Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Καναδό υπουργό Άμυνας στο ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας

8 Ιουλίου, 2026

Πλεύρης: Η νομική καθοδήγηση να γίνεται μόνο από τους δικηγόρους και όχι από τρίτους φορείς

8 Ιουλίου, 2026

Κακλαμάνης με μέλη της Βουλής των Εφήβων: Από τα βασικά τους “αιτήματα” ήταν να βγάλουμε μαζί φωτογραφία και φυσικά έγινε αμέσως αποδεκτό

8 Ιουλίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ»Ιστορική απόφαση του Ισραήλ! Αναγνώρισε επίσημα τη Γενοκτονία των Αρμενίων
ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Ιστορική απόφαση του Ισραήλ! Αναγνώρισε επίσημα τη Γενοκτονία των Αρμενίων

hellasvoiceBy hellasvoice28 Ιουνίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σε μια απόφαση με ιδιαίτερη ιστορική και διεθνή βαρύτητα προχώρησε η κυβέρνηση του Ισραήλ, αναγνωρίζοντας επισήμως τη Γενοκτονία των Αρμενίων, περισσότερο από έναν αιώνα μετά τα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Γράφει ο Χρήστος Κωνσταντινίδης

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκίντεον Σάαρ, γνωστοποιώντας ότι το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση που ο ίδιος κατέθεσε για την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας.

🚨Foreign Minister Gideon Sa’ar:

“Just a short while ago, the Government of Israel approved the resolution I brought before it to officially recognize the Armenian Genocide.

This horrific genocide, which took place more than a century ago and whose historical facts are no… https://t.co/BbkD27SgLs pic.twitter.com/03dYyU3m4O

— גיא עזריאל Guy Azriel (@GuyAz) June 28, 2026

Όπως ανέφερε, η απόφαση αφορά μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές τραγωδίες του 20ού αιώνα, κατά την οποία περίπου 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ καταστράφηκε ένας πανάρχαιος πολιτισμός και μια σημαντική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας χαρακτήρισε τα ιστορικά γεγονότα αδιαμφισβήτητα, τονίζοντας ότι πλέον δεν αμφισβητούνται σοβαρά από τη διεθνή ιστορική κοινότητα.

«Ως Εβραίοι και ιδιαίτερα ως το εθνικό κράτος του εβραϊκού λαού, πιστεύω ότι έχουμε ηθικό καθήκον να λάβουμε αυτή την απόφαση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκίντεον Σάαρ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ιστορικής μνήμης και της αναγνώρισης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τη στήριξή του στην πρωτοβουλία, καθώς και προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που υπερψήφισαν, όπως είπε, αυτό το «ιστορικό βήμα».

Η απόφαση του Ισραήλ αναμένεται να προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον, καθώς μέχρι σήμερα το Τελ Αβίβ απέφευγε την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, λαμβάνοντας υπόψη τις γεωπολιτικές ισορροπίες και τις σχέσεις του με την Τουρκία.

Η εξέλιξη αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία τόσο για τις σχέσεις Ισραήλ–Αρμενίας όσο και για τη διεθνή συζήτηση γύρω από την ιστορική μνήμη, τη δικαίωση των θυμάτων και την αναγνώριση εγκλημάτων που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα.

It’s never too late to do the right thing.

I thank @IsraeliPM Netanyahu for his support, and the government ministers for their unanimous approval of the resolution I initiated for Israel’s recognition of the Armenian Genocide.

Thus, Israel joins 32 countries that have… pic.twitter.com/SHZ5v58U6G

— Gideon Sa’ar | גדעון סער (@gidonsaar) June 28, 2026

Είναι σημαντικό ωστόσο το Ισραήλ να προχωρήσει και στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων και των Ασσυρίων από τον ίδιο θύτη του εγκλήματος, όπως δεσμεύτηκε τον Αύγουστο του 2025 ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Bromance αλά NATO! Τα μηνύματα της φωτογραφίας με τον Ερντογάν και τον Ρούτε πιασμένοι χέρι-χέρι

7 Ιουλίου, 2026

Δώρο τα F-35 από Τραμπ σε Ερντογάν; «Θα κάνω κάτι που θα κάνει πολύ χαρούμενο τον Ερντογάν» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ – Κίνηση υψηλού συμβολισμού με τα KAAN!

25 Ιουνίου, 2026

Κωνσταντινίδης: Ενορχηστρωμένη επιχείρηση στη Θράκη και ο “μπαμπούλας” κατά των Ελλήνων στην Αλβανία

18 Ιουνίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Καναδό υπουργό Άμυνας στο ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας

By hellasvoice8 Ιουλίου, 20260

Νέα συνάντηση στο ΝΑΤΟ μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Καναδού ομολόγου του Πηγή:Read More…

Πλεύρης: Η νομική καθοδήγηση να γίνεται μόνο από τους δικηγόρους και όχι από τρίτους φορείς

8 Ιουλίου, 2026

Κακλαμάνης με μέλη της Βουλής των Εφήβων: Από τα βασικά τους “αιτήματα” ήταν να βγάλουμε μαζί φωτογραφία και φυσικά έγινε αμέσως αποδεκτό

8 Ιουλίου, 2026

ΠΑΣΟΚ: “Ράπισμα” σε Ανδρουλάκη από μέλος της ΚΠΕ – “Ήρθε η ώρα του λογαριασμού για το κόμμα” – “Στην πολιτική, τα κενά δεν μένουν ποτέ ακάλυπτα”

8 Ιουλίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Καναδό υπουργό Άμυνας στο ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας
  • Πλεύρης: Η νομική καθοδήγηση να γίνεται μόνο από τους δικηγόρους και όχι από τρίτους φορείς
  • Κακλαμάνης με μέλη της Βουλής των Εφήβων: Από τα βασικά τους “αιτήματα” ήταν να βγάλουμε μαζί φωτογραφία και φυσικά έγινε αμέσως αποδεκτό
  • ΠΑΣΟΚ: “Ράπισμα” σε Ανδρουλάκη από μέλος της ΚΠΕ – “Ήρθε η ώρα του λογαριασμού για το κόμμα” – “Στην πολιτική, τα κενά δεν μένουν ποτέ ακάλυπτα”
  • “Πυρά” Χατζηβασιλείου κατά Νταβούτογλου στο συνέδριο του Economist: “Η Τουρκία κατέχει παράνομα το 1/3 της Κύπρου” (Εικόνες Βίντεο)

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Καναδό υπουργό Άμυνας στο ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας

8 Ιουλίου, 2026

Πλεύρης: Η νομική καθοδήγηση να γίνεται μόνο από τους δικηγόρους και όχι από τρίτους φορείς

8 Ιουλίου, 2026

Κακλαμάνης με μέλη της Βουλής των Εφήβων: Από τα βασικά τους “αιτήματα” ήταν να βγάλουμε μαζί φωτογραφία και φυσικά έγινε αμέσως αποδεκτό

8 Ιουλίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026573 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026320 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202683 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.