Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Συνταξιοδότηση: Οι 7 στις 10 νέες αιτήσεις είναι από γυναίκες

10 Αυγούστου, 2026

Χριστοδούλου: «Το μόνο παιχνίδι που υπάρχει, είναι το επόμενο»

10 Αυγούστου, 2026

Φωτιά στα Κοττέικα Ηλείας – Επιχερούν και 7 εναέρια μέσα

10 Αυγούστου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΑΜΥΝΑ»Νέες φωτιές στις υποκλοπές: Ο Ντίλιαν μιλά για συμφωνητικό ΕΥΠ–Intellexa και email για το Predator
ΑΜΥΝΑ

Νέες φωτιές στις υποκλοπές: Ο Ντίλιαν μιλά για συμφωνητικό ΕΥΠ–Intellexa και email για το Predator

hellasvoiceBy hellasvoice8 Ιουνίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Νέα πολιτική θύελλα προκαλούν οι αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών, μετά τις πληροφορίες ότι ο ιδρυτής της Intellexa, Ταλ Ντίλιαν, φέρεται να επικαλείται γραπτό συμφωνητικό συνεργασίας του 2020 μεταξύ του εταιρικού του σχήματος και της ΕΥΠ για τη χρήση του Predator στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», ο 65χρονος Ισραηλινός επιχειρηματίας, πρώην συνταγματάρχης των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων και κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση του κατασκοπευτικού λογισμικού, φέρεται να διαθέτει έγγραφο με υπογραφές των δύο πλευρών. Το έγγραφο, όπως αναφέρεται, περιλαμβάνει δεσμευτικές αναφορές για τη «νόμιμη λειτουργία» του Predator στην Ελλάδα.

Η αποκάλυψη, εφόσον επιβεβαιωθεί, ανατρέπει το κυβερνητικό αφήγημα ότι η υπόθεση Predator αφορούσε αποκλειστικά ιδιώτες και όχι κρατικές υπηρεσίες. Η πλευρά Ντίλιαν φέρεται, επίσης, να επικαλείται δεκάδες email μεταξύ στελεχών της Intellexa και Ελλήνων κρατικών υπαλλήλων, κυρίως στελεχών της ΕΥΠ, για τεχνικά ζητήματα, διαδικασίες διαχείρισης και διορθώσεις στη λειτουργία του λογισμικού.

Το ζήτημα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς το Predator είχε συνδεθεί με παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, στρατιωτικών και κρατικών αξιωματούχων. Αν πράγματι υπήρξε συμφωνητικό συνεργασίας με την ΕΥΠ, τότε η υπόθεση περνά σε άλλο επίπεδο: από σκάνδαλο παρακολουθήσεων σε ζήτημα λειτουργίας του ίδιου του κράτους δικαίου.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά την ενεργοποίηση των δικαστικών αρχών και την κλήση του Ταλ Ντίλιαν και του Γρηγόρη Δημητριάδη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Όπως σημειώνει, εάν υπάρχει συμφωνητικό με υπογραφές, οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να λάβουν άμεσα γνώση του περιεχομένου του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, κάνει λόγο για συμφωνία της Intellexa με την ΕΥΠ και θέτει ευθέως το ερώτημα γιατί η Δικαιοσύνη δεν έχει αποκτήσει ακόμη πρόσβαση στο υλικό που επικαλείται η πλευρά Ντίλιαν. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνδέει ευθέως την υπόθεση με την πολιτική εποπτεία της ΕΥΠ από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σφοδρή ήταν και η αντίδραση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης, η οποία υποστηρίζει ότι οι νέες αποκαλύψεις δείχνουν πως το Predator δεν ήταν υπόθεση ιδιωτών, αλλά κυβερνητική επιλογή και σχέδιο. Η Νέα Αριστερά, επίσης, αναφέρει ότι το δημοσίευμα ξηλώνει ξανά το κυβερνητικό αφήγημα και ενισχύει την εικόνα ύπαρξης κοινού μηχανισμού παρακολουθήσεων.

Η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον μπροστά σε νέα πίεση. Διότι άλλο είναι να υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τις υποκλοπές και άλλο να προκύπτουν ισχυρισμοί για γραπτό συμφωνητικό, υπογραφές και τεχνική αλληλογραφία ανάμεσα σε κρατική υπηρεσία πληροφοριών και εταιρεία που συνδέθηκε με κατασκοπευτικό λογισμικό.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι απλό: υπάρχει ή όχι το συμφωνητικό; Και αν υπάρχει, ποιοι το υπέγραψαν, με ποια εξουσιοδότηση, με ποιο νομικό πλαίσιο και για ποια χρήση;

Η υπόθεση των υποκλοπών επιστρέφει με εκρηκτικό τρόπο στο πολιτικό προσκήνιο. Και αυτή τη φορά, το βάρος δεν πέφτει μόνο στις πολιτικές ευθύνες, αλλά και στην ανάγκη πλήρους δικαστικής διερεύνησης. Διότι αν οι ισχυρισμοί Ντίλιαν αποδειχθούν βάσιμοι, τότε το σκάνδαλο Predator δεν ήταν παρακρατική σκιά γύρω από το κράτος. Ήταν υπόθεση μέσα στην καρδιά του κρατικού μηχανισμού.

Πηγή: Read More | https://geopolitico.gr

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Η Ινδία μπαίνει στην κούρσα του «αόρατου» πολέμου – Η μυστική τεχνολογική μάχη για stealth αεροσκάφη, drones και πλοία

9 Αυγούστου, 2026

Γράμμος: Ένα ψηφιακό σφάλμα 37 μέτρων «αμφισβητεί» Εθνικά Σύνορα

9 Αυγούστου, 2026

Εγκολφόπουλος: «Οι Τούρκοι όταν τους μιλάς στη γλώσσα τους κάνουν πίσω» – Γιατί βλέπει ανατροπή του ενεργειακού χάρτη

8 Αυγούστου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε

Συνταξιοδότηση: Οι 7 στις 10 νέες αιτήσεις είναι από γυναίκες

By hellasvoice10 Αυγούστου, 20260

Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.grΜαζική είναι η έξοδος γυναικών στη σύνταξη, σε σημείο που τα…

Χριστοδούλου: «Το μόνο παιχνίδι που υπάρχει, είναι το επόμενο»

10 Αυγούστου, 2026

Φωτιά στα Κοττέικα Ηλείας – Επιχερούν και 7 εναέρια μέσα

10 Αυγούστου, 2026

Αριστοτέλης Χαντζής: Για 47η ημέρα σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού»

10 Αυγούστου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Συνταξιοδότηση: Οι 7 στις 10 νέες αιτήσεις είναι από γυναίκες
  • Χριστοδούλου: «Το μόνο παιχνίδι που υπάρχει, είναι το επόμενο»
  • Φωτιά στα Κοττέικα Ηλείας – Επιχερούν και 7 εναέρια μέσα
  • Αριστοτέλης Χαντζής: Για 47η ημέρα σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού»
  • Η Δυτική Ευρώπη σε ένα καλοκαίρι χωρίς προηγούμενο: Ρεκόρ ζέστης, ξηρασία και ένα τοπίο που αλλάζει

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Συνταξιοδότηση: Οι 7 στις 10 νέες αιτήσεις είναι από γυναίκες

10 Αυγούστου, 2026

Χριστοδούλου: «Το μόνο παιχνίδι που υπάρχει, είναι το επόμενο»

10 Αυγούστου, 2026

Φωτιά στα Κοττέικα Ηλείας – Επιχερούν και 7 εναέρια μέσα

10 Αυγούστου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026574 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026322 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202683 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.