Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

ΠΑΟΚ: Τι θέλει ακόμα ο Λίσι στις μεταγραφές

29 Ιουλίου, 2026

Συναγερμός για φωτιές: «Κόκκινος» ο χάρτης αύριο (30/7) – Οι περιοχές που κινδυνεύουν

29 Ιουλίου, 2026

Χανιά: Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς την Πέμπτη λόγω ισχυρών ανέμων και υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

29 Ιουλίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΑΜΥΝΑ»O Μαυρίδης στρίμωξε την Κάλας! Την κάλεσε να τοποθετηθεί για την άμυνα της Κύπρου και τη συνέχιση της ευρωπαϊκής παρουσίας
ΑΜΥΝΑ

O Μαυρίδης στρίμωξε την Κάλας! Την κάλεσε να τοποθετηθεί για την άμυνα της Κύπρου και τη συνέχιση της ευρωπαϊκής παρουσίας

hellasvoiceBy hellasvoice20 Μαρτίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Παρέμβαση για την αποτελεσματικότητα της ευρωπαϊκής άμυνας είχε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D) στο πλαίσιο συζήτησης με την Ύπατη Εκπρόσωπο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας κ. Kάγια Κάλλας, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Μαυρίδης έθεσε δύο ερωτήματα προς την κ. Κάλλας, που αφορούν την αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα της ευρωπαϊκής άμυνας, με ιδιαίτερη αναφορά στην Κύπρο. Αρχικά, ο κ. Μαυρίδης σημείωσε ότι το περιστατικό στην Κύπρο τόνισε την αναγκαιότητα να καταστεί λειτουργική η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής (άρθρο 42,7) και την ρώτησε πώς σχεδιάζουν αυτό να επιτευχθεί. Συνεχίζοντας, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής, επανάφερε την πρότασή του για τη δημιουργία περιφερειακών αμυντικών τομέων εντός της ευρωπαϊκής άμυνας, τονίζοντας ότι: «Ως Πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής για τη Μεσόγειο, υποστηρίζω εδώ και χρόνια ότι, εντός της Άμυνας της ΕΕ, θα μπορούσαμε να έχουμε περιφερειακούς αμυντικούς τομείς. Αυτό είναι κάτι που στηρίζεται κι από τον Επίτροπο». Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Μαυρίδης παρέθεσε επίσης την πρότασή του για μόνιμη παρουσία ευρωπαϊκών ναυτικών και εναέριων δυνάμεων στην Κύπρο και κάλεσε την κ. Κάλλας να τοποθετηθεί.

Απαντώντας στον κ. Μαυρίδη, η κ. Κάλλας ανέφερε ότι το άρθρο 42,7 δεν έχει ενεργοποιηθεί από την Κύπρο, ενώ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη εργασίες για την ενεργοποίηση του. Όπως εξήγησε, εξετάζονται συγκεκριμένα σενάρια εφαρμογής και πρακτικοί μηχανισμοί αντίδρασης, με στόχο η Ευρ. Ένωση να είναι καλύτερα προετοιμασμένη μέσω συντονισμού και ασκήσεων μεταξύ των κρατών-μελών.

Πηγή: Read More | https://geopolitico.gr

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Η ALTUS-LSA και η Shield AI ενώνουν τεχνολογίες αιχμής για την επόμενη γενιά μη επανδρωμένων συστημάτων αεροσκαφών

28 Ιουλίου, 2026

Tουρκικός Τύπος: «Η πόρτα των F-35 ανοίγει ξανά για την Άγκυρα»

28 Ιουλίου, 2026

Η Ελλάδα “αναχαίτισε” τους τουρκικούς Meteor

28 Ιουλίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ: Τι θέλει ακόμα ο Λίσι στις μεταγραφές

By hellasvoice29 Ιουλίου, 20260

Σύμφωνα με δημοσίευμα του www.sfina.gr Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό, έχοντας ως βασική…

Συναγερμός για φωτιές: «Κόκκινος» ο χάρτης αύριο (30/7) – Οι περιοχές που κινδυνεύουν

29 Ιουλίου, 2026

Χανιά: Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς την Πέμπτη λόγω ισχυρών ανέμων και υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

29 Ιουλίου, 2026

Θα πάρει κι άλλον παίκτη ο ΠΑΟΚ στο μπάσκετ;(vid)

29 Ιουλίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • ΠΑΟΚ: Τι θέλει ακόμα ο Λίσι στις μεταγραφές
  • Συναγερμός για φωτιές: «Κόκκινος» ο χάρτης αύριο (30/7) – Οι περιοχές που κινδυνεύουν
  • Χανιά: Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς την Πέμπτη λόγω ισχυρών ανέμων και υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς
  • Θα πάρει κι άλλον παίκτη ο ΠΑΟΚ στο μπάσκετ;(vid)
  • Ακρόπολη: Σβήστηκαν τα graffiti από τον Ιερό Βράχο – Η επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

ΠΑΟΚ: Τι θέλει ακόμα ο Λίσι στις μεταγραφές

29 Ιουλίου, 2026

Συναγερμός για φωτιές: «Κόκκινος» ο χάρτης αύριο (30/7) – Οι περιοχές που κινδυνεύουν

29 Ιουλίου, 2026

Χανιά: Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς την Πέμπτη λόγω ισχυρών ανέμων και υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

29 Ιουλίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026574 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026320 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202683 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.