Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Fuel Pass: Αντίστροφη μέτρηση για το voucher – Έως τότε πρέπει να χρησιμοποιηθεί

16 Ιουλίου, 2026

Νίκος Ανδρουλάκης: “Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ήταν ένα πανάκριβο φιάσκο, η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό” (Εικόνες)

16 Ιουλίου, 2026

Παύλος Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027, στόχος η αυτοδυναμία, χωρίς λογική “αυτοδυναμία ή χάος” (Βίντεο)

16 Ιουλίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»«Εθνικό προσκύνημα τα οστά του Μελά»!
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

«Εθνικό προσκύνημα τα οστά του Μελά»!

hellasvoiceBy hellasvoice30 Ιουνίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Το ακόλουθο άρθρο προέρχεται από τον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr:

Με πλούσια θεματολογία από την Εκκλησία, την ιστορία, τον πολιτισμό και την επικαιρότητα κυκλοφορεί την Τετάρτη 1 Ιουλίου η εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια».

Βασικό θέμα

Μητροπολίτης Καστοριάς: «Ο Παύλος Μελάς είναι ένας οικουμενικός Έλληνας»

Ιστορικές στιγμές συγκίνησης έζησε η Καστοριά με την υποδοχή των ιερών οστών του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά και της συζύγου του Ναταλίας στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών. Ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος χαρακτήρισε τον εθνικό ήρωα «οικουμενικό Έλληνα», τονίζοντας ότι αποτελεί «την ενσάρκωση της ταυτότητας της σύγχρονης Μακεδονίας», ενώ υπογράμμισε πως τα οστά του συνιστούν πλέον «εθνικό προσκύνημα» για κάθε Έλληνα.

Σε μια τελετή βαθιάς πνευματικής και εθνικής φόρτισης, πριν από την πομπή της μεταφοράς των οστών εψάλησαν το «Τη Υπερμάχω» και ο Εθνικός Ύμνος. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η ανάγνωση από τον Σεβασμιώτατοτης τελευταίας επιστολής του Παύλου Μελά προς τη σύζυγό του Ναταλία, την οποία έγραψε λίγο πριν περάσει για τελευταία φορά τα σύνορα του ελληνικού κράτους και εισέλθει στην υπόδουλη Μακεδονία, γνωρίζοντας ότι βάδιζε στον δρόμο της θυσίας για την ελευθερία του Ελληνισμού.

Ακόμη διαβάστε:

*Οι Μητροπόλεις που αναβίωσαν το πνευματικό οδοιπορικό του Φωτιστή των Εθνών. Με λαμπρές εκδηλώσεις τιμήθηκε ο Απόστολος Παύλος σε ολόκληρη την Ελλάδα. Από τον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε πως «στον κόσμο που ζούμε, όπου οι άνθρωποι επικοινωνούν περισσότερο, αλλά συχνά δεν συναντώνται πραγματικά, το μήνυμα του Αποστόλου Παύλου παραμένει πάντοτε επίκαιρο».

*Ιερέας ένωσε τη μέταλ με τη βυζαντινή μουσική!
Ο π. Διονύσιος Ταμπάκης εξηγεί γιατί «μπορούμε να υμνήσουμε τον Θεό και με την ηλεκτρική κιθάρα». Το άλμπουμ του Paradise Metal απέσπασε θερμές κριτικές, ενώ ετοιμάζει εμφανίσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα, αποκαλύπτει τη συγκινητική γνωριμία του με μια 80χρονη θαυμάστρια, η οποία επιθυμεί να του γράψει στίχους.

*Ένας αιώνας ζωής για τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη. Η συναρπαστική διαδρομή ενός κορυφαίου πνευματικού ιδρύματος που ξεκίνησε ως ιδιωτική συλλογή και εξελίχθηκε σε ερευνητικό κέντρο διεθνούς κύρους, φιλοξενώντας περισσότερους από 150.000 πολύτιμους τόμους.

*Οικουμενικός Πατριάρχης: «Σήμερα διεξάγεται ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, κατά της φύσης». Οι σημαντικές παρεμβάσεις του Παναγιωτάτου για την οικολογική κρίση κατά την αναγόρευσή του σε επίτιμο καθηγητή της Σχολής Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς και οι τιμητικές εκδηλώσεις προς το πρόσωπό του.

*Αντρέι Ρουμπλιώφ: Ο κορυφαίος αγιογράφος της Ρωσίας. Η ζωή, το έργο και η πνευματική παρακαταθήκη του μοναχού που αναδείχθηκε στον σημαντικότερο εκφραστή της γνήσιας βυζαντινής αγιογραφικής παράδοσης και άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της τέχνης.

Αυτή την Τετάρτη, 1 Ιουλίου, η «Ορθόδοξη Αλήθεια» στα περίπτερα όλης της χώρας, με όλες τις μεγάλες εκκλησιαστικές, ιστορικές και πολιτιστικές εξελίξεις που αξίζει να γνωρίζετε.

Το άρθρο «Εθνικό προσκύνημα τα οστά του Μελά»! δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr από τον Newsroom. Η πλειοψηφία των κειμένων αποτελεί πρωτογενές περιεχόμενο ή φέρει επιμέλεια από τη συντακτική ομάδα. © Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:Read More | www.vimaorthodoxias.gr

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

16 Ιουλίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Αθηνογένης Επίσκοπος Πηδαχθόης και οι Δέκα Μαθητές του

16 Ιουλίου, 2026

Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στη Νέα Φιλαδέλφεια

15 Ιουλίου, 2026

Μητροπολίτης Άρτης: “Ο Ιησούς γίνεται φως, μέσα στην ταπεινή καρδιά”

15 Ιουλίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε

Fuel Pass: Αντίστροφη μέτρηση για το voucher – Έως τότε πρέπει να χρησιμοποιηθεί

By hellasvoice16 Ιουλίου, 20260

Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.grΛίγες ημέρες απομένουν για τους δικαιούχους του Fuel Pass προκειμένου να…

Νίκος Ανδρουλάκης: “Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ήταν ένα πανάκριβο φιάσκο, η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό” (Εικόνες)

16 Ιουλίου, 2026

Παύλος Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027, στόχος η αυτοδυναμία, χωρίς λογική “αυτοδυναμία ή χάος” (Βίντεο)

16 Ιουλίου, 2026

Επίδομα άδειας: Όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία για την καταβολή του

16 Ιουλίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Fuel Pass: Αντίστροφη μέτρηση για το voucher – Έως τότε πρέπει να χρησιμοποιηθεί
  • Νίκος Ανδρουλάκης: “Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ήταν ένα πανάκριβο φιάσκο, η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό” (Εικόνες)
  • Παύλος Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027, στόχος η αυτοδυναμία, χωρίς λογική “αυτοδυναμία ή χάος” (Βίντεο)
  • Επίδομα άδειας: Όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία για την καταβολή του
  • Η αποστροφή Μητσοτάκη από την Εύβοια που άναψε “φωτιές” – Η αιχμή για την πτώση της κυβέρνησης της ΝΔ το 1993 από τον Σαμαρά

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Fuel Pass: Αντίστροφη μέτρηση για το voucher – Έως τότε πρέπει να χρησιμοποιηθεί

16 Ιουλίου, 2026

Νίκος Ανδρουλάκης: “Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ήταν ένα πανάκριβο φιάσκο, η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό” (Εικόνες)

16 Ιουλίου, 2026

Παύλος Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027, στόχος η αυτοδυναμία, χωρίς λογική “αυτοδυναμία ή χάος” (Βίντεο)

16 Ιουλίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026573 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026320 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202683 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.