Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Champions League: Συνεχάρη την Παρί ο Μακρόν – «Ένα νέο αστέρι λάμπει πάνω από το Παρίσι»

31 Μαΐου, 2026

Ο Τζον Τραβόλτα αποκάλυψε οτι ο μπερές τον έβαλε στις λίστες των πιο καλοντυμένων

31 Μαΐου, 2026

Βουλή: Φωταγωγήθηκε με το λογότυπο της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

31 Μαΐου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»Δεύτερη Ανάσταση στον Πανάγιο Τάφο: Η παγκόσμια ακτινοβολία του «Χριστός Ανέστη» από τα Ιεροσόλυμα
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Δεύτερη Ανάσταση στον Πανάγιο Τάφο: Η παγκόσμια ακτινοβολία του «Χριστός Ανέστη» από τα Ιεροσόλυμα

hellasvoiceBy hellasvoice14 Απριλίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Το ακόλουθο άρθρο προέρχεται από τον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr:

Πανάγιος Τάφος: Η ιερή τελετή στην καρδιά της Ορθοδοξίας-Με λαμπρότητα, βαθιά κατάνυξη και έντονο οικουμενικό χαρακτήρα τελέστηκε η Δεύτερη Ανάσταση, ο Εσπερινός της Αγάπης, στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

Επιμέλεια: Γιώργος Θεοχάρης 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με πλήρη εκκλησιαστική τάξη, όπως ορίζεται από το τυπικό του Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, και αποτέλεσε μία από τις κορυφαίες στιγμές της Αναστάσιμης περιόδου.

Η έναρξη της ακολουθίας έγινε στο Πατριαρχείο, όπου ο Μακαριώτατος και οι Αρχιερείς ενδύθηκαν τις αρχιερατικές στολές και ανέγνωσαν τη Θ΄ Ώρα του Πάσχα. Η προσευχητική αυτή προετοιμασία σηματοδότησε τη μετάβαση από την κατανυκτική σιγή στη χαρμόσυνη αναγγελία της Ανάστασης, τονίζει Αγιοταφίτης στο vimaorthodoxias.gr

Η μεγαλοπρεπής κάθοδος και το «Χριστός Ανέστη»

Στις 12:00 το μεσημέρι, με τις καμπάνες να ηχούν πανηγυρικά, ξεκίνησε η μεγαλοπρεπής κάθοδος προς τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Ιεράρχες, ιερείς και ιεροψάλτες, ψάλλοντας το «Χριστός Ανέστη» σε βυζαντινό μέλος, προχώρησαν προς τον ιερό χώρο, μεταφέροντας το μήνυμα της νίκης της ζωής επί του θανάτου.

Προ της εισόδου στον Ναό, αναπέμφθηκε δέηση για την ειρήνη του κόσμου και τη σωτηρία των πιστών. Η στιγμή αυτή αποτυπώνει τον βαθύ πνευματικό χαρακτήρα της Ορθοδοξίας, που συνδέει την Ανάσταση όχι μόνο με τη χαρά, αλλά και με την προσευχή για όλη την ανθρωπότητα.

Ο Εσπερινός της Αγάπης και η θεολογική κορύφωση

Στο εσωτερικό του Ναού της Αναστάσεως τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, με τον Πατριάρχη να εκφωνεί το «Δόξα τῇ Ἁγίᾳ καὶ Ὁμοουσίῳ καὶ Ζωοποιῷ καὶ Ἀδιαιρέτῳ Τριάδι». Οι ύμνοι της Αναστάσεως αντήχησαν με μεγαλοπρέπεια, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βαθιάς πνευματικής συγκίνησης.

Κατά τη Μεγάλη Είσοδο, οι διάκονοι μετέφεραν το Ιερό Ευαγγέλιο με ιδιαίτερη επισημότητα, ενώ ακολούθησε η ανάγνωση του Ευαγγελίου σύμφωνα με τον Ιωάννη, που αναφέρεται στις εμφανίσεις του Αναστάντος Χριστού στους μαθητές Του. Η μαρτυρία του Αποστόλου Θωμά, «ἐὰν μὴ ἴδω… οὐ μὴ πιστεύσω», υπενθύμισε την ανθρώπινη αμφιβολία αλλά και τη δύναμη της πίστης.

Το μήνυμα σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Η κορυφαία στιγμή της τελετής ήταν η ανάγνωση του Ευαγγελίου σε πολλές γλώσσες: Ελληνικά, Αραβικά, Αγγλικά, Ρωσικά, Γερμανικά, Ρουμανικά και άλλες. Η πολυγλωσσία αυτή δεν αποτελεί απλώς παράδοση, αλλά ουσιαστική έκφραση της οικουμενικότητας της Ορθοδοξίας.

Σύμφωνα με την Αρχιγραμματεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, η ανάγνωση σε πολλές γλώσσες συμβολίζει την πρόσκληση του Αναστάντος Χριστού προς όλους τους λαούς, χωρίς διακρίσεις. Το μήνυμα της Ανάστασης απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή γλώσσας.

Πλήθος πιστών και παγκόσμια συγκίνηση

Η παρουσία πλήθους πιστών από όλο τον κόσμο κατέδειξε τη σημασία της τελετής ως παγκόσμιο πνευματικό γεγονός. Προσκυνητές από την Ελλάδα, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Αμερική συμμετείχαν στην ιερή σύναξη, μεταφέροντας την Αναστάσιμη χαρά στις πατρίδες τους.

Η αναφώνηση του «Χριστός Ανέστη» μέσα στον ίδιο τον τόπο της Ανάστασης συγκλόνισε τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι το επανέλαβαν με δάκρυα χαράς και συγκίνησης.

Το διαχρονικό μήνυμα της Δεύτερης Αναστάσεως

Η Δεύτερη Ανάσταση στον Πανάγιο Τάφο δεν αποτελεί απλώς μία τελετή, αλλά μία ζωντανή μαρτυρία πίστης. Είναι η υπενθύμιση ότι το φως της Ανάστασης δεν περιορίζεται σε μία στιγμή, αλλά συνεχίζει να φωτίζει την ανθρώπινη ύπαρξη.

Σε έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις, το μήνυμα «Χριστός Ανέστη» από τα Ιεροσόλυμα παραμένει επίκαιρο: μήνυμα ελπίδας, ενότητας και σωτηρίας για όλη την ανθρωπότητα.

Το άρθρο Δεύτερη Ανάσταση στον Πανάγιο Τάφο: Η παγκόσμια ακτινοβολία του «Χριστός Ανέστη» από τα Ιεροσόλυμα δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr από τον Γιώργος Θεοχάρης. Η πλειοψηφία των κειμένων αποτελεί πρωτογενές περιεχόμενο ή φέρει επιμέλεια από τη συντακτική ομάδα. © Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:Read More | www.vimaorthodoxias.gr

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

31 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ερμείας

31 Μαΐου, 2026

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και χειροτονία στον Ναό Αγίου Λουκά Βέροιας

30 Μαΐου, 2026

Πρωτοφανές εικόνες στη Σερβία: Νύφη προσκυνά την Αγία Ζώνη με το νυφικό της

30 Μαΐου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
Rodoslive

Champions League: Συνεχάρη την Παρί ο Μακρόν – «Ένα νέο αστέρι λάμπει πάνω από το Παρίσι»

By hellasvoice31 Μαΐου, 20260

Συγχαρητήρια στην Παρί για την δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του Champions League έστειλε ο Γάλλος πρόεδρος…

Ο Τζον Τραβόλτα αποκάλυψε οτι ο μπερές τον έβαλε στις λίστες των πιο καλοντυμένων

31 Μαΐου, 2026

Βουλή: Φωταγωγήθηκε με το λογότυπο της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

31 Μαΐου, 2026

ΣΥΡΙΖΑ – Νέα Αριστερά: Ποιοι βουλευτές ανοίγουν την πόρτα της εξόδου των δύο κομμάτων με προορισμό τον Τσίπρα

31 Μαΐου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Champions League: Συνεχάρη την Παρί ο Μακρόν – «Ένα νέο αστέρι λάμπει πάνω από το Παρίσι»
  • Ο Τζον Τραβόλτα αποκάλυψε οτι ο μπερές τον έβαλε στις λίστες των πιο καλοντυμένων
  • Βουλή: Φωταγωγήθηκε με το λογότυπο της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας
  • ΣΥΡΙΖΑ – Νέα Αριστερά: Ποιοι βουλευτές ανοίγουν την πόρτα της εξόδου των δύο κομμάτων με προορισμό τον Τσίπρα
  • Ιουλία Καλλιμάνη: “Αντέδρασα ως Ιουλία, δεν λέω ότι έπραξα σωστά” – Η χυδαία μαντινάδα θαμώνα στην πίστα και η απάντησή της (Βίντεο)

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Champions League: Συνεχάρη την Παρί ο Μακρόν – «Ένα νέο αστέρι λάμπει πάνω από το Παρίσι»

31 Μαΐου, 2026

Ο Τζον Τραβόλτα αποκάλυψε οτι ο μπερές τον έβαλε στις λίστες των πιο καλοντυμένων

31 Μαΐου, 2026

Βουλή: Φωταγωγήθηκε με το λογότυπο της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

31 Μαΐου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026572 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026319 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202675 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.