Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Με δύναμη και θράσος κόντρα στα ισχυρά δεδομένα!

14 Ιουνίου, 2026

Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Το πανόραμα

14 Ιουνίου, 2026

Κυρανάκης στα “Παραπολιτικά”: “Στόχος μου είναι να μεταδώσουμε αισιοδοξία και να αποβάλουμε την ηττοπάθεια”

14 Ιουνίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»Rodoslive»Μητσοτάκης από τον αρχαιολογικό χώρο της Περβόλας: Εδώ συναντώνται οι πολιτισμοί που διαμόρφωσαν διαχρονικά τη Ρόδο
Rodoslive

Μητσοτάκης από τον αρχαιολογικό χώρο της Περβόλας: Εδώ συναντώνται οι πολιτισμοί που διαμόρφωσαν διαχρονικά τη Ρόδο

hellasvoiceBy hellasvoice13 Ιουνίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Μητσοτάκης από τον αρχαιολογικό χώρο της Περβόλας: Εδώ συναντώνται οι πολιτισμοί που διαμόρφωσαν διαχρονικά τη Ρόδο

Χάρη στις παρεμβάσεις που έγιναν, ο χώρος συνδέεται αρμονικά με τους χώρους των Μεσαιωνικών Κήπων του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, δημιουργώντας ένα υπαίθριο μουσείο έκτασης 20 στρεμμάτων
Τον αρχαιολογικό χώρο της Περβόλας στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, που πλέον, μετά από 75 χρόνια, ανοίγει τις πύλες του για τους κατοίκους του νησιού και τους τουρίστες, επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, ξεναγήθηκε από τη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Ολυμπία Βικάτου και την έφορο Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, Ελένη Φαρμακίδου, στον αρχαιολογικό χώρο των ελληνιστικών Νεωρίων και του ρωμαϊκού Τετραπύλου.

Χάρη στις παρεμβάσεις που έγιναν, ο αρχαιολογικός χώρος συνδέεται αρμονικά με τους χώρους των Μεσαιωνικών Κήπων του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κάνουν μία περιήγηση σε όλες τις ιστορικές περιόδους από την αρχαιότητα έως σήμερα, σε ένα υπαίθριο μουσείο έκτασης περίπου 20 στρεμμάτων, κατανοώντας τον πολιτισμό και τη στρατηγική σημασία του νησιού.

Ο πρωθυπουργός είχε νωρίτερα την ευκαιρία να επισκεφθεί το νεκροταφείο και τζαμί Μουράτ Ρεΐς, το οποίο έχει αποκατασταθεί στο πλαίσιο της ευρύτερης ανάδειξης της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου.

Μητσοτάκης από τον αρχαιολογικό χώρο της Περβόλας: Εδώ συναντώνται οι πολιτισμοί που διαμόρφωσαν διαχρονικά τη Ρόδο

 

Μητσοτάκης από τον αρχαιολογικό χώρο της Περβόλας: Εδώ συναντώνται οι πολιτισμοί που διαμόρφωσαν διαχρονικά τη Ρόδο

 

Μητσοτάκης από τον αρχαιολογικό χώρο της Περβόλας: Εδώ συναντώνται οι πολιτισμοί που διαμόρφωσαν διαχρονικά τη Ρόδο

 

Μητσοτάκης από τον αρχαιολογικό χώρο της Περβόλας: Εδώ συναντώνται οι πολιτισμοί που διαμόρφωσαν διαχρονικά τη Ρόδο

 

Μητσοτάκης από τον αρχαιολογικό χώρο της Περβόλας: Εδώ συναντώνται οι πολιτισμοί που διαμόρφωσαν διαχρονικά τη Ρόδο

 

Μητσοτάκης από τον αρχαιολογικό χώρο της Περβόλας: Εδώ συναντώνται οι πολιτισμοί που διαμόρφωσαν διαχρονικά τη Ρόδο

 

Μετά την ξενάγηση στην Περβόλα, ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Έρχομαι στη Ρόδο από 10 ετών, και εγώ, όπως φαντάζομαι και όλοι οι Ροδίτες, αγνοούσαν παντελώς την ύπαρξη αυτού του χώρου για έναν πολύ απλό λόγο: διότι για 75 χρόνια ήταν ουσιαστικά κλειστός και είχε μετατραπεί σε έναν χώρο απόθεσης αρχαιοτήτων, ατάκτως ερριμμένων.

Με πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού και με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο καταπληκτικός αυτός χώρος, 20 στρέμματα στο κέντρο της Μεσαιωνικής Πόλης, παραδίδεται πια στους Ροδίτες και στους επισκέπτες.

Όπως είπε η υπουργός Πολιτισμού και ο περιφερειάρχης, στον χώρο αυτό

Θέλω από καρδιάς να συγχαρώ τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού για τη σπουδαία δουλειά την οποία έκαναν. Να ζητήσω πραγματικά απ’ όλες τις Ροδίτισσες και όλους τους Ροδίτες να έρθουν και να γνωρίσουν αυτόν τον χώρο, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσαν παντελώς, και να επαναλάβω ότι για την κυβέρνησή μας η στήριξη και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς δεν αποτελεί απλά μία ευθύνη στο ένδοξο χθες μας, αλλά είναι ταυτόχρονα ένας πολύ σημαντικός αναπτυξιακός βραχίονας.

Η Ρόδος, κ. Περιφερειάρχα, έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα για να επεκτείνει την τουριστική της περίοδο. Ένας από τους λόγους που μπορούμε να προσελκύουμε επισκέπτες στη Ρόδο και τον χειμώνα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι μπορούν να επισκεφθούν αυτή την καταπληκτική Μεσαιωνική Πόλη.

Μία Μεσαιωνική Πόλη η οποία από σήμερα προικίζεται με έναν ακόμα περίπατο, με έναν ακόμα αρχαιολογικό χώρο που θα την κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή και ακόμα πιο μοναδική».

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε από την πλευρά της: «Σήμερα είναι μια μέρα χαράς και γιορτής πρωτίστως για τη Ρόδο, για το υπουργείο Πολιτισμού. Ο πρωθυπουργός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ο πρώτος επισκέπτης του αρχαιολογικού χώρου της Περβόλας, ο νέος αρχαιολογικός χώρος ο οποίος αποδίδεται από το υπουργείο Πολιτισμού. Ένας χώρος περίπου 20 στρεμμάτων στην καρδιά της Μεσαιωνικής Πόλης.

Εδώ, σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε, αποδεικνύεται περίτρανα η μακρά ιστορική διάρκεια αυτού του τόπου. Στον συγκεκριμένο χώρο έχουμε από τα ελληνιστικά Νεώρια, το ρωμαϊκό Cardo και το ρωμαϊκό Decumanus, τις μεσαιωνικές οχυρώσεις, τα οθωμανικά κτίσματα, μέχρι τα πολύ νεότερα χρόνια.

Είμαστε ευτυχείς γιατί, συνεπείς στις οδηγίες του Πρωθυπουργού, αποδίδουμε στην τοπική κοινωνία έναν μοναδικό πολιτιστικό τόπο και έναν μοναδικό αναπτυξιακό πόρο. Σας ευχαριστούμε πολύ, κ. πρόεδρε».

Πηγή: https://www.protothema.gr/politics/article/1834458/mitsotakis-pervola-edo-sunadodai-oi-epohes-kai-oi-politismoi-pou-diamorfosan-diahronika-tin-tautotita-tis-rodou/

Το άρθρο Μητσοτάκης από τον αρχαιολογικό χώρο της Περβόλας: Εδώ συναντώνται οι πολιτισμοί που διαμόρφωσαν διαχρονικά τη Ρόδο εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις 24/7 , άμεσα και καθαρά.

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Τουρκοποιούν από τον Όμηρο και τη μάχη του Γρανικού μέχρι την Αγια-Σοφιά: Το νέο αφήγημα της Άγκυρας για τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας

13 Ιουνίου, 2026

Κύπρος: Προς μόνιμη παρουσία ελληνικών μαχητικών και πολεμικού πλοίου – Τι επιδιώκει η Λευκωσία

13 Ιουνίου, 2026

Γερανοφόρο πήρε παραμάζωμα πινακίδα στον Κηφισό, γλίτωσαν από θαύμα επιβάτες μηχανής, δείτε βίντεο

13 Ιουνίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με δύναμη και θράσος κόντρα στα ισχυρά δεδομένα!

By hellasvoice14 Ιουνίου, 20260

Σύμφωνα με δημοσίευμα του novasports.gr Αναμφισβήτητα τα πλεονεκτήματα της Τουρκίας και της Ολλανδίας, κόντρα σε…

Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Το πανόραμα

14 Ιουνίου, 2026

Κυρανάκης στα “Παραπολιτικά”: “Στόχος μου είναι να μεταδώσουμε αισιοδοξία και να αποβάλουμε την ηττοπάθεια”

14 Ιουνίου, 2026

Αυτοψία στον Διόνυσο ο Ευάγγελος Τουρνάς – Τι είπε για τους καθαρισμούς οικοπέδων και την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου (Εικόνες)

14 Ιουνίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Με δύναμη και θράσος κόντρα στα ισχυρά δεδομένα!
  • Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Το πανόραμα
  • Κυρανάκης στα “Παραπολιτικά”: “Στόχος μου είναι να μεταδώσουμε αισιοδοξία και να αποβάλουμε την ηττοπάθεια”
  • Αυτοψία στον Διόνυσο ο Ευάγγελος Τουρνάς – Τι είπε για τους καθαρισμούς οικοπέδων και την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου (Εικόνες)
  • Σύντροφος Ναν για Τζόουνς: «Καμία μπουνιά δεν βρήκε στόχο, αλλά… σίγουρα έφαγες μερικές!»

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Με δύναμη και θράσος κόντρα στα ισχυρά δεδομένα!

14 Ιουνίου, 2026

Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Το πανόραμα

14 Ιουνίου, 2026

Κυρανάκης στα “Παραπολιτικά”: “Στόχος μου είναι να μεταδώσουμε αισιοδοξία και να αποβάλουμε την ηττοπάθεια”

14 Ιουνίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026572 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026319 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202678 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.