Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Η ανακοίνωση της Μονακό μετά τον αποκλεισμό της από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Γαλλίας

1 Αυγούστου, 2026

Σε Red Code Αττική, Βοιωτία και Εύβοια – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή 2 Αυγούστου

1 Αυγούστου, 2026

Ανοιχτός ο Λόφος Λυκαβηττού από σήμερα τα μεσάνυχτα – Κλειστός παραμένει ο Λόφος Φινόπουλου

1 Αυγούστου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΔΙΑΦΟΡΑ»Olympic Hotels: Η οικογένεια Γερονικόλα χτίζει νέο 5άστερο στην Ιξιά της Ρόδου
ΔΙΑΦΟΡΑ

Olympic Hotels: Η οικογένεια Γερονικόλα χτίζει νέο 5άστερο στην Ιξιά της Ρόδου

hellasvoiceBy hellasvoice27 Ιουλίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Olympic Hotels: Η οικογένεια Γερονικόλα χτίζει νέο 5άστερο στην Ιξιά της ΡόδουOlympic Hotels: Η οικογένεια Γερονικόλα χτίζει νέο 5άστερο στην Ιξιά της Ρόδου

Μια νέα ξενοδοχειακή επένδυση δρομολογεί στην Ιξιά της Ρόδου η Olympic Hotels, της Οικογένειας Γερονικόλα, διευρύνοντας την παρουσία της σε μία από τις πλέον αναπτυγμένες τουριστικές ζώνες του νησιού. Το σχέδιο αφορά την ανέγερση νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος πέντε αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 260 κλινών, και βρίσκεται στο στάδιο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η νέα μονάδα θα αναπτυχθεί σε ενιαία ιδιοκτησία επιφάνειας 13.509 τετραγωνικών μέτρων, στην εκτός σχεδίου περιοχή της Ιξιάς, εντός της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού. Το ακίνητο βρίσκεται στο 5ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρόδου–Αεροδρομίου, σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο και 6 χιλιομέτρων από το λιμάνι της Ρόδου.

Το νέο συγκρότημα της Olympic Hotels

Το νέο συγκρότημα θα διαθέτει 130 δίκλινα δωμάτια, τα οποία θα κατανέμονται σε διαφορετικές πτέρυγες και στάθμες. Η αρχιτεκτονική σύνθεση προβλέπει κλιμακωτή ανάπτυξη των κτιριακών όγκων, ώστε η μονάδα να ακολουθεί τις υψομετρικές διαφορές και το φυσικό ανάγλυφο του γηπέδου.

Η συνολική δόμηση προβλέπεται να ανέλθει σε 4.306,85 τετραγωνικά μέτρα, πολύ κοντά στο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο των 4.325,85 τετραγωνικών μέτρων. Η κάλυψη θα διαμορφωθεί στα 1.587,12 τετραγωνικά μέτρα, έναντι επιτρεπόμενης κάλυψης 2.403,25 τετραγωνικών μέτρων, ενώ οι υπόγειοι και βοηθητικοί χώροι θα καταλαμβάνουν επιφάνεια 1.511,27 τετραγωνικών μέτρων.

Η διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών εκτιμάται σε 18 μήνες. Κατά τη φάση της κατασκευής προβλέπεται ότι θα απασχολούνται κατά μέσο όρο 40 έως 60 εργαζόμενοι, με τον αριθμό να μπορεί να φθάσει τους 70 έως 80 στις περιόδους αιχμής.

Οι θέσεις εργασίας

Για τη λειτουργία του ξενοδοχείου, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων περιλαμβάνει δύο διαφορετικές εκτιμήσεις. Στην τεχνική περιγραφή αναφέρεται προσωπικό περίπου 50 έως 60 ατόμων κατά την περίοδο αιχμής. Ωστόσο, στην ειδική ενότητα για τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις εκτιμάται ότι, κατά την πλήρη λειτουργία της μονάδας, μπορούν να δημιουργηθούν 100 έως 130 άμεσες θέσεις εργασίας και επιπλέον 30 έως 50 έμμεσες θέσεις στην τοπική οικονομία.

Η περιβαλλοντική μελέτη δεν περιλαμβάνει στοιχεία για το συνολικό ύψος της επένδυσης ούτε προσδιορίζει τον τρόπο χρηματοδότησής της.

Olympic Palace: Αύξηση κερδών 65%

Η Τ.Ξ.Ν.Ε. OLYMPIC HOTELS ελέγχει το ξενοδοχείο Olympic Palace Resort Hotel & Convention Center, το οποίο στη χρήση 2024 κστέγραψε έσοδα 11,68 εκατ. από 9,41 εκατ. ευρώ το 2023, σημειώνοντας αύξηση 24,1%.

Η ξενοδοχειακή μονάδα, δυναμικότητας 334 δωματίων, επωφελήθηκε από τη θετική πορεία του τουρισμού στη Ρόδο. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων –EBITDA– ανήλθαν στα 3,43 εκατ. ευρώ, έναντι 2,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, καταγράφοντας άνοδο 43%. Παράλληλα, το περιθώριο EBITDA διευρύνθηκε στο 29,2% των κύριων εσόδων, από 25,3% το 2023.

Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά περίπου 50%, στα 1,27 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους έφθασαν τις 925.103 ευρώ, από 561.629 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση σχεδόν 65%.

Η θετική επίδοση επέτρεψε στην εταιρεία να ανατρέψει τις συσσωρευμένες ζημιές προηγούμενων ετών, με τα αποτελέσματα εις νέο να διαμορφώνονται σε κέρδη 371.785 ευρώ, έναντι αρνητικού υπολοίπου 552.517 ευρώ στο τέλος του 2023. Τέλος να σημειωθεί ότι η Οικογένεια Γερονικόλα ελέγχει και το 5στρο ξενοδοχείο Porto Angeli στη Νότια Ρόδο.

 

ot.gr

The post Olympic Hotels: Η οικογένεια Γερονικόλα χτίζει νέο 5άστερο στην Ιξιά της Ρόδου first appeared on Real Voice 99.5.

Read More Πηγή: Realvoice995.gr

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Τραγικό δυστύχημα στα Μέγαρα – Αμαξοστοιχία παρέσυρε γυναίκα

1 Αυγούστου, 2026

Φωτιά στο Σκαλωμα Φωκίδας: «Ήχησε» το 112 – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

1 Αυγούστου, 2026

Τουρνάς: «Ο μηχανισμός έχει φτάσει στα όριά του» – Έκκληση στους πολίτες εν μέσω των μεγάλων πυρκαγιών

1 Αυγούστου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ανακοίνωση της Μονακό μετά τον αποκλεισμό της από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Γαλλίας

By hellasvoice1 Αυγούστου, 20260

Σύμφωνα με δημοσίευμα του www.sfina.gr Η Μονακό εξέδωσε ανακοίνωση μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων…

Σε Red Code Αττική, Βοιωτία και Εύβοια – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή 2 Αυγούστου

1 Αυγούστου, 2026

Ανοιχτός ο Λόφος Λυκαβηττού από σήμερα τα μεσάνυχτα – Κλειστός παραμένει ο Λόφος Φινόπουλου

1 Αυγούστου, 2026

UEFA σε Ινφαντίνο: «Παραιτήσου ή θα σε… παραιτήσουμε»

1 Αυγούστου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Η ανακοίνωση της Μονακό μετά τον αποκλεισμό της από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Γαλλίας
  • Σε Red Code Αττική, Βοιωτία και Εύβοια – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή 2 Αυγούστου
  • Ανοιχτός ο Λόφος Λυκαβηττού από σήμερα τα μεσάνυχτα – Κλειστός παραμένει ο Λόφος Φινόπουλου
  • UEFA σε Ινφαντίνο: «Παραιτήσου ή θα σε… παραιτήσουμε»
  • Νατάσα Μιχαηλίδου στα «ΝΕΑ»: «Τα Τέμπη μού ξύπνησαν μνήμες από το ‘‘Σάμινα’’»

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Η ανακοίνωση της Μονακό μετά τον αποκλεισμό της από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Γαλλίας

1 Αυγούστου, 2026

Σε Red Code Αττική, Βοιωτία και Εύβοια – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή 2 Αυγούστου

1 Αυγούστου, 2026

Ανοιχτός ο Λόφος Λυκαβηττού από σήμερα τα μεσάνυχτα – Κλειστός παραμένει ο Λόφος Φινόπουλου

1 Αυγούστου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026574 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026322 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202683 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.