Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Ισπανία: Απόλυτο ρεκόρ ζέστης στη Βαρκελώνη, με 40,5 βαθμούς Κελσίου

8 Ιουλίου, 2026

Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης δεν έπρεπε να αντιταχθεί στην αγορά των F-35 από την Τουρκία – Να επιλύσουμε τα προβλήματα στο Αιγαίο ως ηγέτες

8 Ιουλίου, 2026

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Καναδό υπουργό Άμυνας στο ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας

8 Ιουλίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ»Bromance αλά NATO! Τα μηνύματα της φωτογραφίας με τον Ερντογάν και τον Ρούτε πιασμένοι χέρι-χέρι
ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Bromance αλά NATO! Τα μηνύματα της φωτογραφίας με τον Ερντογάν και τον Ρούτε πιασμένοι χέρι-χέρι

hellasvoiceBy hellasvoice7 Ιουλίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Μία φωτογραφία ήταν αρκετή για να συμπυκνώσει το νέο κλίμα στο ΝΑΤΟ. Ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Μαρκ Ρούτε, και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζονται πιασμένοι χέρι-χέρι στην Άγκυρα, σε εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία.

Γράφει ο Χρήστος Κωνσταντινίδης

Δεν πρόκειται για μια απλή εθιμοτυπική στιγμή. Η εικόνα έχει πολιτικό βάρος. Έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Τουρκία επιχειρεί να εμφανιστεί ως αναντικατάστατος πυλώνας του ΝΑΤΟ, αξιοποιώντας τη γεωγραφική της θέση, τον ρόλο της στη Μαύρη Θάλασσα, τη Μέση Ανατολή, τον Καύκασο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Άγκυρα βγαίνει ενισχυμένη από τη Σύνοδο, καθώς αναβαθμίζεται με δύο στρατηγεία στο ΝΑΤΟ και αναλαμβάνει πιο κεντρικό στρατηγικό ρόλο στη Συμμαχία. Η εξέλιξη αυτή συνδέεται και με τη σταδιακή απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών από την πλήρη επιχειρησιακή εμπλοκή τους στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, κάτι που ανοίγει χώρο σε περιφερειακές δυνάμεις να καλύψουν κενά.

Μέσα σε αυτό το νέο περιβάλλον, η Τουρκία παρουσιάζεται ως χώρα που μπορεί να προσφέρει στρατό, βάσεις, αμυντική βιομηχανία και γεωπολιτική πρόσβαση σε κρίσιμα μέτωπα. Αυτός είναι και ο λόγος που η Ουάσινγκτον και η ηγεσία του ΝΑΤΟ δείχνουν διατεθειμένες να παραμερίσουν, τουλάχιστον προσωρινά, τις ενστάσεις για την αναθεωρητική συμπεριφορά της Άγκυρας.

Το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ ήταν επίσης χαρακτηριστικό. Αναχωρώντας για την τουρκική πρωτεύουσα, δήλωσε ότι πηγαίνει για να δει τον «φίλο» του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε «σεβαστό ηγέτη». Η δήλωση αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς στην ατζέντα βρίσκονται τα F-35, οι κινητήρες για το τουρκικό KAAN και η ευρύτερη αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας.

Για την Ελλάδα και την Κύπρο, η εικόνα Ρούτε-Ερντογάν είναι καμπανάκι. Διότι δείχνει ότι στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ κυριαρχεί πλέον η λογική πως, απέναντι στη ρωσική απειλή και στη ρευστότητα της Μέσης Ανατολής, οι εσωτερικές διαφορές μεταξύ συμμάχων μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, η κατοχή της βόρειας Κύπρου και η αναθεωρητική ρητορική της Άγκυρας κινδυνεύουν να υποβαθμιστούν στο όνομα της «συμμαχικής συνοχής».

Η φωτογραφία, λοιπόν, δεν είναι απλώς ένα στιγμιότυπο. Είναι πολιτικό μήνυμα. Δείχνει ότι η Τουρκία επανέρχεται δυναμικά στο κέντρο των νατοϊκών σχεδιασμών και ότι ο Ερντογάν επιχειρεί να μετατρέψει τη γεωπολιτική ανάγκη της Δύσης σε στρατηγικά ανταλλάγματα.

Το ερώτημα για την Αθήνα είναι αν θα αρκεστεί σε παρατηρήσεις και διπλωματικές επισημάνσεις ή αν θα απαιτήσει σαφείς εγγυήσεις ότι η αναβάθμιση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ δεν θα γίνει εις βάρος των ελληνικών και κυπριακών συμφερόντων.

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Ιστορική απόφαση του Ισραήλ! Αναγνώρισε επίσημα τη Γενοκτονία των Αρμενίων

28 Ιουνίου, 2026

Δώρο τα F-35 από Τραμπ σε Ερντογάν; «Θα κάνω κάτι που θα κάνει πολύ χαρούμενο τον Ερντογάν» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ – Κίνηση υψηλού συμβολισμού με τα KAAN!

25 Ιουνίου, 2026

Κωνσταντινίδης: Ενορχηστρωμένη επιχείρηση στη Θράκη και ο “μπαμπούλας” κατά των Ελλήνων στην Αλβανία

18 Ιουνίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε

Ισπανία: Απόλυτο ρεκόρ ζέστης στη Βαρκελώνη, με 40,5 βαθμούς Κελσίου

By hellasvoice8 Ιουλίου, 20260

Σύμφωνα με δημοσίευμα του realvoice995.gr Read MoreΗ ισπανική πόλη της Βαρκελώνης κατέγραψε σήμερα απόλυτο ρεκόρ…

Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης δεν έπρεπε να αντιταχθεί στην αγορά των F-35 από την Τουρκία – Να επιλύσουμε τα προβλήματα στο Αιγαίο ως ηγέτες

8 Ιουλίου, 2026

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Καναδό υπουργό Άμυνας στο ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας

8 Ιουλίου, 2026

Πλεύρης: Η νομική καθοδήγηση να γίνεται μόνο από τους δικηγόρους και όχι από τρίτους φορείς

8 Ιουλίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Ισπανία: Απόλυτο ρεκόρ ζέστης στη Βαρκελώνη, με 40,5 βαθμούς Κελσίου
  • Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης δεν έπρεπε να αντιταχθεί στην αγορά των F-35 από την Τουρκία – Να επιλύσουμε τα προβλήματα στο Αιγαίο ως ηγέτες
  • Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Καναδό υπουργό Άμυνας στο ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας
  • Πλεύρης: Η νομική καθοδήγηση να γίνεται μόνο από τους δικηγόρους και όχι από τρίτους φορείς
  • Κακλαμάνης με μέλη της Βουλής των Εφήβων: Από τα βασικά τους “αιτήματα” ήταν να βγάλουμε μαζί φωτογραφία και φυσικά έγινε αμέσως αποδεκτό

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Ισπανία: Απόλυτο ρεκόρ ζέστης στη Βαρκελώνη, με 40,5 βαθμούς Κελσίου

8 Ιουλίου, 2026

Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης δεν έπρεπε να αντιταχθεί στην αγορά των F-35 από την Τουρκία – Να επιλύσουμε τα προβλήματα στο Αιγαίο ως ηγέτες

8 Ιουλίου, 2026

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Καναδό υπουργό Άμυνας στο ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας

8 Ιουλίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026573 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026320 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202683 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.