Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Η εδραίωση Τσίπρα, το σπριντ Ανδρουλάκη και ο αγώνας της Ρένας ∆ούρου να µαζέψει τα συντρίµµια του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι επιστρέφουν, ποιοι µετακινούνται και ποιοι θα ανακοινωθούν στο παρά πέντε των εκλογών

27 Ιουλίου, 2026

ΥΠΕΞ: Στην Αθήνα ο τρίτος γύρος τεχνικών συνομιλιών για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης

27 Ιουλίου, 2026

Τέταρτο άτομο που σχετίζεται με την επίθεση με χειροβομβίδα αναζητά η ΕΛΑΣ: Στα 2.500 ευρώ η αμοιβή του Αιγύπτιου

27 Ιουλίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»Γαρδίκι Μεσσηνίας…. 40 χρόνια μετά
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Γαρδίκι Μεσσηνίας…. 40 χρόνια μετά

hellasvoiceBy hellasvoice26 Μαρτίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Το ακόλουθο άρθρο προέρχεται από τον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr:

Ι.Μ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ήταν 24 Μαρτίου 1986 όταν ο Ιερός Ναός της Υπαπαντής του Χριστού, της τοπικής κοινότητας Αμφείας (τέως Γαρδικίου) Μεσσηνίας, παραδόθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Τα χρόνια πέρασαν, ο ναός στήθηκε και πάλι, με αγώνες και αγωνία και το απόγευμα της Τρίτης 24 Μαρτίου 2026, ακριβώς σαράντα χρόνια μετά, η ενορία της Άμφειας, μη ξεχνώντας και ευχαριστώντας, ακόμη και στις δοκιμασίες την Υπεραγία Θεοτόκο, υποδέχθηκε την νέα εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η οποία θα αποτελεί πλέον την συμπολιούχο της τοπικής κοινότητας.

Την Ιερά Εικόνα υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ναού ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Αφού αναπέμφθηκε Δοξολογία, ο Πρωτοσύγκελλος, τηρώντας την ιερά Παράδοση, έχρισε δι’ Αγίου Μύρου την Ιερά Εικόνα και την καθιέρωσε επί του μόνιμου πλέον Θρόνου Της.

Εν συνεχεία τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Ακολουθία της Αρτοκλασίας και προ του πέρατος ο εφημέριος της ενορίας Αρχιμ. Νεόφυτος Σαχλάς ομίλησε καταλλήλως, παραθέτοντας το ιστορικό της καταστροφής του Ναού και την αναγέννησή του μέσα από τις στάχτες.

Περατωθείσης της Ακολουθίας ο π. Φίλιππος συνεχάρη τον π. Νεόφυτο και τους συνεργάτες του, για την υποδειγματική και εύρυθμη λειτουργία της ενορίας αλλά και για το όλο έργο που επιτελούν. Τέλος ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Αθανάσιο Βασιλόπουλο, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλο, τον Βουλευτή κ. Μίλτο Χρυσομάλλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο, την Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Προνοίας κ. Μαρία Οικονομάκου και τα παρόντα μέλη του Δημ. Συμβουλίου Καλαμάτας, καθώς και τους εκπροσώπους των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το άρθρο Γαρδίκι Μεσσηνίας…. 40 χρόνια μετά δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr από τον Newsroom. Η πλειοψηφία των κειμένων αποτελεί πρωτογενές περιεχόμενο ή φέρει επιμέλεια από τη συντακτική ομάδα. © Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:Read More | www.vimaorthodoxias.gr

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

27 Ιουλίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός

27 Ιουλίου, 2026

Μήνυμα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας προς τους επιτυχόντες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

26 Ιουλίου, 2026

Αγία Παρασκευή: Τα Θαύματα της μεγάλης Προστάτιδας των ματιών και οι συγκλονιστικές μαρτυρίες πιστών

26 Ιουλίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η εδραίωση Τσίπρα, το σπριντ Ανδρουλάκη και ο αγώνας της Ρένας ∆ούρου να µαζέψει τα συντρίµµια του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι επιστρέφουν, ποιοι µετακινούνται και ποιοι θα ανακοινωθούν στο παρά πέντε των εκλογών

By hellasvoice27 Ιουλίου, 20260

Κατοχυρώνει δηµοσκοπικά τη δεύτερη θέση το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αφήνοντας περιθώριο για ανοίγµατα στον…

ΥΠΕΞ: Στην Αθήνα ο τρίτος γύρος τεχνικών συνομιλιών για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης

27 Ιουλίου, 2026

Τέταρτο άτομο που σχετίζεται με την επίθεση με χειροβομβίδα αναζητά η ΕΛΑΣ: Στα 2.500 ευρώ η αμοιβή του Αιγύπτιου

27 Ιουλίου, 2026

Τζάστιν Μπίμπερ: Η ελληνική απόδραση με την οικογένεία του που κράτησε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

27 Ιουλίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Η εδραίωση Τσίπρα, το σπριντ Ανδρουλάκη και ο αγώνας της Ρένας ∆ούρου να µαζέψει τα συντρίµµια του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι επιστρέφουν, ποιοι µετακινούνται και ποιοι θα ανακοινωθούν στο παρά πέντε των εκλογών
  • ΥΠΕΞ: Στην Αθήνα ο τρίτος γύρος τεχνικών συνομιλιών για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης
  • Τέταρτο άτομο που σχετίζεται με την επίθεση με χειροβομβίδα αναζητά η ΕΛΑΣ: Στα 2.500 ευρώ η αμοιβή του Αιγύπτιου
  • Τζάστιν Μπίμπερ: Η ελληνική απόδραση με την οικογένεία του που κράτησε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
  • Τι ψάχνουν οι καταναλωτές πριν την αγορά ενός αυτοκινήτου

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Η εδραίωση Τσίπρα, το σπριντ Ανδρουλάκη και ο αγώνας της Ρένας ∆ούρου να µαζέψει τα συντρίµµια του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι επιστρέφουν, ποιοι µετακινούνται και ποιοι θα ανακοινωθούν στο παρά πέντε των εκλογών

27 Ιουλίου, 2026

ΥΠΕΞ: Στην Αθήνα ο τρίτος γύρος τεχνικών συνομιλιών για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης

27 Ιουλίου, 2026

Τέταρτο άτομο που σχετίζεται με την επίθεση με χειροβομβίδα αναζητά η ΕΛΑΣ: Στα 2.500 ευρώ η αμοιβή του Αιγύπτιου

27 Ιουλίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026574 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026320 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202683 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.