Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Συνταξιοδότηση: Οι 7 στις 10 νέες αιτήσεις είναι από γυναίκες

10 Αυγούστου, 2026

Χριστοδούλου: «Το μόνο παιχνίδι που υπάρχει, είναι το επόμενο»

10 Αυγούστου, 2026

Φωτιά στα Κοττέικα Ηλείας – Επιχερούν και 7 εναέρια μέσα

10 Αυγούστου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΔΙΑΦΟΡΑ»Ο Χάνιμπαλ Λέκτερ πάει… στο θέατρο
ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Χάνιμπαλ Λέκτερ πάει… στο θέατρο

hellasvoiceBy hellasvoice10 Αυγούστου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.gr

Η «Σιωπή των αμνών», η ταινία – θρίλερ της δεκαετίας του 1990 που έδωσε στον Άντονι Χόπκινς και την Τζόντι Φόστερ από τους πιο δυνατούς ρόλους της καριέρας τους και από ένα Όσκαρ καλύτερης ερμηνείας, επιστρέφει στο παρόν στην Αγγλία ως θεατρική παραγωγή που ξεκινά από το Λέστερ, σε σκηνοθεσία Νικολάι Φόστερ.

Η δραματουργός Τζίνα Τζιοφρίντο επεξεργάζεται το έργο όχι από την ταινία του Τζόναθαν Ντέμι αλλά από το μυθιστόρημα που έγραψε ο Τόμας Χάρις το 1988. Και το οποίο αφορά την επικίνδυνη ανάκριση του ψυχωτικού ψυχιάτρου δρ. Χάνιμπαλ Λέκτερ από τη νεοσύλλεκτη πράκτορα του FBI Κλαρίς Στάρλινγκ, με σκοπό να αποσπάσει πληροφορίες σχετικά με τον κατά συρροή δολοφόνο Μπάφαλο Μπιλ.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος των θεατρικών έργων που ακολουθούν τις προγενέστερες κινηματογραφικές επιτυχίες βρίσκεται στην υποκριτική ικανότητα των ηθοποιών να μετατρέψουν το θέαμα σε καραόκε, σημειώνει στην κριτική του για τον «Guardian» ο Μαρκ Λόσον. Εντοπίζει λοιπόν ότι η Μόλι Γκάλαχερ, πρωταγωνίστρια της «Σιωπής των αμνών» στο θέατρο Curve μιμείται την τραβηγμένη προφορά της Τζόντι Φόστερ και εντείνει μία πιο επιθετική στάση στο βάδισμά της.

Ο Λέκτερ του Τζον Πάρτριτζ, μοιάζει περισσότερο με Αμερικανό, αν και ο χαρακτήρας στο βιβλίο του Χάρις είναι Λιθουανός. Σε σύγκριση με την ερμηνεία του Χόπκινς αποφεύγει το συριγμό των ρουφηγμένων χειλιών αν και εκπέμπει λιγότερη γοητεία και κοσμοπολιτισμό.

Ο Νικολάι Φόστερ στον χώρο του θεάτρου δημιουργεί ένα είδος διαιρεμένης οθόνης, πλαισιώνοντας την κύρια σκηνή με τα σιωπηλά ταμπλό βιβάν των άλλων χαρακτήρων. Ωστόσο, παρά την ευφάνταστη παρουσίαση της δράσης από τον Φόστερ, το περιεχόμενο μπορεί να προκαλέσει αμηχανία. Όπου στην πλοκή του έργου παρουσιάζεται ο Μπάφαλο Μπιλ, τότε για τους θεατές η βραδιά κυλά στο να παρακολουθούν καταδιώξεις και βασανισμούς γυναικών.

Ο σεξισμός των 80s

Η συγγραφέας Τζίνα Τζιοφρίντο – η οποία έχει υπάρξει δύο φορές φιναλίστ για το βραβείο Πούλιτζερ, μεταξύ άλλων για το έργο «Becky Shaw», που γνώρισε επιτυχία στο Λονδίνο – αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα με ευφυΐα. Στη δική της εκδοχή τονίζει τον διαδεδομένο σεξισμό στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα του 1983, όπου εκτυλίσσεται η ιστορία, ενώ παράλληλα αντιπαραβάλλει τις αλλαγές στις νοοτροπίες που έχουν μεσολαβήσει κατά τη διάρκεια των τεσσάρων δεκαετιών από το μυθιστόρημα και την ταινία.

Η Τζιοφρίντο δίνει στα θηλυκά θύματα περισσότερο χρόνο στην πλοκή και μεγαλύτερη δυνατότητα δράσης. Το πιο τολμηρό είναι ότι, ενώ όλες οι εκδοχές της ιστορίας προσθέτουν μία μορφή ερωτικού υποστρώματος στο ζεύγος Χάνιμπαλ Λέκτερ – Κλαρίς Στάρλινγκ, η θεατρική εκδοχή μεγεθύνει το ρομαντικό πλαίσιο από το διαστρεβλωμένο έως το απελπιστικό.

Παρόλο που ο κριτικός συμπεραίνει ότι το θεατρικό ανέβασμα θα ενθαρρύνει τους θεατές να αναζητήσουν την ταινία στις πλατφόρμες streaming, η παράσταση αξίζει να έχει τη δική της ευκαιρία.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:Read More

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Η Δυτική Ευρώπη σε ένα καλοκαίρι χωρίς προηγούμενο: Ρεκόρ ζέστης, ξηρασία και ένα τοπίο που αλλάζει

10 Αυγούστου, 2026

Καιρός: «Hot Dry Windy» την Τρίτη με 38άρια και μποφόρ – Οι περιοχές που κινδυνεύουν από φωτιές

10 Αυγούστου, 2026

«Συγγνώμη που δεν κατάφερα να σε προστατεύσω» – Η ανάρτηση της Αφροδίτης Νέστορα για τη μητέρα της

10 Αυγούστου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε

Συνταξιοδότηση: Οι 7 στις 10 νέες αιτήσεις είναι από γυναίκες

By hellasvoice10 Αυγούστου, 20260

Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.grΜαζική είναι η έξοδος γυναικών στη σύνταξη, σε σημείο που τα…

Χριστοδούλου: «Το μόνο παιχνίδι που υπάρχει, είναι το επόμενο»

10 Αυγούστου, 2026

Φωτιά στα Κοττέικα Ηλείας – Επιχερούν και 7 εναέρια μέσα

10 Αυγούστου, 2026

Αριστοτέλης Χαντζής: Για 47η ημέρα σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού»

10 Αυγούστου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Συνταξιοδότηση: Οι 7 στις 10 νέες αιτήσεις είναι από γυναίκες
  • Χριστοδούλου: «Το μόνο παιχνίδι που υπάρχει, είναι το επόμενο»
  • Φωτιά στα Κοττέικα Ηλείας – Επιχερούν και 7 εναέρια μέσα
  • Αριστοτέλης Χαντζής: Για 47η ημέρα σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού»
  • Η Δυτική Ευρώπη σε ένα καλοκαίρι χωρίς προηγούμενο: Ρεκόρ ζέστης, ξηρασία και ένα τοπίο που αλλάζει

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Συνταξιοδότηση: Οι 7 στις 10 νέες αιτήσεις είναι από γυναίκες

10 Αυγούστου, 2026

Χριστοδούλου: «Το μόνο παιχνίδι που υπάρχει, είναι το επόμενο»

10 Αυγούστου, 2026

Φωτιά στα Κοττέικα Ηλείας – Επιχερούν και 7 εναέρια μέσα

10 Αυγούστου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026574 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026322 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202683 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.