ακόμη και το Ουζμπεκιστάν.

«Εγκαίνια» επί Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε.

Η θετική είδηση, στην οποία «ποντάρει» πολιτικά η κυβέρνηση, είναι ότι, εκτός απροόπτου, οι πρώτοι μετανάστες – μη δικαιούχοι ασύλου, που παραμένουν στο έδαφος μας, θα μεταφερθούν στο Return Hub, στην Αφρική μετά τον Ιούλιο του 2027.

«Ο στόχος είναι το Return Hub να τεθεί σε λειτουργία στο διάστημα της Ελληνικής Προεδρίας της Ε..Ε, δηλαδή στο β΄ εξάμηνο του 2027» τονίζει στο Newsit o υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Θα πρόκειται για μία εξέλιξη που θα αξιοποιηθεί από το κυβερνών κόμμα και προεκλογικά, καθώς το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που βρίσκεται στην ατζέντα πολιτικών κομμάτων στη χώρα μας, κυρίως δεξιότερα της Ν.Δ..

ΠΗΓΗ: https://www.newsit.gr/

The post Σφράγισμα συνόρων και Return Hub: Η ελληνική πρόταση για το μεταναστευτικό στην Ευρώπη first appeared on Real Voice 99.5.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ: Read More | realvoice995.gr

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

«Η Φόνισσα» ξαναδιαβάζεται

17 Οκτωβρίου, 2026

Φθινοπωρινές αναγνώσεις: Νέες και παλιές εκδόσεις που αξίζει να διαβαστούν

17 Οκτωβρίου, 2026

«Nikos Kazantzakis: An Odyssey in Music»: Ο Νίκος Καζαντζάκης ταξίδεψε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη με την Εθνική Λυρική Σκηνή

17 Οκτωβρίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ταλαντούχος κύριος Μασκ

By hellasvoice17 Οκτωβρίου, 20260

Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.grΕνας από τους μεγαλύτερους μύθους της εποχής μας ακούει στο όνομα…

40 ημέρες χωρίς τον Γιώργο Μαζωνάκη: Ρίγη συγκίνησης και βουβός πόνος στη Νίκαια για τον δικό της «Γιώργο»

17 Οκτωβρίου, 2026

Νέο Δ.Σ. στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης – Πρόεδρος ξανά ο Παντελής Φιλιππίδης

17 Οκτωβρίου, 2026

Γιώργος Βαρδινογιάννης: Μία ζωή συνδεδεμένη με την ομάδα ποδοσφαίρου που αγάπησε

17 Οκτωβρίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Ο ταλαντούχος κύριος Μασκ
  • 40 ημέρες χωρίς τον Γιώργο Μαζωνάκη: Ρίγη συγκίνησης και βουβός πόνος στη Νίκαια για τον δικό της «Γιώργο»
  • Νέο Δ.Σ. στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης – Πρόεδρος ξανά ο Παντελής Φιλιππίδης
  • Γιώργος Βαρδινογιάννης: Μία ζωή συνδεδεμένη με την ομάδα ποδοσφαίρου που αγάπησε
  • Σέρρες: Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και αρχαία νομίσματα σε ποιμνιοστάσιο

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Ο ταλαντούχος κύριος Μασκ

17 Οκτωβρίου, 2026

40 ημέρες χωρίς τον Γιώργο Μαζωνάκη: Ρίγη συγκίνησης και βουβός πόνος στη Νίκαια για τον δικό της «Γιώργο»

17 Οκτωβρίου, 2026

Νέο Δ.Σ. στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης – Πρόεδρος ξανά ο Παντελής Φιλιππίδης

17 Οκτωβρίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026580 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026325 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202687 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.