Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Θοδωρής Αθερίδης: Η αποκάλυψη για τον χωρισμό από τη Σμαράγδα Καρύδη -“Δεν είχα μάθει ποτέ μόνος, είναι τέλειο” (Βίντεο)

25 Ιουνίου, 2026

Μουντιάλ 2026: Η κατάταξη των καλύτερων τρίτων – Πέρασε η Βοσνία!

25 Ιουνίου, 2026

Μαρόκο – Αϊτη 4-2: Πρόκριση με ανατροπή και 71 λεπτά απ’ τον Ελ Κααμπί (videos)

25 Ιουνίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»Lavipharm: Άλμα 28,6% στα κέρδη προ φόρων και +15,3% στις πωλήσεις το Α’ τρίμηνο του 2026

Lavipharm: Άλμα 28,6% στα κέρδη προ φόρων και +15,3% στις πωλήσεις το Α’ τρίμηνο του 2026

hellasvoiceBy hellasvoice31 Μαΐου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.gr

Αύξηση κατά 11% παρουσιάζουν τα συνολικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες του ομίλου Lavipharm για το α’ τρίμηνο του 2026, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 3,13 εκατ. ευρώ έναντι 2,82 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με τις καθαρές πωλήσεις να γνωρίζουν αύξηση 15,3% στα 14,65 εκατ. ευρώ.

Τα συνολικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) από συνεχιζόμενες και διακοπείσες δραστηριότητες του Ομίλου σημείωσαν μείωση κατά 16,9 % λόγω του γεγονότος ότι κατά το Α’ τρίμηνο του 2025 ο Όμιλος είχε αναγνωρίσει έκτακτο κέρδος από την πώληση του δικτύου φαρμακείων ύψους Ευρώ 973 χιλ. Σημειώνεται ότι το Α’ τρίμηνο του 2026 όπως και το Α’ τρίμηνο του 2025 έχει επιβαρυνθεί με μη ταμειακή (λογιστική) απεικόνιση της αποτίμησης των προγραμμάτων stock award και stock option που αναλογεί στη συγκεκριμένη περίοδο κι ανέρχεται για το τρέχον χρονικό διάστημα στο ποσό των Ευρώ 215 χιλ. ενώ για το 2025 ήταν Ευρώ 239 χιλ.

Οι ενοποιημένες Πωλήσεις από συνεχιζόμενες δραστηριότητες προ Rebate & Clawback ανήλθαν σε Ευρώ 16,59 εκατ. το Α’ τρίμηνο του 2026 έναντι Ευρώ 14,71 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 12,8%.

Το μικτό κέρδος του Α’ τριμήνου 2026 ανήλθε στο ποσό των Ευρώ 6,58 εκατ. έναντι ποσού Ευρώ 6,03 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2025, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9,1%.

Τα καθαρά κέρδη προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν στο ποσό των Ευρώ 1,41 εκατ. έναντι Ευρώ 1,1 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο παρουσιάζοντας αύξηση κατά 28,6%.

Τα συνολικά καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στο ποσό των Ευρώ 0,82 εκατ. έναντι Ευρώ 1,63 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο μειωμένα κατά 49,8%. Η μείωση οφείλεται όπως προαναφέραμε στην αναγνώριση έκτακτου κέρδους κατά το Α’ τρίμηνο του 2025.

Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου Lavipharm κατά την 31/03/2026 διαμορφώθηκε σε Ευρώ 24,74 εκατ.

Αναφορικά με τις πωλήσεις, άνοδο κατά 32,2% παρουσιάζουν οι πωλήσεις των συνταγογραφούμενων φαρμάκων στην εσωτερική αγορά. Οι πωλήσεις των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (OTC) μειώθηκαν κατά 0,9%. Οι εξαγωγές του Ομίλου, οι οποίες ανήλθαν στο ποσό των Ευρώ 4,03 εκατ. έναντι Ευρώ 4,72 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο παρουσίασαν μείωση κατά 14,6% γεγονός που χαρακτηρίζεται συγκυριακό λόγω της μη έγκαιρης απόκτησης αδειών εξαγωγής που οφείλεται στους πελάτες, για πωλήσεις ύψους Ευρώ 1,1 εκ. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις παραγγελίες η εξαγωγική δραστηριότητα του Ομίλου για το έτος 2026 θα παρουσιάσει αύξηση σε σχέση με το 2025, ενώ στην εκτίμηση αυτή δεν συμπεριλαμβάνονται οι πωλήσεις που θα προκύψουν από την εξαγορά των δικαιωμάτων του σήματος DUROGESIC®️.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:Read Morehttps://www.tanea.gr/

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
Rodoslive

Θοδωρής Αθερίδης: Η αποκάλυψη για τον χωρισμό από τη Σμαράγδα Καρύδη -“Δεν είχα μάθει ποτέ μόνος, είναι τέλειο” (Βίντεο)

By hellasvoice25 Ιουνίου, 20260

Ο Θοδωρής Αθερίδης αναφέρθηκε στον χωρισμό του από τη Σμαράγδα Καρύδη και εξήγησε πώς η…

Μουντιάλ 2026: Η κατάταξη των καλύτερων τρίτων – Πέρασε η Βοσνία!

25 Ιουνίου, 2026

Μαρόκο – Αϊτη 4-2: Πρόκριση με ανατροπή και 71 λεπτά απ’ τον Ελ Κααμπί (videos)

25 Ιουνίου, 2026

«Το Αγόρι που Κλαίει»: Η ιστορία του καταραμένου πίνακα που στοίχειωσε τη Βρετανία και έμενε άθικτος στις στάχτες καμένων σπιτιών

25 Ιουνίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Θοδωρής Αθερίδης: Η αποκάλυψη για τον χωρισμό από τη Σμαράγδα Καρύδη -“Δεν είχα μάθει ποτέ μόνος, είναι τέλειο” (Βίντεο)
  • Μουντιάλ 2026: Η κατάταξη των καλύτερων τρίτων – Πέρασε η Βοσνία!
  • Μαρόκο – Αϊτη 4-2: Πρόκριση με ανατροπή και 71 λεπτά απ’ τον Ελ Κααμπί (videos)
  • «Το Αγόρι που Κλαίει»: Η ιστορία του καταραμένου πίνακα που στοίχειωσε τη Βρετανία και έμενε άθικτος στις στάχτες καμένων σπιτιών
  • Βουλή: Υπερψηφίστηκε η ρύθμιση για τους ενήμερους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Θοδωρής Αθερίδης: Η αποκάλυψη για τον χωρισμό από τη Σμαράγδα Καρύδη -“Δεν είχα μάθει ποτέ μόνος, είναι τέλειο” (Βίντεο)

25 Ιουνίου, 2026

Μουντιάλ 2026: Η κατάταξη των καλύτερων τρίτων – Πέρασε η Βοσνία!

25 Ιουνίου, 2026

Μαρόκο – Αϊτη 4-2: Πρόκριση με ανατροπή και 71 λεπτά απ’ τον Ελ Κααμπί (videos)

25 Ιουνίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026572 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026320 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202682 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.