Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Μεσογειακοί 2026: Ντεμπούτο στα αγωνίσματα του στίβου

30 Αυγούστου, 2026

Vanity Fair: Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ ανάμεσα στους πιο καλοντυμένους του 2026

30 Αυγούστου, 2026

Αύγουστος Κορτώ για την αείμνηστη μητέρα του: «Ίσως να μην έφταιξες για τις μέρες που σε έβλεπα σαν αλυσίδα στο πόδι μου»

30 Αυγούστου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»Ποιοι ωφελούνται από την αύξηση του κατώτατου μισθού – Τι αλλάζει το 2027

Ποιοι ωφελούνται από την αύξηση του κατώτατου μισθού – Τι αλλάζει το 2027

hellasvoiceBy hellasvoice29 Αυγούστου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.gr

Ανάληψη χρημάτων ATM

Σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα φέρνει το 2027, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι ο κατώτατος μισθός θα ξεπεράσει τα 950 ευρώ.

Η απόφαση, σύμφωνα με την ΕΡΤ, επηρεάζει άμεσα περισσότερους από 1,3 εκατομμύρια πολίτες και η τελική εισήγηση θα κλειδώσει τον Μάρτιο του 2027, πριν τη διεξαγωγή των εκλογών. Τα νέα ποσά θα φανούν στις μισθοδοσίες του Απριλίου.

Οι κερδισμένοι

Η αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει μια σειρά από επιδόματα και αποδοχές στην αγορά εργασίας.

Οι βασικές κατηγορίες που θα δουν αυξήσεις στις τσέπες τους είναι:

  • Περίπου 550.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που αμείβονται με τα κατώτατα όρια.
  • Οι δημόσιοι υπάλληλοι μέσω της οριζόντιας προσαρμογής των αποδοχών τους.
  • Οι μισθωτοί που έχουν κατοχυρώσει τριετίες προϋπηρεσίας.
  • Οι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας και του επιδόματος μητρότητας.

Τα σενάρια για τριετίες και καθαρά ποσά

Επί του παρόντος ο βασικός μισθός βρίσκεται στα 920 ευρώ μεικτά, που αντιστοιχούν σε περίπου 772 ευρώ καθαρά. Εάν ο κατώτατος μισθός διαμορφωθεί στα 970 ευρώ μεικτά, οι αποδοχές με τις τριετίες θα διαμορφωθούν ως εξής:

  • Χωρίς τριετία ο μισθός ανεβαίνει στα 970 ευρώ από 920 ευρώ.
  • Με μία τριετία οι αποδοχές αγγίζουν τα 1.062 ευρώ από 1.012 ευρώ.
  • Με δύο τριετίες ο μισθός φτάνει τα 1.154 ευρώ από 1.104 ευρώ.
  • Με τρεις τριετίες το ποσό διαμορφώνεται στα 1.246 ευρώ από 1.196 ευρώ.

Η εξέλιξη του μεικτού μισθού επηρεάζει άμεσα και το καθαρό ποσό που λαμβάνει ο εργαζόμενος:

  • Στα 950 ευρώ μεικτά ο καθαρός μισθός υπολογίζεται στα 794 ευρώ.
  • Στα 970 ευρώ μεικτά το καθαρό ποσό αγγίζει τα 808 ευρώ.
  • Στα 1.000 ευρώ μεικτά οι καθαρές αποδοχές φτάνουν στα 829 ευρώ.

Ιδιαίτερα ευνοημένοι θα είναι οι εργαζόμενοι κάτω των 25 ετών, οι οποίοι θα δουν μεγαλύτερες καθαρές αυξήσεις.

Διαβάστε επίσης: Τα μέτρα στο καλάθι του Μητσοτάκη και οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής: Τι «κλειδώνει», τι κόπηκε

Τι ζητούν επιχειρήσεις και φορείς

Ο επιχειρηματικός κόσμος ζητά μέτρα ελάφρυνσης για να μπορέσει να απορροφήσει το νέο μισθολογικό κόστος.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τονίζει ότι η αύξηση του εισοδήματος τονώνει την κατανάλωση. Ζητά όμως τη μείωση της προκαταβολής φόρου και την κατάργηση των τεκμηρίων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης θέτει ως στόχο τα 950 ευρώ για τον κατώτατο μισθό. Προτείνει την αποσύνδεση των βασικών αποδοχών από το τεκμαρτό εισόδημα.

Πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναμένεται εν των μεταξύ να ανακοινωθούν παρεμβάσεις για τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων. Το κυβερνητικό σχέδιο φέρεται να περιλαμβάνει τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά τουλάχιστον 0,5%.

Σχεδιάζονται επιπλέον προγράμματα ευνοϊκής χρηματοδότησης για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά.

Ιστορικό ορόσημο για τον καθορισμό των μισθών

Εξάλλου, το 2027 θα είναι έτος ορόσημο για την εργασία στην Ελλάδα, καθώς θα είναι η τελευταία χρονιά που η κυβέρνηση αποφασίζει απευθείας το ύψος του κατώτατου μισθού.

Από το 2028 τίθεται σε εφαρμογή ένας νέος, αυτόματος μηχανισμός υπολογισμού, βάσει του οποίου οι αυξήσεις θα συνδέονται άμεσα με τον πληθωρισμό και την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:Read Morehttps://www.tanea.gr/

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μεσογειακοί 2026: Ντεμπούτο στα αγωνίσματα του στίβου

By hellasvoice30 Αυγούστου, 20260

Σύμφωνα με δημοσίευμα του novasports.gr Η πρώτη ημέρα περιλαμβάνει προκριματικές σειρές και τελικούς, με τους…

Vanity Fair: Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ ανάμεσα στους πιο καλοντυμένους του 2026

30 Αυγούστου, 2026

Αύγουστος Κορτώ για την αείμνηστη μητέρα του: «Ίσως να μην έφταιξες για τις μέρες που σε έβλεπα σαν αλυσίδα στο πόδι μου»

30 Αυγούστου, 2026

«Μάχη» στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίο δίνει ο 9χρονος από την Ηλεία – Τι λέει ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης

30 Αυγούστου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Μεσογειακοί 2026: Ντεμπούτο στα αγωνίσματα του στίβου
  • Vanity Fair: Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ ανάμεσα στους πιο καλοντυμένους του 2026
  • Αύγουστος Κορτώ για την αείμνηστη μητέρα του: «Ίσως να μην έφταιξες για τις μέρες που σε έβλεπα σαν αλυσίδα στο πόδι μου»
  • «Μάχη» στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίο δίνει ο 9χρονος από την Ηλεία – Τι λέει ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης
  • Πρεμιέρα στο Παγκρήτιο για τον ΟΦΗ: Το πρόγραμμα στο Europa League

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Μεσογειακοί 2026: Ντεμπούτο στα αγωνίσματα του στίβου

30 Αυγούστου, 2026

Vanity Fair: Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ ανάμεσα στους πιο καλοντυμένους του 2026

30 Αυγούστου, 2026

Αύγουστος Κορτώ για την αείμνηστη μητέρα του: «Ίσως να μην έφταιξες για τις μέρες που σε έβλεπα σαν αλυσίδα στο πόδι μου»

30 Αυγούστου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026577 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026323 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202683 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.