Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Συνάντηση Σωκράτη Φάμελλου με την Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού – “Στόχος της κυβέρνησης να πηγαίνουν οι πολίτες σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια” (Εικόνες)

14 Μαΐου, 2026

Δημήτρης Νατσιός: Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για “κοινωνική απόγνωση” και “εγκατάλειψη νέων” – Η αναφορά στην τραγωδία της Ηλιούπολης

14 Μαΐου, 2026

Το φιλόξενο «Telekom Center» στον δρόμο για την κορυφή της Ευρώπης

14 Μαΐου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»Εκλογή νέου Πατριάρχη Γεωργίας: Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και τα τρία πρόσωπα που περνούν στην τελική ευθεία
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Εκλογή νέου Πατριάρχη Γεωργίας: Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και τα τρία πρόσωπα που περνούν στην τελική ευθεία

hellasvoiceBy hellasvoice29 Απριλίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια5 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Το ακόλουθο άρθρο προέρχεται από τον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr:

Τιφλίδα: Το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την εκλογή νέου Πατριάρχη στη Εκκλησία της Γεωργίας πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα, όπου η Ιερά Σύνοδος συνεδρίασε σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, καταλήγοντας στα τρία πρόσωπα που θα συγκροτήσουν το λεγόμενο «Τριπρόσωπο».

Ρεπορτάζ: Γιάννη Παπανικολάου – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Πρόκειται για τους Ιεράρχες που θα διεκδικήσουν την εμπιστοσύνη της διευρυμένης Συνόδου, η οποία καλείται – έπειτα από δεκαετίες – να εκλέξει τον διάδοχο του μακαριστού Πατριάρχη.

Η συνεδρίαση θεωρείται ιστορικής σημασίας, καθώς σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια νέα εποχή για την τοπική Εκκλησία, η οποία επί χρόνια πορεύτηκε υπό την πνευματική καθοδήγηση τουΠατριάρχη Ηλία Β΄. Οι εξελίξεις παρακολουθούνται στενά και από άλλα Ορθόδοξα κέντρα, όπως το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς η εκλογή νέου Προκαθημένου επηρεάζει τις ισορροπίες στον ορθόδοξο κόσμο.

Οι τρεις υποψήφιοι για τον Πατριαρχικό Θρόνο

Ιεράρχες με εμπειρία και διοικητική παρουσία

Οι τρεις Μητροπολίτες που επελέγησαν από τη Σύνοδο διαθέτουν πολυετή εκκλησιαστική διαδρομή, καθώς και εμπειρία στη διοίκηση επαρχιών της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Κοινό χαρακτηριστικό τους αποτελεί το γεγονός ότι έλαβαν τον επισκοπικό βαθμό από τον ίδιο τον μακαριστό Πατριάρχη.

Μητροπολίτης Σιώ – Ο τοποτηρητής του Θρόνου

Ο Μητροπολίτης Σενάκι και Τσχορότσκου Σιώ, ηλικίας 57 ετών, θεωρείται το πρόσωπο με τη μεγαλύτερη διοικητική επιρροή. Υπήρξε στενός συνεργάτης του Πατριάρχη, αναλαμβάνοντας κρίσιμες ευθύνες τα τελευταία χρόνια. Η πορεία του ξεκινά από την Τιφλίδα, όπου γεννήθηκε και σπούδασε μουσική, ενώ αργότερα ακολούθησε θεολογικές σπουδές στη Γεωργία και τη Ρωσία.

Η εκκλησιαστική του διαδρομή περιλαμβάνει διακονία σε ιστορικούς ναούς, καθώς και σημαντικές θέσεις ευθύνης. Το 2003 εξελέγη επίσκοπος, ενώ αργότερα προήχθη σε μητροπολίτη. Από το 2017 ορίστηκε ως πατριαρχικός επίτροπος, γεγονός που τον καθιστά βασικό παράγοντα στη διαδικασία διαδοχής.

Μητροπολίτης Ιώβ – Η αναγέννηση της επαρχίας

Ο Μητροπολίτης Ρουίσι και Ουρμπνίσι Ιώβ, 66 ετών, διαθέτει μακρά πορεία στην εκκλησιαστική διοίκηση. Γεννημένος σε ορεινή περιοχή της Γεωργίας, ακολούθησε από νωρίς τον μοναχικό βίο και χειροτονήθηκε σε νεαρή ηλικία.

Η συμβολή του στην αναζωογόνηση της εκκλησιαστικής ζωής θεωρείται καθοριστική. Κατά τη διάρκεια της ποιμαντορίας του ανακαινίστηκαν ναοί, ιδρύθηκαν μοναστήρια και ενισχύθηκε η θεολογική εκπαίδευση. Για την προσφορά του τιμήθηκε με ανώτατες διακρίσεις, γεγονός που ενισχύει το κύρος του μεταξύ των Ιεραρχών.

Μητροπολίτης Γρηγόριος – Η εμπειρία δεκαετιών

Ο τρίτος υποψήφιος, Μητροπολίτης Πότι και Χόμπι Γρηγόριος, ηλικίας 70 ετών, αποτελεί μια μορφή με βαθιά εκκλησιαστική εμπειρία. Σπούδασε θεολογία στην Τιφλίδα και χειροτονήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Η πορεία του χαρακτηρίζεται από σταθερή παρουσία σε ενορίες και επισκοπές, ενώ η ανάδειξή του σε επίσκοπο και στη συνέχεια σε μητροπολίτη συνδέθηκε με την ενίσχυση της ποιμαντικής δράσης σε διάφορες περιοχές. Η εμπειρία του θεωρείται σημαντικό πλεονέκτημα ενόψει της τελικής εκλογής.

Η συζήτηση πριν την ψηφοφορία

Διαφωνίες και τελική συμφωνία

Πριν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας, η Σύνοδος ασχολήθηκε με κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τα κριτήρια εκλογής, όπως το ηλικιακό όριο και το μορφωτικό επίπεδο των υποψηφίων. Οι συζητήσεις υπήρξαν έντονες, καθώς είχαν διατυπωθεί διαφορετικές απόψεις σε προηγούμενες συνεδριάσεις.

Τελικά, επικράτησε η άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στον Καταστατικό Χάρτη, διατηρώντας τη διαδικασία ως έχει. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά πλειοψηφία, με μεμονωμένες διαφωνίες από ορισμένους Ιεράρχες.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Η καταμέτρηση και οι αριθμοί

Η ψηφοφορία διεξήχθη ομαλά, με τον πρόεδρο της διαδικασίας να ανακοινώνει τα αποτελέσματα. Ο Μητροπολίτης Σιώ συγκέντρωσε 20 ψήφους, καταγράφοντας σαφές προβάδισμα, ενώ οι Μητροπολίτες Ιώβ και Γρηγόριος έλαβαν από 7 ψήφους έκαστος.

Στην ίδια διαδικασία συμμετείχαν και άλλοι Ιεράρχες, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για να ενταχθούν στο Τριπρόσωπο. Καταγράφηκε επίσης ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, γεγονός που δεν επηρέασε την τελική έκβαση.

Οι αριθμοί στην κάλπη

Η διαδικασία συνεχίστηκε ομαλά με τον πρόεδρο της καταμέτρησης ψήφων, Μητροπολίτη Αχαλτσίχε και Τάο-Κλαρτζέτι κ. Θεόδωρο να παρουσιάζει τον κατάλογο με τους υποψήφιους για το Τριπρόσωπο. Εκτός από τους Μητροπολίτες που εξελέγησαν μεταξύ των υποψηφίων για το Τριπρόσωπο συγκαταλέγονταν επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τσάλκα κ. Γρηγόριος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βελγίου και Ολλανδίας κ. Δοσίθεος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαργκβέτι και Ουμπίσα κ. Μελχισεδέκ.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψηφοφορία είχαν ως εξής: 

Μητροπολίτης Σενάκι και Τσχορότσκου κ. Σιώ 20 ψήφοι 

Μητροπολίτης Ρουίσι και Ουρμπνίσι κ. Ιώβ 7 ψήφοι 

Μητροπολίτης Πότι και Χόμπι κ. Γρηγόριος 7 ψήφοι 

Επίσκοπος Επίσκοπος Τσάλκα κ. Γρηγόριος 2 ψήφοι 

Επίσκοπος Βελγίου και Ολλανδίας κ. Δοσίθεος 1 ψήφος 

Επίσκοπος Επίσκοπος Μαργκβέτι και Ουμπίσα κ. Μελχισεδέκ 0 ψήφοι 

Σε ένα ψηφοδέλτιο δεν αναφέρθηκε το όνομα του υποψηφίου, οπότε θεωρήθηκε άκυρο.

Το Πρακτικό καταμέτρησης ψήφων για την εκλογή Τριπροσώπου

Η επόμενη ημέρα για την Εκκλησία της Γεωργίας

Αναμονή για τη μεγάλη εκλογή

Η ημερομηνία σύγκλησης της διευρυμένης Συνόδου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, ωστόσο εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων. Η εκλογή αναμένεται να λάβει χώρα στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, παρουσία Ιεραρχών και εκπροσώπων της Ορθοδοξίας.

Η διαδικασία αυτή δεν αφορά μόνο την εκλογή ενός νέου Πατριάρχη, αλλά και τη διαμόρφωση της πορείας της Εκκλησίας για τα επόμενα χρόνια. Οι τρεις υποψήφιοι καλούνται να πείσουν για την ικανότητά τους να διαχειριστούν τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, διατηρώντας παράλληλα την πνευματική ταυτότητα της Εκκλησίας.

Το ενδιαφέρον παραμένει έντονο, καθώς η τελική επιλογή θα καθορίσει το μέλλον ενός από τα σημαντικότερα Πατριαρχεία της Ορθοδοξίας.

Το άρθρο Εκλογή νέου Πατριάρχη Γεωργίας: Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και τα τρία πρόσωπα που περνούν στην τελική ευθεία δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr από τον Γιάννης Παπανικολάου. Η πλειοψηφία των κειμένων αποτελεί πρωτογενές περιεχόμενο ή φέρει επιμέλεια από τη συντακτική ομάδα. © Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:Read More | www.vimaorthodoxias.gr

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο

14 Μαΐου, 2026

«Πως “ζουν” οι ψυχές μετά τον θάνατο; Η πνευματική πορεία από το σήμερα έως τη Δευτέρα Παρουσία»

13 Μαΐου, 2026

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην Κονιδίτσα για τον εθνομάρτυρα π. Ιωάννη Κάτσαρη

13 Μαΐου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σωκράτη Φάμελλου με την Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού – “Στόχος της κυβέρνησης να πηγαίνουν οι πολίτες σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια” (Εικόνες)

By hellasvoice14 Μαΐου, 20260

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει την Πέμπτη τροπολογίες για τη σύσταση κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού και για ανθυγιεινό…

Δημήτρης Νατσιός: Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για “κοινωνική απόγνωση” και “εγκατάλειψη νέων” – Η αναφορά στην τραγωδία της Ηλιούπολης

14 Μαΐου, 2026

Το φιλόξενο «Telekom Center» στον δρόμο για την κορυφή της Ευρώπης

14 Μαΐου, 2026

Μαρτίνεθ: “Πρώτος στόχος ήταν τα play in, τώρα τι;”

14 Μαΐου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Συνάντηση Σωκράτη Φάμελλου με την Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού – “Στόχος της κυβέρνησης να πηγαίνουν οι πολίτες σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια” (Εικόνες)
  • Δημήτρης Νατσιός: Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για “κοινωνική απόγνωση” και “εγκατάλειψη νέων” – Η αναφορά στην τραγωδία της Ηλιούπολης
  • Το φιλόξενο «Telekom Center» στον δρόμο για την κορυφή της Ευρώπης
  • Μαρτίνεθ: “Πρώτος στόχος ήταν τα play in, τώρα τι;”
  • Δεν ξέχασαν – Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Η Ποντιακή Νεολαία σηκώνει ξανά τη σημαία της Μνήμης για τη 19η Μαΐου

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Συνάντηση Σωκράτη Φάμελλου με την Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού – “Στόχος της κυβέρνησης να πηγαίνουν οι πολίτες σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια” (Εικόνες)

14 Μαΐου, 2026

Δημήτρης Νατσιός: Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για “κοινωνική απόγνωση” και “εγκατάλειψη νέων” – Η αναφορά στην τραγωδία της Ηλιούπολης

14 Μαΐου, 2026

Το φιλόξενο «Telekom Center» στον δρόμο για την κορυφή της Ευρώπης

14 Μαΐου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026572 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026319 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202674 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.