Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Ελεονώρα Μελέτη: “Καμπανάκι” για τα περιστατικά κακοποίησης και παραμέλησης ηλικιωμένων – Ερώτηση στην Κομισιόν

8 Μαΐου, 2026

Mάριος Θεμιστοκλέους: “Στους επόμενους 4 μήνες θα έχουν προσληφθεί και οι 3.000 νέοι επικουρικοί εργαζόμενοι στο ΕΣΥ”

8 Μαΐου, 2026

Η ενόχληση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρουλάκη και οι κολλητοί φίλοι που εξελίχθηκαν σε εσωκοµµατικούς αντιπάλους…

8 Μαΐου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»Κέρκυρα – Παναγία Κασσωπίτρα: Γιορτάζει σήμερα 8 Μαΐου 
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Κέρκυρα – Παναγία Κασσωπίτρα: Γιορτάζει σήμερα 8 Μαΐου 

hellasvoiceBy hellasvoice8 Μαΐου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Το ακόλουθο άρθρο προέρχεται από τον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr:

Παναγία Κασσωπίτρα: Στο ειδυλλιακό Κανόνι της Κέρκυρας, εκεί όπου η αύρα του Ιονίου συναντά την ιστορία της αρχαίας Παλαιόπολης, η Ιερά Μονή της Υπεραγίας Θεοτόκου Κασσωπίτρας δεν αποτελεί απλώς ένα θρησκευτικό μνημείο.

Επιμέλεια: Γιώργος Θεοχάρης 

 Είναι ένα ζωντανό παλίμψηστο πίστης, ένας πνευματικός λιμένας που άντεξε στις θύελλες του χρόνου και της ανθρώπινης αδιαφορίας για να μας θυμίζει σήμερα πως το θαύμα δεν είναι μια μακρινή ανάμνηση, αλλά μια διαρκής παρουσία.

Η Ανάσταση ενός Ερειπίου

Η ιστορία της Μονής είναι μια διαδρομή από τη δόξα στη φθορά και πάλι στο φως. Πριν από το 1706, το μοναστήρι αποτελούσε ήδη σημείο αναφοράς, όμως οι ιστορικές συγκυρίες και η εγκατάλειψη το μετέτρεψαν σε σιωπηλά χαλάσματα. Η εικόνα των ερειπωμένων τοίχων θα μπορούσε να είναι το τέλος, αν δεν παρενέβαινε η Θεία Πρόνοια μέσω του ιερομονάχου Γενναδίου.

Ο Ηπειρώτης ασκητής δεν είδε πέτρες και σκόνη· είδε τον οίκο της Παναγίας που έπρεπε να ξαναζεστάνει από τη φλόγα του καντηλιού. Με την προσωπική του θυσία, η Μονή αναστήθηκε εκ βάθρων, αποδεικνύοντας πως η πίστη ενός και μόνο ανθρώπου αρκεί για να νικήσει τη λήθη αιώνων.

Το Θαύμα της Οράσεως: 8 Μαΐου 1530

Αν η ανακαίνιση της Μονής ήταν ένα θαύμα επιμονής, η σημερινή εορτή στρέφει το βλέμμα μας στο συγκλονιστικό θαύμα του 1530. Η ιστορία του νεαρού Στεφάνου, που αδίκως τυφλώθηκε από τις βενετικές αρχές, παραμένει το κέντρο της θρησκευτικής ευλάβειας των Κερκυραίων.

Στην Παναγία την Κασσωπίτρα, ο νέος βρήκε το καταφύγιο που του αρνήθηκε ο κόσμος. Εκεί, η Θεοτόκος δεν του χάρισε απλώς πίσω το φως του, αλλά του έδωσε «νέους οφθαλμούς», μετατρέποντας το απόλυτο σκοτάδι της αδικίας σε θρίαμβο της θείας παρέμβασης. Από τότε, η επωνυμία «Κασσωπίτρα» έγινε συνώνυμο της ελπίδας για κάθε άνθρωπο που νιώθει πως το φως του –πνευματικό ή σωματικό– έχει σβήσει.

Κειμήλια και Πνευματική Κληρονομιά

Σήμερα, ο προσκυνητής που διαβαίνει την πύλη της Μονής στο Φιγαρέτο, έρχεται σε επαφή με μια σπάνια πνευματική προίκα:

• Μεταβυζαντινές Εικόνες: Τέχνη που αναπνέει προσευχή.

• Ιερά Λείψανα: Η αισθητή παρουσία των Μαρτύρων που ευωδιάζουν πίστη.

• Αρχαιολογικός Χώρος: Η Μονή εδράζεται πάνω σε θεμέλια της αρχαίας Κέρκυρας, ενώνοντας το ένδοξο παρελθόν με τη χριστιανική παράδοση.

Η Παναγία η Κασσωπίτρα δεν είναι μια «μουσειακή» Μονή. Είναι ένας τόπος όπου τα δάκρυα των πιστών συναντούν το έλεος της Μητέρας του Θεού, υπογραμμίσει αποκλειστικά στο vimaorthodoxias.gr παλαιός μοναχός .

Σήμερα, 8 Μαΐου, η Κέρκυρα δεν τιμά απλώς ένα γεγονός του παρελθόντος, αλλά εορτάζει τη βεβαιότητα πως το φως πάντα θα νικά το σκοτάδι, αρκεί να υπάρχει μια καρδιά που προσεύχεται και ένας άνθρωπος που πιστεύει.

Κείμενο εμπνευσμένο από τη σελίδα: Αόρατος Πόλεμος.

Το άρθρο Κέρκυρα – Παναγία Κασσωπίτρα: Γιορτάζει σήμερα 8 Μαΐου  δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr από τον Γιώργος Θεοχάρης. Η πλειοψηφία των κειμένων αποτελεί πρωτογενές περιεχόμενο ή φέρει επιμέλεια από τη συντακτική ομάδα. © Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:Read More | www.vimaorthodoxias.gr

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Το «Άγιο Όρος» της Πελοποννήσου: Το μυστήριο της Μονής Μαλεβής και η εικόνα που αναβλύζει μύρο εδώ και 60 χρόνια!

8 Μαΐου, 2026

Υψηλές επαφές στην Αθήνα: Στον Οικ. Πατριάρχη σημαντικές προσωπικότητες της ομογένειας των ΗΠΑ 

8 Μαΐου, 2026

ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ: Πληρωμές, συμψηφισμοί και αγωνία για χιλιάδες αγρότες – Τι έρχεται τις επόμενες 30 ημέρες

8 Μαΐου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελεονώρα Μελέτη: “Καμπανάκι” για τα περιστατικά κακοποίησης και παραμέλησης ηλικιωμένων – Ερώτηση στην Κομισιόν

By hellasvoice8 Μαΐου, 20260

“Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σε διάφορα κράτη μέλη αύξηση περιστατικών κακοποίησης ηλικιωμένων”, σημειώνει η Ελεονώρα…

Mάριος Θεμιστοκλέους: “Στους επόμενους 4 μήνες θα έχουν προσληφθεί και οι 3.000 νέοι επικουρικοί εργαζόμενοι στο ΕΣΥ”

8 Μαΐου, 2026

Η ενόχληση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρουλάκη και οι κολλητοί φίλοι που εξελίχθηκαν σε εσωκοµµατικούς αντιπάλους…

8 Μαΐου, 2026

Οι φράσεις του Ανδρέα Παπανδρέου που θυμήθηκε ο Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Τασούλα

8 Μαΐου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Ελεονώρα Μελέτη: “Καμπανάκι” για τα περιστατικά κακοποίησης και παραμέλησης ηλικιωμένων – Ερώτηση στην Κομισιόν
  • Mάριος Θεμιστοκλέους: “Στους επόμενους 4 μήνες θα έχουν προσληφθεί και οι 3.000 νέοι επικουρικοί εργαζόμενοι στο ΕΣΥ”
  • Η ενόχληση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρουλάκη και οι κολλητοί φίλοι που εξελίχθηκαν σε εσωκοµµατικούς αντιπάλους…
  • Οι φράσεις του Ανδρέα Παπανδρέου που θυμήθηκε ο Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Τασούλα
  • Οι βόλτες των ομιλητών στο περιθώριο του Φόρουµ των ∆ελφών και το γεύμα του Μαρινάκη με την παρέα του σε ταβερνάκι

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Ελεονώρα Μελέτη: “Καμπανάκι” για τα περιστατικά κακοποίησης και παραμέλησης ηλικιωμένων – Ερώτηση στην Κομισιόν

8 Μαΐου, 2026

Mάριος Θεμιστοκλέους: “Στους επόμενους 4 μήνες θα έχουν προσληφθεί και οι 3.000 νέοι επικουρικοί εργαζόμενοι στο ΕΣΥ”

8 Μαΐου, 2026

Η ενόχληση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρουλάκη και οι κολλητοί φίλοι που εξελίχθηκαν σε εσωκοµµατικούς αντιπάλους…

8 Μαΐου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026572 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026316 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202672 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.