Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Νίκος Μουτσινάς: Συνάντησε μετά από χρόνια την Μαρία Ηλιάκη – «Χάρηκες που με είδες;»

23 Ιουνίου, 2026

Γαλλία-Ιράκ 3-0: Χόρευε στη βροχή ο Εμπαπέ, δίωρη διακοπή εξαιτίας κακοκαιρίας! (hls)

23 Ιουνίου, 2026

Βασίλειος Κωστέτσος: “Η μητέρα μου έφυγε μέσα σε τρία χρόνια” – Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τη μάχη της με την ALS (Βίντεο)

23 Ιουνίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»Έκκληση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας προς τον Υπουργό Υγείας για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Καλαμάτας
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Έκκληση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας προς τον Υπουργό Υγείας για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Καλαμάτας

hellasvoiceBy hellasvoice7 Απριλίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Το ακόλουθο άρθρο προέρχεται από τον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr:

Ι.Μ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απέστειλε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας και ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις για την ενίσχυσή του.

Ο Μητροπολίτης, εκπροσωπώντας την τοπική Εκκλησία, η οποία –όπως τονίζει– βρίσκεται διαρκώς δίπλα στις ανάγκες και τις δοκιμασίες των πολιτών, απευθύνεται στον Υπουργό ζητώντας να επιδείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για την περιοχή.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «λαμβάνω και πάλι το θάρρος να απευθυνθώ σε Σας, για να εκφράσω την παράκληση ώστε να επιδείξετε έμπρακτα το ενδιαφέρον Σας για τη Μεσσηνία», επισημαίνοντας ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι στο άμεσο μέλλον αναμένεται να δημιουργηθούν επιπλέον κενά σε ιατρικές ειδικότητες, καθώς και σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, γεγονός που θα επιδεινώσει περαιτέρω τη λειτουργία του ιδρύματος.

Ο κ. Χρυσόστομος υπογραμμίζει ότι, παρά τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό του, το νοσοκομείο «δεν είναι χρηστικό ούτε ανταποδοτικό ως προς την υγεία των πολιτών», εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς επιστημονικού προσωπικού.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον ρόλο της Καλαμάτας ως τουριστικού προορισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, γεγονός που καθιστά αναγκαία την ύπαρξη ενός πλήρως στελεχωμένου και λειτουργικού νοσοκομείου.

Όπως τονίζεται, το Νοσοκομείο Καλαμάτας αποτελεί «τη σωτήρια λέμβο και τη μόνη ελπίδα» για την ευρύτερη περιοχή, εξυπηρετώντας όχι μόνο τους κατοίκους της Μεσσηνίας αλλά και των όμορων νομών, ιδίως μετά την αποτυχία δημιουργίας ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος στην πόλη.

Με ιδιαίτερα αιχμηρή διατύπωση, ο Μητροπολίτης χαρακτηρίζει το Νοσοκομείο Καλαμάτας «μεγάλο ασθενή», σημειώνοντας ότι «είναι στο χέρι Σας να ανανήψει», ώστε να μπορέσει να επιτελέσει ξανά τον ρόλο του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της νότιας Πελοποννήσου.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η επίλυση του προβλήματος θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο και για άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Στην επιστολή διατυπώνεται και ευρύτερη ανησυχία για τον κίνδυνο απομόνωσης της Μεσσηνίας από αναπτυξιακά σχέδια, επενδύσεις και έργα πολιτισμού, υπογραμμίζοντας ότι ο τομέας της υγείας δεν θα πρέπει να συνδεθεί με αυτή την αρνητική προοπτική.

Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης εκφράζει την ελπίδα ότι το αίτημα «θα τύχει της επίλυσης», ευχόμενος στον Υπουργό υγεία, δύναμη και επιτυχία στο έργο του.

Το άρθρο Έκκληση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας προς τον Υπουργό Υγείας για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Καλαμάτας δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr από τον Newsroom. Η πλειοψηφία των κειμένων αποτελεί πρωτογενές περιεχόμενο ή φέρει επιμέλεια από τη συντακτική ομάδα. © Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:Read More | www.vimaorthodoxias.gr

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

23 Ιουνίου – Γιορτή σήμερα: Αγία Αγριππίνα

23 Ιουνίου, 2026

Άγιος Παΐσιος: «Ο διάβολος δεν απογοητεύεται εύκολα!»

22 Ιουνίου, 2026

Ψηφιακές ξεναγήσεις σε ναούς και ιστοσελίδα για τον προσκυνηματικό τουρισμό ετοιμάζει η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

22 Ιουνίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
Rodoslive

Νίκος Μουτσινάς: Συνάντησε μετά από χρόνια την Μαρία Ηλιάκη – «Χάρηκες που με είδες;»

By hellasvoice23 Ιουνίου, 20260

Το χιουμοριστικό βίντεο στο Instagram Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλασσαν για τους διαδικτυακούς τους φίλους ο Νίκος…

Γαλλία-Ιράκ 3-0: Χόρευε στη βροχή ο Εμπαπέ, δίωρη διακοπή εξαιτίας κακοκαιρίας! (hls)

23 Ιουνίου, 2026

Βασίλειος Κωστέτσος: “Η μητέρα μου έφυγε μέσα σε τρία χρόνια” – Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τη μάχη της με την ALS (Βίντεο)

23 Ιουνίου, 2026

Ο Βασίλης Κικίλιας ζήτησε έρευνα για την απομάκρυνση του μνημείου του Αντώνη Καρυώτη στον Πειραιά

23 Ιουνίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Νίκος Μουτσινάς: Συνάντησε μετά από χρόνια την Μαρία Ηλιάκη – «Χάρηκες που με είδες;»
  • Γαλλία-Ιράκ 3-0: Χόρευε στη βροχή ο Εμπαπέ, δίωρη διακοπή εξαιτίας κακοκαιρίας! (hls)
  • Βασίλειος Κωστέτσος: “Η μητέρα μου έφυγε μέσα σε τρία χρόνια” – Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τη μάχη της με την ALS (Βίντεο)
  • Ο Βασίλης Κικίλιας ζήτησε έρευνα για την απομάκρυνση του μνημείου του Αντώνη Καρυώτη στον Πειραιά
  • Γεωργιάδης στη συζήτηση με Κασσελάκη: Σιχαίνομαι το φακελάκι, όπου το βρω τους “ξηλώνω” – Αν πάθεις ποτέ τίποτα, θα σε φροντίσουμε (Βίντεο)

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Νίκος Μουτσινάς: Συνάντησε μετά από χρόνια την Μαρία Ηλιάκη – «Χάρηκες που με είδες;»

23 Ιουνίου, 2026

Γαλλία-Ιράκ 3-0: Χόρευε στη βροχή ο Εμπαπέ, δίωρη διακοπή εξαιτίας κακοκαιρίας! (hls)

23 Ιουνίου, 2026

Βασίλειος Κωστέτσος: “Η μητέρα μου έφυγε μέσα σε τρία χρόνια” – Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τη μάχη της με την ALS (Βίντεο)

23 Ιουνίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026572 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026320 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202682 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.