Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Σακελλαρίδης για ΕΛΑΣ: Κόμμα που “τσαλαβουτάει αριστερά και δεξιά” – Τι είπε για την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ

23 Ιουνίου, 2026

Κωνσταντινόπουλος: “Σοβαρός παίκτης ο Τσίπρας – Δύσκολη περίοδος, δεν μου λείπει η καθημερινή σύγκρουση”

23 Ιουνίου, 2026

Η METLEN εγκαινιάζει την 4η παραγωγική μονάδα του M Technologies Hub στον Βόλο ανοίγοντας νέο κεφάλαιο για την ελληνική και ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία

23 Ιουνίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»Κατανυκτική προ-πασχαλινή βραδιά στο «Αληθώς» Βανάτου στην Ζάκυνθο
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Κατανυκτική προ-πασχαλινή βραδιά στο «Αληθώς» Βανάτου στην Ζάκυνθο

hellasvoiceBy hellasvoice1 Απριλίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια4 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Το ακόλουθο άρθρο προέρχεται από τον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr:

Ζάκυνθος: Με ιδιαίτερη πνευματική βαρύτητα και αισθητή την κατανυκτική ατμόσφαιρα των ημερών που προαναγγέλλουν τη Μεγάλη Εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε στο Βανάτο Ζακύνθου η ξεχωριστή εκδήλωση λόγου και μουσικής του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου και Τέχνης «ΑΛΗΘΩΣ», προσφέροντας στο κοινό μια ουσιαστική ευκαιρία εσωτερικής προετοιμασίας.

Η σύναξη έλαβε χώρα την Κυριακή Ε΄ Νηστειών, 29 Μαρτίου 2026, στον Ναό Παναγούλας Βανάτου, υπό τον γενικό τίτλο «Τέκνον γλυκύτατον, πώς αδίκως θνήσκεις;», έναν στίχο που συμπυκνώνει με συγκλονιστικό τρόπο το μυστήριο και το βάθος του θείου Πάθους, όπως αυτό αποτυπώνεται στη λειτουργική και υμνολογική παράδοση της Εκκλησίας.

Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς υπήρξε ο κ. Κωνσταντίνος Μπατσιόλας, Μάστερ Θεολογίας και Φιλόλογος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «“Ποῦ σου, θάνατε, τὸ κέντρον; ποῦ σου, ᾅδη, τὸ νῖκος;” Από την απελπισία του θανάτου στον θρίαμβο της Ανάστασης». Η ομιλία του υπήρξε υποδειγματική ως προς τη σύνδεση της υψηλής θεολογίας με την εκλαϊκευμένη, κατανοητή προσέγγιση, καθιστώντας προσιτά στο ευρύ ακροατήριο τα βαθύτερα νοήματα της πατερικής σκέψης και της εκκλησιαστικής εμπειρίας. Με αφετηρία τον αποστολικό λόγο «Ποῦ σου, θάνατε, τὸ κέντρον;» (Α΄ Κορ. 15,55), ανέδειξε την υπαρξιακή αγωνία του ανθρώπου ενώπιον του θανάτου και τη σταδιακή της υπέρβαση διά της Αναστάσεως. Η ανάπτυξή του κινήθηκε με εσωτερική συνοχή, φωτίζοντας τη μεταμόρφωση του πόνου σε ελπίδα και την ήττα της φθοράς μέσα από τη νίκη του Χριστού επί του Άδου, προσφέροντας μιαν εμπειρία θεολογικού στοχασμού που συνδύαζε ακρίβεια, ευαισθησία και παιδευτική στόχευση.

Ιδιαίτερη θέση κατείχε το μουσικό μέρος της εκδήλωσης, με τη συμμετοχή της μικτής πολυφωνικής χορωδίας «Το Όνειρο του Παιδιού», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου, πρωτοψάλτη και καλλιτέχνη, κ. Δημητρίου Κάνδηλα. Η ερμηνεία των ύμνων απέδωσε με ευαισθησία και εκφραστικότητα το λειτουργικό ήθος των ημερών, ενισχύοντας το κατανυκτικό κλίμα της βραδιάς.

Κατά την διάρκεια της συναυλίας, σε μια στιγμή που προσέλαβε ιδιαίτερο χρώμα τοπικής μουσικής παράδοσης, εκλήθη ο παριστάμενος κ. Ιωάννης Σούλης, Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Ζακύνθου, να αποδώσει το «Σήμερον κρεμάται ἐπὶ ξύλου». Η ερμηνεία του, σύμφωνα με το ζακύνθιο μουσικό ύφος, υπήρξε βαθιά κατανυκτική και εκφραστικά άρτια, προκαλώντας τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό του ακροατηρίου, το οποίο τον καταχειροκρότησε!

Ανάμεσα στις μουσικές ενότητες, ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας, προσέφερε σύντομα θεολογικά σχόλια, τα οποία συνέδεσαν οργανικά τα υμνολογικά κείμενα με το πνευματικό τους περιεχόμενο, διευρύνοντας την πρόσληψη των ακροατών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή: την απονομή του τίτλου του Επίτιμου Προέδρου του Φιλανθρωπικού Συλλόγου και της Χορωδίας «Το Όνειρο του Παιδιού» στον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄. Η τιμητική αυτή διάκριση ανέδειξε την ευγνωμοσύνη της τοπικής κοινωνίας για τη δεκαπενταετή ποιμαντορία του από το 2011, καθώς και για την διαρκή μέριμνά του προς τον λαό και την υποστήριξη δράσεων που καλλιεργούν τον πολιτισμό και την εκκλησιαστική ζωή του τόπου.

Η βραδιά του «ΑΛΗΘΩΣ» κατέστη μια αυθεντική εμπειρία συμμετοχής στο πνεύμα των ημερών, όπου ο λόγος, η μουσική και η προσευχητική ατμόσφαιρα συνέκλιναν σε ένα κοινό κάλεσμα εσωτερικής εγρήγορσης και προσδοκίας του Πάσχα.

Σημειωτέον, ότι, εκτός από τις πολλές δεκάδες θιασωτών του Μορφωτικού Κέντρου, που συνέρρευσαν από νωρίς στον Ναό, ευάριθμους ιερείς υπό τον Ποιμενάρχη της Ζακύνθου, παρέστησαν, οι διοικητές της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος της νήσου. Ο υπεύθυνος του Κέντρου, π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Ζ., ευχαρίστησε όλους (Μητροπολίτη – Αρχές – Κλήρο – Λαό – Ομιλητή – Χορωδούς) για την συμμετοχή τους και σε αυτή την δράση του «ΑΛΗΘΩΣ»!

Το άρθρο Κατανυκτική προ-πασχαλινή βραδιά στο «Αληθώς» Βανάτου στην Ζάκυνθο δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr από τον Newsroom. Η πλειοψηφία των κειμένων αποτελεί πρωτογενές περιεχόμενο ή φέρει επιμέλεια από τη συντακτική ομάδα. © Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:Read More | www.vimaorthodoxias.gr

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Κασιδιάρης κατά «Δημοκρατίας»: Εξώδικο για τα περί συμφωνίας με Μητσοτάκη – Προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη

23 Ιουνίου, 2026

Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Το Άγιον Όρος το χρειάζεται η Ελλάδα» – Ηχηρό μήνυμα προς θεολόγους και νέους επιστήμονες

23 Ιουνίου, 2026

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2027: 5 νέα μέτρα για αυξήσεις έως 1.300 ευρώ – Πληρωμές Ιουλίου σε ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ με 7  παραδείγματα 

23 Ιουνίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης για ΕΛΑΣ: Κόμμα που “τσαλαβουτάει αριστερά και δεξιά” – Τι είπε για την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ

By hellasvoice23 Ιουνίου, 20260

“Μια ισχυρή εναλλακτική απέναντι στη Δεξιά δεν μπορεί να στηρίζεται αποκλειστικά σε ένα πρόσωπο ή…

Κωνσταντινόπουλος: “Σοβαρός παίκτης ο Τσίπρας – Δύσκολη περίοδος, δεν μου λείπει η καθημερινή σύγκρουση”

23 Ιουνίου, 2026

Η METLEN εγκαινιάζει την 4η παραγωγική μονάδα του M Technologies Hub στον Βόλο ανοίγοντας νέο κεφάλαιο για την ελληνική και ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία

23 Ιουνίου, 2026

Μαρίνος Σκανδάμης: Μετά την παραίτηση από το ΠΑΣΟΚ, στη “σκιώδη κυβέρνηση” Τσίπρα – Ποιος θα είναι ο ρόλος του

23 Ιουνίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Σακελλαρίδης για ΕΛΑΣ: Κόμμα που “τσαλαβουτάει αριστερά και δεξιά” – Τι είπε για την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ
  • Κωνσταντινόπουλος: “Σοβαρός παίκτης ο Τσίπρας – Δύσκολη περίοδος, δεν μου λείπει η καθημερινή σύγκρουση”
  • Η METLEN εγκαινιάζει την 4η παραγωγική μονάδα του M Technologies Hub στον Βόλο ανοίγοντας νέο κεφάλαιο για την ελληνική και ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία
  • Μαρίνος Σκανδάμης: Μετά την παραίτηση από το ΠΑΣΟΚ, στη “σκιώδη κυβέρνηση” Τσίπρα – Ποιος θα είναι ο ρόλος του
  • Ξεκινά “γαλάζια” επιχείρηση συσπείρωσης και ανάσχεσης της επιρροής Σαμαρά στην Πελοπόννησο με τη συμμετοχή κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Σακελλαρίδης για ΕΛΑΣ: Κόμμα που “τσαλαβουτάει αριστερά και δεξιά” – Τι είπε για την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ

23 Ιουνίου, 2026

Κωνσταντινόπουλος: “Σοβαρός παίκτης ο Τσίπρας – Δύσκολη περίοδος, δεν μου λείπει η καθημερινή σύγκρουση”

23 Ιουνίου, 2026

Η METLEN εγκαινιάζει την 4η παραγωγική μονάδα του M Technologies Hub στον Βόλο ανοίγοντας νέο κεφάλαιο για την ελληνική και ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία

23 Ιουνίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026572 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026320 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202682 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.