Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Το αεροδρόμιο του Μονάχου ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις λόγω μυρωδιάς καπνού στον πύργο ελέγχου

7 Ιουνίου, 2026

ΠΑΣΟΚ για αποκάλυψη του “Βήματος”: Αναγκαία η κλήση Ντίλιαν και Δημητριάδη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

7 Ιουνίου, 2026

Νίκος Καρανίκας: “Τέτοια παρακμή και σήψη δεν μεταδίδεται με την ανάσα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να διαλυθεί” (Βίντεο)

7 Ιουνίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΠΟΛΙΤΙΚΗ»Ακαθάριστα οικόπεδα: Μέχρι τις 15 Ιουνίου ο καθαρισμός – Ποια είναι τα πρόστιμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακαθάριστα οικόπεδα: Μέχρι τις 15 Ιουνίου ο καθαρισμός – Ποια είναι τα πρόστιμα

hellasvoiceBy hellasvoice7 Ιουνίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.gr

akatharista-oikopeda

Μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες οικοπέδων απηύθυνε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μέσα από την εκπομπή «10′ με τόνο», τονίζοντας την ανάγκη για έγκαιρο καθαρισμό των οικοπέδων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Μιλώντας στην  ΕΡΤ, ο Κώστας Κατσαφάδος υπενθύμισε ότι η προθεσμία για τον καθαρισμό των οικοπέδων λήγει στις 15 Ιουνίου. Όπως ανέφερε, τα πρόστιμα για τους παραβάτες βεβαιώνονται από τους δήμους και αποστέλλονται στην ΑΑΔΕ.

Ακαθάριστα οικόπεδα: Οι δήμοι καθορίζουν τα πρόστιμα

Αρμόδιοι για τα πρόστιμα είναι οι δήμοι. Αυτά υπολογίζονται ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του οικοπέδου. «Βεβαιώνονται από τους δήμους και αποστέλλονται στους παραλήπτες και στην εφορία», σημείωσε ο υφυπουργός, διευκρινίζοντας ότι οι οφειλές καταλήγουν κανονικά στην ΑΑΔΕ.

Ο κ. Κατσαφάδος υπογράμμισε ότι οι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν αυτεπάγγελτα σε περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται κίνδυνος. Επισήμανε επίσης τη θετική συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το υπουργείο, αναφέροντας ότι το 97% των δήμων συμμετείχε ενεργά στην περσινή καμπάνια καθαρισμού.

Ακαθάριστα οικόπεδα: «Καμία παράταση» στην προθεσμία

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο παράτασης, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι η καταληκτική ημερομηνία παραμένει η 15η Ιουνίου. Αν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μικρής παράτασης μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τόνισε ότι οι πολίτες έχουν ενημερωθεί εγκαίρως και οφείλουν να τηρήσουν τις προβλέψεις του νόμου.

Ο κ. Κατσαφάδος χαρακτήρισε τον καθαρισμό των οικοπέδων ως ουσιαστικό μέτρο πρόληψης. Όπως είπε, η εμπειρία των τελευταίων ετών απέδειξε ότι όπου τα οικόπεδα είχαν καθαριστεί, οι πυρκαγιές δεν εξαπλώνονταν με την ίδια ταχύτητα. Η δράση, που ξεκίνησε πιλοτικά πριν από δύο χρόνια, έχει πλέον θεσμοθετηθεί και εφαρμόζεται μόνιμα.

Ακαθάριστα οικόπεδα: Έλεγχοι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Ο υφυπουργός γνωστοποίησε ότι φέτος η Πυροσβεστική Υπηρεσία πραγματοποιεί ελέγχους και αυτοψίες, ώστε να διαπιστώνεται αν οι δηλώσεις καθαρισμού που υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οι έλεγχοι αφορούν τόσο ψευδείς δηλώσεις όσο και περιπτώσεις ακαθάριστων οικοπέδων, με στόχο την άμεση συμμόρφωση των ιδιοκτητών.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσαφάδο, πέρυσι υποβλήθηκαν περισσότερες από 150.000 δηλώσεις καθαρισμού, ωστόσο υπάρχει ακόμη περιθώριο βελτίωσης.

Ακαθάριστα οικόπεδα: 18.500 πυροσβέστες και εθελοντές στη μάχη με τις φωτιές

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, ο υφυπουργός ανέφερε ότι φέτος υπηρετούν στην Πυροσβεστική πάνω από 18.500 άνδρες και γυναίκες, αριθμός-ρεκόρ, ενώ οι εθελοντές Πολιτικής Προστασίας και οι εθελοντές πυροσβέστες ξεπερνούν τις 10.000.

Κλείνοντας, κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και τα μηνύματα του 112, επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί η προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:​Read More | https://www.tanea.gr/

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Νίκος Καρανίκας: “Τέτοια παρακμή και σήψη δεν μεταδίδεται με την ανάσα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να διαλυθεί” (Βίντεο)

7 Ιουνίου, 2026

ΠΑΣΟΚ για αποκάλυψη του “Βήματος”: Αναγκαία η κλήση Ντίλιαν και Δημητριάδη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

7 Ιουνίου, 2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η τρυφερή ανάρτηση για τα γενέθλια της κόρης του – “Χρόνια πολλά αγάπη μου” (Εικόνα)

7 Ιουνίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΔΙΑΦΟΡΑ

Το αεροδρόμιο του Μονάχου ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις λόγω μυρωδιάς καπνού στον πύργο ελέγχου

By hellasvoice7 Ιουνίου, 20260

Σύμφωνα με δημοσίευμα του realvoice995.gr Read MoreΤο αεροδρόμιο του Μονάχου ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις.…

ΠΑΣΟΚ για αποκάλυψη του “Βήματος”: Αναγκαία η κλήση Ντίλιαν και Δημητριάδη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

7 Ιουνίου, 2026

Νίκος Καρανίκας: “Τέτοια παρακμή και σήψη δεν μεταδίδεται με την ανάσα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να διαλυθεί” (Βίντεο)

7 Ιουνίου, 2026

“Πόρτα” Καρυστιανού στον Νίκο Παπαδόπουλο – Το παρασκήνιο της άρνησης και ο ρόλος Γρατσία

7 Ιουνίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Το αεροδρόμιο του Μονάχου ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις λόγω μυρωδιάς καπνού στον πύργο ελέγχου
  • ΠΑΣΟΚ για αποκάλυψη του “Βήματος”: Αναγκαία η κλήση Ντίλιαν και Δημητριάδη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
  • Νίκος Καρανίκας: “Τέτοια παρακμή και σήψη δεν μεταδίδεται με την ανάσα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να διαλυθεί” (Βίντεο)
  • “Πόρτα” Καρυστιανού στον Νίκο Παπαδόπουλο – Το παρασκήνιο της άρνησης και ο ρόλος Γρατσία
  • ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Πολάκης δεν “βλέπει” Δούρου στα σενάρια προεδρίας – Οι πιέσεις για αυτόνομη πορεία και το σχέδιο “Έντιμη Ελλάδα”

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Το αεροδρόμιο του Μονάχου ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις λόγω μυρωδιάς καπνού στον πύργο ελέγχου

7 Ιουνίου, 2026

ΠΑΣΟΚ για αποκάλυψη του “Βήματος”: Αναγκαία η κλήση Ντίλιαν και Δημητριάδη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

7 Ιουνίου, 2026

Νίκος Καρανίκας: “Τέτοια παρακμή και σήψη δεν μεταδίδεται με την ανάσα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να διαλυθεί” (Βίντεο)

7 Ιουνίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026572 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026319 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202678 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.