Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

ΠΑΣΟΚ: Ο Γιάννης Σγουρός υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές στην Α΄ Αθηνών – Η συνάντηση με Ανδρουλάκη

25 Ιουνίου, 2026

Γερουλάνος: Αγωνία της σημερινής κυβέρνησης ο έλεγχος του δημάρχου και όχι τα προβλήματα του δημότη

25 Ιουνίου, 2026

Συγκινητική ανάρτηση της Σέβης Βολουδάκη για τον γιο της που πέρασε στη Νομική: “Ο Μανούσος μου από τον ουρανό σε καμαρώνει και είναι περήφανος για σένα”

25 Ιουνίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»Ακαθάριστα οικόπεδα: Λήγει η προθεσμία την Δευτέρα – Τα πρόστιμα και οι κυρώσεις

Ακαθάριστα οικόπεδα: Λήγει η προθεσμία την Δευτέρα – Τα πρόστιμα και οι κυρώσεις

hellasvoiceBy hellasvoice20 Ιουνίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.gr

Λήγει την Δευτέρα 22 Ιουνίου η προθεσμία για τη δήλωση των ακαθάριστων οικοπέδων, με τις μέχρι στιγμής δηλώσεις να ανέρχονται σε περίπου 610.000, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστας Τσίγκας.

Οι ιδιοκτήτες, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές οικοπέδων έχουν προθεσμία έως τη Δευτέρα να ολοκληρώσουν τον καθαρισμό των εκτάσεών τους. Παράλληλα, υποχρεούνται να διατηρούν τους χώρους καθαρούς καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, οι πολίτες πρέπει να υποβάλουν τη σχετική δήλωση καθαρισμού μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στη διεύθυνση https://akatharista.apps.gov.gr.

«Πέρυσι ο αριθμός ήταν 702.000 και την τελευταία εβδομάδα μπήκαν περίπου 250.000 πολίτες και έκαναν τη δήλωση. Άρα περιμένουμε μέχρι και την τελευταία ημέρα, τη Δευτέρα, να μπουν και να τα δηλώσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Τσίγκας. Όπως πρόσθεσε, «από την Τρίτη το πρωί θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι και από τους δήμους και από το Πυροσβεστικό Σώμα και μέσω των καταγγελιών οι οποίες γίνονται».

Από την υποχρέωση καθαρισμού εξαιρούνται οι διαμορφωμένοι και συντηρημένοι κήποι και οι φυτεμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτιρίων, πολυκατοικιών και συναφών εγκαταστάσεων.

Πρόστιμα και κυρώσεις για τους παραβάτες

Σύμφωνα με την ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση, για τις περιπτώσεις μη συμμόρφωσης προβλέπονται συγκεκριμένα πρόστιμα και ποινές.

Για μη υποβολή δήλωσης:

  • 500 ευρώ, όταν δεν έχει γίνει ούτε καθαρισμός, ούτε δήλωση.
  • 100 ευρώ, όταν έχει πραγματοποιηθεί καθαρισμός, αλλά δεν έχει υποβληθεί δήλωση.

Για μη καθαρισμό οικοπέδου ή ακάλυπτου χώρου:

  • 1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με ελάχιστο ποσό 200 ευρώ και ανώτατο όριο 2.000 ευρώ.
  • Σε περιπτώσεις αμέλειας, προβλέπεται αυτεπάγγελτος καθαρισμός από τον δήμο με καταλογισμό της σχετικής δαπάνης.

Επιπλέον, σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης, προβλέπονται ποινικές κυρώσεις που περιλαμβάνουν φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:Read Morehttps://www.tanea.gr/

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο Γιάννης Σγουρός υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές στην Α΄ Αθηνών – Η συνάντηση με Ανδρουλάκη

By hellasvoice25 Ιουνίου, 20260

Ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής θα είναι υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθηνών…

Γερουλάνος: Αγωνία της σημερινής κυβέρνησης ο έλεγχος του δημάρχου και όχι τα προβλήματα του δημότη

25 Ιουνίου, 2026

Συγκινητική ανάρτηση της Σέβης Βολουδάκη για τον γιο της που πέρασε στη Νομική: “Ο Μανούσος μου από τον ουρανό σε καμαρώνει και είναι περήφανος για σένα”

25 Ιουνίου, 2026

Μητσοτάκης: “Θα επέλεγα τον Τσίπρα για συνοδηγό σε αγωνιστικό – Έχει κάνει τόσες πιρουέτες που δεν θα ζαλιζόταν” (Βίντεο)

25 Ιουνίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • ΠΑΣΟΚ: Ο Γιάννης Σγουρός υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές στην Α΄ Αθηνών – Η συνάντηση με Ανδρουλάκη
  • Γερουλάνος: Αγωνία της σημερινής κυβέρνησης ο έλεγχος του δημάρχου και όχι τα προβλήματα του δημότη
  • Συγκινητική ανάρτηση της Σέβης Βολουδάκη για τον γιο της που πέρασε στη Νομική: “Ο Μανούσος μου από τον ουρανό σε καμαρώνει και είναι περήφανος για σένα”
  • Μητσοτάκης: “Θα επέλεγα τον Τσίπρα για συνοδηγό σε αγωνιστικό – Έχει κάνει τόσες πιρουέτες που δεν θα ζαλιζόταν” (Βίντεο)
  • “Καρφάρα” Διαμαντοπούλου για την κριτική που δέχτηκε από τον Μαρίνο Σκανδάμη: Ήταν Γενικός Γραμματέας του Σαμαρά, no comment

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

ΠΑΣΟΚ: Ο Γιάννης Σγουρός υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές στην Α΄ Αθηνών – Η συνάντηση με Ανδρουλάκη

25 Ιουνίου, 2026

Γερουλάνος: Αγωνία της σημερινής κυβέρνησης ο έλεγχος του δημάρχου και όχι τα προβλήματα του δημότη

25 Ιουνίου, 2026

Συγκινητική ανάρτηση της Σέβης Βολουδάκη για τον γιο της που πέρασε στη Νομική: “Ο Μανούσος μου από τον ουρανό σε καμαρώνει και είναι περήφανος για σένα”

25 Ιουνίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026572 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026320 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202682 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.