Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Πλάκα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της φονικής έκρηξης – «Μετά την κοπή του σωλήνα μυρίσαμε αέριο»

3 Νοεμβρίου, 2026

Επίδομα ενοικίου: Αντίστροφη μέτρηση για πληρωμές – Ποιοι οι δικαιούχοι για έως 800 ευρώ

3 Νοεμβρίου, 2026

Τσίπρας από Νοσοκομείο Καλαμάτας: “Θα θέσουμε σε προτεραιότητα το ΕΣΥ” – Δεσμεύτηκε για 500 ευρώ αύξηση στους μισθούς (Εικόνες Βίντεο)

3 Νοεμβρίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»Από τις πίτσες στα… ψωμιά και τα αρτοσκευάσματα – Τι αποκαλύπτουν τα «ΝΕΑ»
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από τις πίτσες στα… ψωμιά και τα αρτοσκευάσματα – Τι αποκαλύπτουν τα «ΝΕΑ»

hellasvoiceBy hellasvoice26 Οκτωβρίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια4 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.gr

Η αποφυγή από το 2016 πληρωμής ΦΠΑ άνω των 55 εκατ. ευρώ και η μη καταβολή εισφορών στον ΕΦΚΑ ύψους περίπου 45 εκατ. ευρώ με τη χρήση τουλάχιστον 500 εικονικών εταιρειών, μικρής διάρκειας και δεκάδων «αχυρανθρώπων», οδήγησαν στη σύλληψη του ιδιοκτήτη της αλυσίδας «Χωριάτικο» και δεκάδων άλλων καταστημάτων εστίασης, Αγγελου Γιαννακόπουλου, έπειτα από πολύμηνες έρευνες του ελληνικού FBI.

Εκτός του ιδιοκτήτη αυτών των καταστημάτων συνελήφθησαν ακόμη 50 άτομα, ανάμεσα στους οποίους και τρεις λογιστές που είχαν χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αυτών των εταιρειών-μαϊμού (με τη χρήση ιδιωτών που έπαιρναν αμοιβή 500-700 ευρώ τον μήνα), οι οποίες εισέπρατταν τα κέρδη από 200 καταστήματα στον χώρο της εστίασης, αλλά έκλειναν σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να καταβάλλουν ΦΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές.

Ακόμη ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι στενοί συνεργάτες του βασικού κατηγορουμένου που συσχετίστηκαν με την εκμετάλλευση νυκτερινών κέντρων και beach bar. Ηδη εξετάζεται εμπλοκή του ίδιου κυκλώματος σε εκμετάλλευση γυναικών μέσω ροζ ιστοσελίδων, αλλά το σχετικό σκέλος της έρευνας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Κύριο ζητούμενο για τους ερευνητές του ελληνικού FBI είναι οι προσβάσεις που είχε το κύκλωμα σε κρατικές υπηρεσίες (υπηρεσίες ασφαλείας, ελεγκτικές Αρχές και άλλες) που του προσέφεραν το ακαταδίωκτο για σειρά ετών, ενώ φαίνεται να του παρείχαν πληροφορίες και για την τωρινή έρευνα του FBI.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Λεωφόρου Κατεχάκη αναφέρονται σε σύνθετες «υψηλές προσβάσεις» του κυκλώματος που ισχυροποιήθηκαν με την πάροδο των χρόνων. Μάλιστα λόγω αυτής της ειδικής πληροφόρησης, ο βασικός κατηγορούμενος φέρεται να είχε μεταβεί προ μερικών εβδομάδων στο Ντουμπάι.

Επέστρεψε στη χώρα μας όταν φαίνεται – μέσω παραπλανητικών κινήσεων της ΕΛ.ΑΣ. – να του δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι το ενδιαφέρον του ελληνικού FBI ήταν περιορισμένο και ότι η έρευνά του είχε ολοκληρωθεί έπειτα από κάποιους αποσπασματικούς ελέγχους σε νυκτερινά μαγαζιά.

Ομως φαίνεται πως ο ιδιοκτήτης της εν λόγω αλυσίδας – με περισσότερα από 200 καταστήματα – είχε νεότερες πληροφορίες τα τελευταία 24ωρα για επερχόμενη σύλληψή του και εντοπίσθηκε στα Ιωάννινα με αναφερόμενο, από αστυνομικούς, σχέδιο διαφυγής του στην Αλβανία.

Τα αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι πολλά από τα καταστήματα εστίασης – για τα οποία γίνεται η τωρινή έρευνα – έχουν πουληθεί κυρίως σε ξένες εταιρείες, όμως η έρευνα εστιάζει στην περίοδο λειτουργίας τους προ της εξαγοράς τους.

Η έρευνα του ελληνικού FBI για το εν λόγω κύκλωμα-μαμούθ είχε ξεκινήσει προ δέκα μηνών, ύστερα από πληροφορίες που είχαν συγκεντρώσει οι διωκτικές Αρχές από συνεχείς καταγγελίες επιχειρηματιών της Μυκόνου όπου είχε δραστηριοποιηθεί ο βασικός κατηγορούμενος, αλλά και ερευνών της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Χρήματος. Μάλιστα, η πρόσφατη έρευνα για το σκάνδαλο της Pizza Fan είχε θεωρηθεί πρόβα-τζενεράλε για την τεράστια επιχείρηση για το κύκλωμα με τα αρτοποιεία κ.λπ.

Κύκλωμα σωματεμπορίας

Ο Άγγελος Γιαννακόπουλος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές και δικαστικές Αρχές, καθώς το 2010 είχε συλληφθεί (μετά την επιχείρηση «Λευκός Αρτος» της ΕΛ.ΑΣ.) ως φερόμενος επικεφαλής μεγάλου κυκλώματος σωματεμπορίας, το οποίο είχε αναπτύξει δράση με επίκεντρο γνωστά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας.

Η εγκληματική οργάνωση είχε εξαρθρωθεί έπειτα από έρευνα στην οποία είχαν συμμετάσχει η Interpol, η Ασφάλεια και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τότε υπόθεσης, το κύκλωμα μετέφερε στην Ελλάδα γυναίκες κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Ρωσία, η Ουκρανία και η Μολδαβία. Οι γυναίκες έφταναν με τουριστική βίζα και στη συνέχεια εξαναγκάζονταν να εργάζονται ως χορεύτριες και να εκδίδονται, είτε με τη χρήση βίας είτε υπό την απειλή ότι όφειλαν υπέρογκα χρηματικά ποσά για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Το 2015 ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη 10½ ετών για εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία κατ’ επάγγελμα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Τότε, στη δικαστική υπόθεση είχε αναφερθεί ότι μεγάλα χρηματικά ποσά που προέρχονταν από τη λειτουργία των strip clubs διοχετεύονταν συστηματικά σε επενδύσεις στην αλυσίδα αρτοποιείων, η οποία εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε φάση ανάπτυξης. Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με την απόφαση, επιχειρούνταν η νομιμοποίηση των εσόδων από τις παράνομες δραστηριότητες.

Μαζί του είχαν καταδικαστεί ακόμη 15 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων μάνατζερ, λογιστές και συνεργάτες του κυκλώματος. Μετά την πρωτόδικη καταδίκη του, ο Αγγελος Γιαννακόπουλος άσκησε έφεση με ανασταλτικό χαρακτήρα και αφέθηκε ελεύθερος. Η υπόθεση εξετάστηκε στη συνέχεια από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Κατά την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό υπήρξε μείωση των ποινών ή ορισμένες κατηγορίες παραγράφηκαν λόγω αλλαγών στο νομοθετικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα να μπορέσουν να παραμείνουν ελεύθεροι.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗRead Morehttps://www.tanea.gr/

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Καιρός: Με αστάθεια αποχαιρετά ο Οκτώβριος – Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μπαίνει ο Νοέμβριος

30 Οκτωβρίου, 2026

Πυροσβεστικό Σώμα: Νέα «ασπίδα» προστασίας στα δάση

27 Οκτωβρίου, 2026

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου – Πού θα επηρεαστούν οι παρελάσεις

27 Οκτωβρίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλάκα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της φονικής έκρηξης – «Μετά την κοπή του σωλήνα μυρίσαμε αέριο»

By hellasvoice3 Νοεμβρίου, 20260

Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.grΝέο βίντεο-ντοκουμέντο από τη φονική έκρηξη στην Πλάκα που συγκλόνισε την περιοχή…

Επίδομα ενοικίου: Αντίστροφη μέτρηση για πληρωμές – Ποιοι οι δικαιούχοι για έως 800 ευρώ

3 Νοεμβρίου, 2026

Τσίπρας από Νοσοκομείο Καλαμάτας: “Θα θέσουμε σε προτεραιότητα το ΕΣΥ” – Δεσμεύτηκε για 500 ευρώ αύξηση στους μισθούς (Εικόνες Βίντεο)

3 Νοεμβρίου, 2026

Άδωνις Γεωργιάδης: “Για το νοσοκομείο του μέλλοντος ψηφίζουμε Μητσοτάκη για να είμαστε σίγουροι” (Βίντεο)

3 Νοεμβρίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Πλάκα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της φονικής έκρηξης – «Μετά την κοπή του σωλήνα μυρίσαμε αέριο»
  • Επίδομα ενοικίου: Αντίστροφη μέτρηση για πληρωμές – Ποιοι οι δικαιούχοι για έως 800 ευρώ
  • Τσίπρας από Νοσοκομείο Καλαμάτας: “Θα θέσουμε σε προτεραιότητα το ΕΣΥ” – Δεσμεύτηκε για 500 ευρώ αύξηση στους μισθούς (Εικόνες Βίντεο)
  • Άδωνις Γεωργιάδης: “Για το νοσοκομείο του μέλλοντος ψηφίζουμε Μητσοτάκη για να είμαστε σίγουροι” (Βίντεο)
  • Η τρυφερή ευχή του Βασίλη Κικίλια για τα γενέθλια της Τζένης Μπαλατσινού – “Χρόνια πολλά στην ψυχή της οικογένειας”

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Πλάκα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της φονικής έκρηξης – «Μετά την κοπή του σωλήνα μυρίσαμε αέριο»

3 Νοεμβρίου, 2026

Επίδομα ενοικίου: Αντίστροφη μέτρηση για πληρωμές – Ποιοι οι δικαιούχοι για έως 800 ευρώ

3 Νοεμβρίου, 2026

Τσίπρας από Νοσοκομείο Καλαμάτας: “Θα θέσουμε σε προτεραιότητα το ΕΣΥ” – Δεσμεύτηκε για 500 ευρώ αύξηση στους μισθούς (Εικόνες Βίντεο)

3 Νοεμβρίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026582 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026325 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202687 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.