Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Ορκωμοσία νέων μελών της κυβέρνησης: “Θερμές” αγκαλιές, χειραψίες, φιλιά και “πηγαδάκια” – Τα “κλικ” του φωτογραφικού φακού

13 Ιουνίου, 2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον τελικό του ΣΑΚΑ Conference Cup στο Κολλέγιο Αθηνών – Ο ΓΓ του πρωθυπουργού, Στέλιος Κουτνατζής, “χαμογέλασε τελευταίος” (Εικόνα)

13 Ιουνίου, 2026

Τραμπ: Οι όροι που διέρρευσε το Ιράν δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι συμφωνήθηκε – Αραγτσί: Πιο κοντά από ποτέ η συμφωνία αλλά μην προτρέχετε

12 Ιουνίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»Μητσοτάκης: Δείχνει κάλπες την άνοιξη του 2027, αλλά το σενάριο του αιφνιδιασμού παραμένει στο τραπέζι- Τι είπε για Σαμαρά
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Μητσοτάκης: Δείχνει κάλπες την άνοιξη του 2027, αλλά το σενάριο του αιφνιδιασμού παραμένει στο τραπέζι- Τι είπε για Σαμαρά

hellasvoiceBy hellasvoice12 Ιουνίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Το ακόλουθο άρθρο προέρχεται από τον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr:

Μητσοτάκης: Με καθαρό τρόπο επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τοποθετηθεί για τον χρόνο διεξαγωγής των επόμενων εθνικών εκλογών, δείχνοντας ως ορίζοντα την άνοιξη του 2027.

Επιμέλεια: Γιάννης Παπανικολάου 

Η αναφορά του πρωθυπουργού στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ήρθε να βάλει φρένο στα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ωστόσο η πολιτική εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών δείχνει ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο μέχρι την τελευταία στιγμή.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει ότι η κυβέρνηση διαθέτει καθαρό ορίζοντα διετίας και ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος πριν ζητηθεί εκ νέου η ετυμηγορία των πολιτών. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να στείλει μήνυμα σταθερότητας, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή και όχι παρατεταμένες πολιτικές διαπραγματεύσεις μετά τις εκλογές.

Την ίδια ώρα, όμως, σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία παραμένει ζωντανή η συζήτηση για το ενδεχόμενο ενός εκλογικού αιφνιδιασμού, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν. Κυβερνητικά στελέχη απορρίπτουν δημοσίως αυτό το σενάριο, όμως αρκετοί αναλυτές επισημαίνουν ότι κανένας πρωθυπουργός δεν δεσμεύεται απόλυτα όταν τα πολιτικά δεδομένα μεταβάλλονται.

Το μήνυμα προς τον Αντώνη Σαμαρά

Ιδιαίτερο βάρος είχε η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αντώνη Σαμαρά, καθώς για πρώτη φορά περιέγραψε με τόσο σαφή τρόπο το πώς αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού σχηματισμού από τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε την προσφορά του κ. Σαμαρά στην παράταξη, όμως παράλληλα έστειλε σαφές πολιτικό μήνυμα, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να φανταστεί πως ένας πρώην πρωθυπουργός θα προχωρούσε σε κινήσεις που θα προκαλούσαν ζημιά στη Νέα Δημοκρατία.

Η συγκεκριμένη αναφορά ερμηνεύτηκε από πολλούς ως προειδοποίηση ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιπαρατεθεί πολιτικά με οποιαδήποτε πρωτοβουλία αμφισβητήσει την ενότητα της κεντροδεξιάς παράταξης.

Η στρατηγική της αυτοδυναμίας

Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Η λεγόμενη «στρατηγική της μίας κάλπης» παραμένει βασικός στόχος του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η χώρα δεν αντέχει περιόδους παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η πολυδιάσπαση του πολιτικού σκηνικού καθιστά εξαιρετικά δύσκολες τις συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα αλλά και πρωθυπουργό, συνδέοντας ευθέως την εκλογική πορεία της ΝΔ με τη δική του πολιτική παρουσία.

Το βλέμμα στη ΔΕΘ και τα οικονομικά μέτρα

Στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι κρίσιμο ρόλο για το πολιτικό κλίμα των επόμενων μηνών θα παίξουν οι ανακοινώσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Εκεί αναμένεται να παρουσιαστεί νέο πακέτο παρεμβάσεων για τη μεσαία τάξη, τους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά.

Οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τις δυνατότητες της οικονομίας και τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα υπάρχουν, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Το μεγάλο ερώτημα

Επισήμως, η κυβέρνηση δείχνει ξεκάθαρα προς την άνοιξη του 2027. Ωστόσο, η πολιτική πραγματικότητα συχνά ανατρέπει σχεδιασμούς και χρονοδιαγράμματα. Η πορεία της οικονομίας, οι διεθνείς εξελίξεις, οι γεωπολιτικές προκλήσεις αλλά και οι εσωτερικές πολιτικές ισορροπίες θα καθορίσουν τελικά τις αποφάσεις του πρωθυπουργού.

Γι’ αυτό και, παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις, αρκετοί πολιτικοί παρατηρητές που μίλησαν στο vimaorthodoxias.gr θεωρούν ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δεν μπορεί να διαγραφεί οριστικά από το πολιτικό κάδρο. Μέχρι τότε, η συζήτηση για τον χρόνο των εκλογών αναμένεται να παραμείνει ένα από τα βασικά θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Το άρθρο Μητσοτάκης: Δείχνει κάλπες την άνοιξη του 2027, αλλά το σενάριο του αιφνιδιασμού παραμένει στο τραπέζι- Τι είπε για Σαμαρά δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr από τον Γιάννης Παπανικολάου. Η πλειοψηφία των κειμένων αποτελεί πρωτογενές περιεχόμενο ή φέρει επιμέλεια από τη συντακτική ομάδα. © Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:Read More | www.vimaorthodoxias.gr

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Νέα εποχή για την Ανακουφιστική Φροντίδα στην Ελλάδα – Το μήνυμα της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ και οι μεγάλες αλλαγές έως το 2030

12 Ιουνίου, 2026

Ισχυρό βήμα από τον Παπασταύρου: Σφραγίδα Ελλάδας στο νέο Κέντρο Ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου

12 Ιουνίου, 2026

Νέα σελίδα για τη Μ. Αγίου Νεκταρίου στη Νέα Υόρκη – Ο νεοεκλεγείς Ηγούμενος Στέφανος έλαβε την ευλογία του Ελπιδοφόρου

12 Ιουνίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκωμοσία νέων μελών της κυβέρνησης: “Θερμές” αγκαλιές, χειραψίες, φιλιά και “πηγαδάκια” – Τα “κλικ” του φωτογραφικού φακού

By hellasvoice13 Ιουνίου, 20260

Το θερμό κλίμα που επικράτησε στην τελετή ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό…

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον τελικό του ΣΑΚΑ Conference Cup στο Κολλέγιο Αθηνών – Ο ΓΓ του πρωθυπουργού, Στέλιος Κουτνατζής, “χαμογέλασε τελευταίος” (Εικόνα)

13 Ιουνίου, 2026

Τραμπ: Οι όροι που διέρρευσε το Ιράν δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι συμφωνήθηκε – Αραγτσί: Πιο κοντά από ποτέ η συμφωνία αλλά μην προτρέχετε

12 Ιουνίου, 2026

Το Κίεβο θα ζητήσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια για να παγιώσει τη δυναμική που έχει στο πεδίο της μάχης έναντι της Ρωσίας

12 Ιουνίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Ορκωμοσία νέων μελών της κυβέρνησης: “Θερμές” αγκαλιές, χειραψίες, φιλιά και “πηγαδάκια” – Τα “κλικ” του φωτογραφικού φακού
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον τελικό του ΣΑΚΑ Conference Cup στο Κολλέγιο Αθηνών – Ο ΓΓ του πρωθυπουργού, Στέλιος Κουτνατζής, “χαμογέλασε τελευταίος” (Εικόνα)
  • Τραμπ: Οι όροι που διέρρευσε το Ιράν δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι συμφωνήθηκε – Αραγτσί: Πιο κοντά από ποτέ η συμφωνία αλλά μην προτρέχετε
  • Το Κίεβο θα ζητήσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια για να παγιώσει τη δυναμική που έχει στο πεδίο της μάχης έναντι της Ρωσίας
  • Υπουργείο Οικονομικών: Έπιασε δουλειά ο νέος υφυπουργός, αρμόδιος για τη φορολογική πολιτική, Δημήτρης Μαρκόπουλος (Εικόνες)

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Ορκωμοσία νέων μελών της κυβέρνησης: “Θερμές” αγκαλιές, χειραψίες, φιλιά και “πηγαδάκια” – Τα “κλικ” του φωτογραφικού φακού

13 Ιουνίου, 2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον τελικό του ΣΑΚΑ Conference Cup στο Κολλέγιο Αθηνών – Ο ΓΓ του πρωθυπουργού, Στέλιος Κουτνατζής, “χαμογέλασε τελευταίος” (Εικόνα)

13 Ιουνίου, 2026

Τραμπ: Οι όροι που διέρρευσε το Ιράν δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι συμφωνήθηκε – Αραγτσί: Πιο κοντά από ποτέ η συμφωνία αλλά μην προτρέχετε

12 Ιουνίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026572 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026319 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202678 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.