Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

“Πυρά” της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – “Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη”

10 Ιουλίου, 2026

Γεωργιάδης για Τσίπρα: Το “είμαι ο εντιμότερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης” δεν του πήγε και τόσο καλά

10 Ιουλίου, 2026

Ανάσα για τους ανέργους 55+: Νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ με 8.000 θέσεις εργασίας, ποιοι κλάδοι ανοίγουν

10 Ιουλίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ – ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: Ισχυρό μήνυμα ενότητας στη Βουλή για Κύπρο και Ελληνισμό – «Η Μεγαλόνησος δεν είναι μόνη»
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ – ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: Ισχυρό μήνυμα ενότητας στη Βουλή για Κύπρο και Ελληνισμό – «Η Μεγαλόνησος δεν είναι μόνη»

hellasvoiceBy hellasvoice15 Μαΐου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια4 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Το ακόλουθο άρθρο προέρχεται από τον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr:

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στην ιστορική ομιλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στη Βουλή των Ελλήνων έδωσε ιδιαίτερο συμβολισμό σε μια συνεδρίαση με έντονο εθνικό και πνευματικό χαρακτήρα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Θεοχάρης – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το κλίμα στην αίθουσα της Ολομέλειας ήταν ιδιαίτερα θερμό και φορτισμένο, καθώς Ελλάδα και Κύπρος έστειλαν μήνυμα ενότητας σε μια περίοδο γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Η παρουσία του Μακαριωτάτου, δίπλα σε πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες, ερμηνεύτηκε από πολλούς ως έμπρακτη επιβεβαίωση της διαχρονικής σύνδεσης της Ορθοδοξίας με τους εθνικούς αγώνες του Ελληνισμού.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν επίσης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές και εκπρόσωποι όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στα μηνύματα που εξέπεμψε ο Κύπριος Πρόεδρος για το Κυπριακό, την ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου και την ελληνοκυπριακή συνεργασία.

«Η Κύπρος είναι αδελφός λαός»

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, υπογράμμισε πως η παρουσία του Νίκου Χριστοδουλίδη στο ελληνικό Κοινοβούλιο αποτελεί «ζωντανή επιβεβαίωση των άρρηκτων δεσμών Ελλάδας και Κύπρου», σημειώνοντας ότι οι δύο χώρες αποτελούν σταθερό πυλώνα δημοκρατίας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Με ιδιαίτερη έμφαση αναφέρθηκε στο Κυπριακό, τονίζοντας πως «52 χρόνια μετά, ένας στρατός κατοχής συνεχίζει να κρατά μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης διχοτομημένη», επαναλαμβάνοντας τη σταθερή θέση της Ελλάδας για λύση στη βάση των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία «με συνέπεια, ειλικρίνεια και διαχρονική εμπιστοσύνη».

Η ιστορική αναφορά του Χριστοδουλίδη

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μίλησε με ιδιαίτερη φόρτιση για τους κοινούς αγώνες Ελλάδας και Κύπρου, αναφερόμενος στους ήρωες που «ένωσαν με το αίμα τους τον Ελληνισμό».

«Το όμαιμον, το ομόγλωσσον, το ομόθρησκον και το ομότροπον αποτελούν τη βάση της κοινής μας ταυτότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά, επικαλούμενος τον Ηρόδοτο και στέλνοντας μήνυμα ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, σημειώνοντας πως η Λευκωσία εργάζεται «ακατάπαυστα» για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, βασισμένη στο διεθνές δίκαιο και στις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε δημόσια την Ελλάδα για τη διαχρονική στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ στάθηκε και στη σημασία της πρόσφατης αμυντικής συνεργασίας Αθήνας – Λευκωσίας.

Ο συμβολισμός της παρουσίας Ιερωνύμου

Εκκλησιαστικοί κύκλοι μίλησαν στο Vimaorthodoxias.gr και χαρακτήρισαν ιδιαίτερα σημαντική την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην ομιλία του Κύπριου Προέδρου, υπογραμμίζοντας ότι «η Εκκλησία της Ελλάδος παραμένει σταθερά δίπλα στον Κυπριακό Ελληνισμό και στις αγωνίες του».

Όπως σημείωναν χαρακτηριστικά, η παρουσία του Μακαριωτάτου δεν είχε μόνο θεσμικό χαρακτήρα, αλλά και βαθύ εθνικό και πνευματικό συμβολισμό, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία το Κυπριακό επανέρχεται στο επίκεντρο διεθνών εξελίξεων.

Παράλληλα, δεν πέρασε απαρατήρητη η θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν πολλοί βουλευτές και πολιτικοί παράγοντες στον Αρχιεπίσκοπο, καθώς η παρουσία του προσέδωσε βαρύτητα στην εκδήλωση.

Μήνυμα ενότητας Ελλάδας και Κύπρου

Η επίσημη επίσκεψη Χριστοδουλίδη στην Αθήνα πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία για την Ανατολική Μεσόγειο, με τις γεωπολιτικές εξελίξεις να επηρεάζουν άμεσα τον άξονα Ελλάδας – Κύπρου.

Το μήνυμα που εκπέμφθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο ήταν σαφές: η Αθήνα και η Λευκωσία συνεχίζουν να πορεύονται μαζί, με κοινό στρατηγικό προσανατολισμό και σταθερό στόχο τη διασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων του Ελληνισμού.

Στο παρασκήνιο, πολιτικοί και διπλωματικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι οι κοινές πρωτοβουλίες Ελλάδας και Κύπρου το επόμενο διάστημα θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο, τόσο στο επίπεδο της άμυνας όσο και στο επίπεδο των διεθνών συμμαχιών.

Φωτό : ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Το άρθρο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ – ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: Ισχυρό μήνυμα ενότητας στη Βουλή για Κύπρο και Ελληνισμό – «Η Μεγαλόνησος δεν είναι μόνη» δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr από τον Γιώργος Θεοχάρης. Η πλειοψηφία των κειμένων αποτελεί πρωτογενές περιεχόμενο ή φέρει επιμέλεια από τη συντακτική ομάδα. © Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:Read More | www.vimaorthodoxias.gr

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

10 Ιουλίου – Γιορτή σήμερα: Άγιοι Σαράντα Πέντε Μάρτυρες

10 Ιουλίου, 2026

Λαμπρός εορτασμός του μεγαλομάρτυρα Αγίου Προκοπίου στο Παλαιόκαστρο Βοιών

9 Ιουλίου, 2026

Εργασίες ανακαίνισης του Ιερού Κοιμητηριακού Ναού Αγίου Λαζάρου στο Μεσολόγγι

9 Ιουλίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Πυρά” της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – “Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη”

By hellasvoice10 Ιουλίου, 20260

Η ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο για “θεσμική αδυναμία” από πλευρά της κυβέρνησης, ενώ…

Γεωργιάδης για Τσίπρα: Το “είμαι ο εντιμότερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης” δεν του πήγε και τόσο καλά

10 Ιουλίου, 2026

Ανάσα για τους ανέργους 55+: Νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ με 8.000 θέσεις εργασίας, ποιοι κλάδοι ανοίγουν

10 Ιουλίου, 2026

Συνεδρίασαν τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδοχή μετά την παραίτηση Φάμελλου: Δούρου, Παππάς από την μία και Πολάκης από την άλλη – Έρχονται νέες αποχωρήσεις βουλευτών

10 Ιουλίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • “Πυρά” της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – “Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη”
  • Γεωργιάδης για Τσίπρα: Το “είμαι ο εντιμότερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης” δεν του πήγε και τόσο καλά
  • Ανάσα για τους ανέργους 55+: Νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ με 8.000 θέσεις εργασίας, ποιοι κλάδοι ανοίγουν
  • Συνεδρίασαν τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδοχή μετά την παραίτηση Φάμελλου: Δούρου, Παππάς από την μία και Πολάκης από την άλλη – Έρχονται νέες αποχωρήσεις βουλευτών
  • Χάος στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής: Η Κωνσταντοπούλου ζήτησε τη σύλληψη των βουλευτών της ΝΔ – Τηλεφώνησε στο 100!

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

“Πυρά” της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – “Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη”

10 Ιουλίου, 2026

Γεωργιάδης για Τσίπρα: Το “είμαι ο εντιμότερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης” δεν του πήγε και τόσο καλά

10 Ιουλίου, 2026

Ανάσα για τους ανέργους 55+: Νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ με 8.000 θέσεις εργασίας, ποιοι κλάδοι ανοίγουν

10 Ιουλίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026573 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026320 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202683 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.