Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Ανδρουλάκης από τα Άγραφα: “Η Ελλάδα δεν μπορεί να αφήνει τις ορεινές περιοχές να ερημώνουν” (Εικόνες)

29 Μαΐου, 2026

Πολάκης για Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: “Εννοείται πως θα πάω – Το κόμμα πρέπει να αναστρέψει την πορεία απαξίωσης και διάλυσης”

29 Μαΐου, 2026

Η “μικρή Αννούλα” του Ανδρέα Παπανδρέου σχολιάζει τον Αλέξη Τσίπρα: “Είναι ωραίο που τουλάχιστον μιμείται κάτι όμορφο και επιτυχημένο” (Βίντεο)

29 Μαΐου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΠΟΛΙΤΙΚΗ»Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη: Με 300 υπογραφές η ιδρυτική διακήρυξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη: Με 300 υπογραφές η ιδρυτική διακήρυξη

hellasvoiceBy hellasvoice29 Μαΐου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια4 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.gr

Η Ιδρυτική Διακήρυξη της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ) κατατέθηκε χθες στον Αρειο Πάγο, μαζί με τις 300 πρώτες υπογραφές πολιτών που στηρίζουν την προσπάθεια – όμως ο συμβολισμός με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το νέο κόμμα ήταν η παρουσία της συνταξιούχου δικαστή και επίτιμης αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Μαρίας Λεπενιώτη.

Η ανώτατη δικαστική λειτουργός είναι ταυτισμένη με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς ήταν πρόεδρος του δικαστηρίου που έκρινε πρωτόδικα πως το νεοναζιστικό μόρφωμα ήταν το προκάλυμμα μιας εγκληματικής οργάνωσης. Εχει περάσει ένας χρόνος από τότε που η Λεπενιώτη αφυπηρέτησε και αυτή τη φορά πέρασε την είσοδο του Αρείου Πάγου στο πλευρό του Τσίπρα – όπως όλα δείχνουν, η υπογραφή της Λεπενιώτη είναι μια εξ αυτών που παραδόθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη. «Στο κάλεσμά μας για ευρεία συμπαράταξη για την Ελλάδα, το δίκαιο και δημοκρατία και μια ζωή με αξιοπρέπεια έχουν ανταποκριθεί δεκάδες χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα καθώς και Ελληνίδες και Ελληνες από το εξωτερικό, Ελληνες της διασποράς», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας πολύ συγκινητικό το γεγονός πως από τις πρώτες ώρες χιλιάδες πολίτες μπαίνουν στη διαδικτυακή πλατφόρμα για να υπογράψουν κι εκείνοι.

«Σημαία μας είναι η δημοκρατία και η δικαιοσύνη διότι η δημοκρατία εκφυλίζεται δίχως δικαιοσύνη και η δικαιοσύνη δεν ανασαίνει δίχως ισχυρή δημοκρατία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι κι αισιόδοξοι να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία, στον λαό και στην πατρίδα μας, είμαστε χαρούμενοι όπως είπα διότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανταπόκριση», τόνισε στη δήλωσή του. «Η δημοκρατία χωρίς δικαιοσύνη εκφυλίζεται και πρέπει να δώσουμε όλοι και όλες αγώνα με σημαία μας τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη», σχολίασε για την παρουσία της Λεπενιώτη, που δίνει και μια πρόγευση των προσώπων που το επιτελείο της ΕΛΑΣ θέλει να παρουσιάσει το ερχόμενο διάστημα – καθώς κομματικά όργανα δεν υπάρχουν, αυτές οι πρώτες παρουσίες είναι αυτές που δίνουν και τον συμβολισμό.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν ήδη υπογράψει την Ιδρυτική Διακήρυξη υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτές που έχουν ήδη αποχωρήσει από το κόμμα, όπως ο Διονύσης Τεμπονέρας, πρόσωπα που εντάχθηκαν το τελευταίο διάστημα στην προσπάθεια, όπως ο Αντώνης Σαουλίδης, μέλη του Ινστιτούτου που επέλεξαν να ασχοληθούν και με την ΕΛΑΣ, αλλά επίσης τοπικοί επιχειρηματίες και αυτοδιοικητικοί. Το επόμενο που θα κληθούν να διαχειριστούν στην ΕΛΑΣ είναι η σχέση με όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΕΑΡ αποστασιοποιηθούν από τα κόμματά τους το επόμενο διάστημα, καθώς ακόμα και σήμερα αναμένεται η ανεξαρτητοποίηση τουλάχιστον πέντε βουλευτών της Νέας Αριστεράς, μεταξύ των οποίων ο Αλέξης Χαρίτσης, η Εφη Αχτσιόγλου και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αιχμές κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Σε επίπεδο πολιτικό, στην πρώτη γραμμή της μάχης έχουν μπει η εκπρόσωπος Τύπου Θεώνη Κουφονικολάκου και οι τέσσερις αναπληρωτές της – δείχνοντας και τις προθέσεις της ΕΛΑΣ σε ζητήματα συνεργασιών και απέναντι στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις: «Ας περάσουν από τα γραφεία να δουν τα τιμολόγια, να δουν τι έχει δηλωθεί, να δουν ότι όλα είναι καθ’ όλα διαφανή και επίσης μαζί ας φέρουν και τους φακέλους για τα χρέη των δικών τους κομμάτων», ανέφερε η Κουφονικολάκου (στο Mega) σχετικά με όσα έχουν ακουστεί για τη χρηματοδότηση του νέου κόμματος, και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ. «Ιδίως για τον κύριο Γεωργιάδη, θα επιμείνω να μας φέρει τον φάκελο με τα 530 εκατομμύρια που χρωστάει το κόμμα του και σε τράπεζες και να μας πει και τι πλάνο αποπληρωμής υπάρχει», σχολίασε. «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το περίκλειστο σύστημα που τον περιβάλλει βρίσκεται σε μία αξιοσημείωτη αμφιθυμία “δεν σχολιάζω το νέο κόμμα Τσίπρα, θα σχολιάσω το νέο κόμμα Τσίπρα”, η οποία δημιουργεί προβληματισμό. Για μένα προδίδει άγχος. Είναι το άγχος της επιβίωσης», ανέφερε για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:​Read More | https://www.tanea.gr/

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Πολάκης για Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: “Εννοείται πως θα πάω – Το κόμμα πρέπει να αναστρέψει την πορεία απαξίωσης και διάλυσης”

29 Μαΐου, 2026

Ανδρουλάκης από τα Άγραφα: “Η Ελλάδα δεν μπορεί να αφήνει τις ορεινές περιοχές να ερημώνουν” (Εικόνες)

29 Μαΐου, 2026

“Καρφιά” Κανέλλη σε Τσίπρα: “Πήγε να το παίξει βίντατζ – Μετά τον Καμμένο, όλα τα περιμένω” (Βίντεο)

29 Μαΐου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης από τα Άγραφα: “Η Ελλάδα δεν μπορεί να αφήνει τις ορεινές περιοχές να ερημώνουν” (Εικόνες)

By hellasvoice29 Μαΐου, 20260

Η αιχμηρή παρέμβαση Ανδρουλάκη από τα Άγραφα για το δημογραφικό και η πρόταση για πολιτική…

Πολάκης για Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: “Εννοείται πως θα πάω – Το κόμμα πρέπει να αναστρέψει την πορεία απαξίωσης και διάλυσης”

29 Μαΐου, 2026

Η “μικρή Αννούλα” του Ανδρέα Παπανδρέου σχολιάζει τον Αλέξη Τσίπρα: “Είναι ωραίο που τουλάχιστον μιμείται κάτι όμορφο και επιτυχημένο” (Βίντεο)

29 Μαΐου, 2026

“Καρφιά” Κανέλλη σε Τσίπρα: “Πήγε να το παίξει βίντατζ – Μετά τον Καμμένο, όλα τα περιμένω” (Βίντεο)

29 Μαΐου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Ανδρουλάκης από τα Άγραφα: “Η Ελλάδα δεν μπορεί να αφήνει τις ορεινές περιοχές να ερημώνουν” (Εικόνες)
  • Πολάκης για Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: “Εννοείται πως θα πάω – Το κόμμα πρέπει να αναστρέψει την πορεία απαξίωσης και διάλυσης”
  • Η “μικρή Αννούλα” του Ανδρέα Παπανδρέου σχολιάζει τον Αλέξη Τσίπρα: “Είναι ωραίο που τουλάχιστον μιμείται κάτι όμορφο και επιτυχημένο” (Βίντεο)
  • “Καρφιά” Κανέλλη σε Τσίπρα: “Πήγε να το παίξει βίντατζ – Μετά τον Καμμένο, όλα τα περιμένω” (Βίντεο)
  • Φωτιά στη Λάρισα στην περιοχή Γόννων

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Ανδρουλάκης από τα Άγραφα: “Η Ελλάδα δεν μπορεί να αφήνει τις ορεινές περιοχές να ερημώνουν” (Εικόνες)

29 Μαΐου, 2026

Πολάκης για Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: “Εννοείται πως θα πάω – Το κόμμα πρέπει να αναστρέψει την πορεία απαξίωσης και διάλυσης”

29 Μαΐου, 2026

Η “μικρή Αννούλα” του Ανδρέα Παπανδρέου σχολιάζει τον Αλέξη Τσίπρα: “Είναι ωραίο που τουλάχιστον μιμείται κάτι όμορφο και επιτυχημένο” (Βίντεο)

29 Μαΐου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026572 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026319 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202675 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.