Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Φαραντούρης: “Αποχώρησα από την ευρωομάδα της Αριστεράς – Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί την πολιτική αλλαγή” (Βίντεο)

1 Μαΐου, 2026

Video του Λεσόρ για την… τούμπα του Νογκές: «Δες πόσο γρήγορα το κάρμα τον φρόντισε»

1 Μαΐου, 2026

Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται την Πρωτομαγιά – Τι πρέπει να γνωρίζετε

1 Μαΐου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΑΜΥΝΑ»Ενόχληση τουρκικού Υπουργείου Άμυνας για την συμφωνία παρουσίας γαλλικών στρατευμάτων στην Κύπρο
ΑΜΥΝΑ

Ενόχληση τουρκικού Υπουργείου Άμυνας για την συμφωνία παρουσίας γαλλικών στρατευμάτων στην Κύπρο

hellasvoiceBy hellasvoice30 Απριλίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Τον ισχυρισμό πως η παρουσία γαλλικών στρατευμάτων στην Κύπρο ενέχει “τον κίνδυνο διατάραξης της υφιστάμενης ισορροπίας και αύξησης της έντασης” εξέφρασε, σε ανακοίνωσή του,  το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Στην ανακοίνωση το ΥΠΑΜ υποστήριξε ότι «η Τουρκία ενεργεί με βάση το διεθνές δίκαιο, δίνοντας προτεραιότητα στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή».

«Ωστόσο, η προσέγγιση αυτή δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει υποχώρηση από τα εθνικά δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας, καθώς και της ‘τδβκ’. Οι ρυθμίσεις που αφορούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Κύπρο έχουν καθοριστεί μέσω διεθνών συμφωνιών, και η Τουρκία είναι μία από τις εγγυήτριες δυνάμεις», σημείωσε το τουρκικό ΥΠΑΜ.

Πρόσθεσε ότι «οι δηλώσεις περί αποστολής γαλλικών στρατευμάτων στη ‘νότια Κύπρο’ εξακολουθούν να στερούνται σαφούς βάσης ως προς συγκεκριμένη ανάγκη ασφάλειας, ενώ τέτοιες πρωτοβουλίες ενέχουν τον κίνδυνο να διαταράξουν την υφιστάμενη ισορροπία και να αυξήσουν την ένταση”. Υποστήριξε ότι “τέτοιες ενέργειες ενδέχεται να δημιουργήσουν μελλοντικούς κινδύνους ασφαλείας και για την ίδια την ελληνοκυπριακή πλευρά” και έκανε έκκληση “να αποφευχθούν βήματα που θα μπορούσαν να πλήξουν την περιφερειακή σταθερότητα».

Εξάλλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι πρόσφατες δηλώσεις ορισμένων Ευρωπαίων αξιωματούχων που στοχεύουν την Τουρκία παρακολουθούνται με προσοχή. Οι αναφορές σχετικά με τον περιφερειακό ρόλο της Τουρκίας και τη θέση της στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας δεν συνάδουν με το δίκαιο των συμμαχιών και τις αρχές της αλληλεγγύης».

«Παράλληλα, οι δηλώσεις της Γαλλίας και της Ελλάδας, που είναι μέλη του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο ορισμένων σεναρίων, αυξάνουν την ένταση και ενέχουν τον κίνδυνο να πλήξουν την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα”, ισχυρίστηκε το τουρκικό ΥΠΑΜ.

Πρόσθεσε πως “οποιαδήποτε στρατιωτική συμμαχία επιχειρηθεί να δημιουργηθεί στην περιοχή κατά της Τουρκίας δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας. Όπως έχει δηλώσει και ο αρμόδιος Υπουργός, και στο επόμενο διάστημα, σε κάθε περίπτωση όπου διακυβεύονται η ασφάλεια και η σταθερότητα, δεν θα κερδίσουν όσοι τίθενται απέναντι στην Τουρκία, αλλά όσοι συνεργάζονται μαζί της», κατέληξε η ανακοίνωση.

Πηγή: Read More | https://geopolitico.gr

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Τουρκική ανάλυση για Δένδια: «Σύνθετη άμυνα» ή στρατηγική ελέγχου στο Αιγαίο;

30 Απριλίου, 2026

Λετυμπιώτης: Η Κύπρος συνδιαμορφώνει την ευρωπαϊκή ασφάλεια μέσω του Άρθρου 42.7

30 Απριλίου, 2026

Σύλληψη 20 Τούρκων από ισραηλινούς κομάντο δυτικά της Κρήτης

30 Απριλίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φαραντούρης: “Αποχώρησα από την ευρωομάδα της Αριστεράς – Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί την πολιτική αλλαγή” (Βίντεο)

By hellasvoice1 Μαΐου, 20260

Ο Νικόλας Φαραντούρης σχολιάζοντας επικριτικές τοποθετήσεις για τη μετακίνησή του στο ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι δεν…

Video του Λεσόρ για την… τούμπα του Νογκές: «Δες πόσο γρήγορα το κάρμα τον φρόντισε»

1 Μαΐου, 2026

Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται την Πρωτομαγιά – Τι πρέπει να γνωρίζετε

1 Μαΐου, 2026

Μαρτίνεθ κατά Γιαννακόπουλου: «Είναι αισχρός – Η Euroleague πρέπει να λάβει δράση»

1 Μαΐου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Φαραντούρης: “Αποχώρησα από την ευρωομάδα της Αριστεράς – Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί την πολιτική αλλαγή” (Βίντεο)
  • Video του Λεσόρ για την… τούμπα του Νογκές: «Δες πόσο γρήγορα το κάρμα τον φρόντισε»
  • Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται την Πρωτομαγιά – Τι πρέπει να γνωρίζετε
  • Μαρτίνεθ κατά Γιαννακόπουλου: «Είναι αισχρός – Η Euroleague πρέπει να λάβει δράση»
  • Πατίνια, η νέα μάστιγα: Σοκαριστικά στοιχεία για τους ανήλικους, ελλιπής ενημέρωση και άναρχη νομοθέτηση

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Φαραντούρης: “Αποχώρησα από την ευρωομάδα της Αριστεράς – Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί την πολιτική αλλαγή” (Βίντεο)

1 Μαΐου, 2026

Video του Λεσόρ για την… τούμπα του Νογκές: «Δες πόσο γρήγορα το κάρμα τον φρόντισε»

1 Μαΐου, 2026

Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται την Πρωτομαγιά – Τι πρέπει να γνωρίζετε

1 Μαΐου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026572 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026315 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202671 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.