Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.gr

Ο απεργός πείνας Αριστοτέλης Χαντζής που διανύει την 58η μέρα, έχασε τις αισθήσεις του έξω από το ΑΤ Αμπελόκηπων. Στο σημείο έχει σπεύσει ασθενοφόρο, σύμφωνα με προφίλ της κοινότητας των κατειλημμένων προσφυγικών στα social media.
Στις 30/3, σύμφωνα με ανακοίνωση ο απεργός πείνας συνέχιζε για 53η ημέρα την αποχή από τη σίτιση, με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται δραματικά. Οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν προειδοποιούσαν για σοβαρό καρδιαγγειακό και μεταβολικό κίνδυνο, ενώ τα αιτήματα που πρόβαλε αφορούν την ακύρωση συμβάσεων και την προστασία των κατοίκων των προσφυγικών σπιτιών.
Ο Α. Χαντζής παρακολουθούνταν καθημερινά από ομάδα αλληλέγγυων ιατρών. Από τις πρώτες εβδομάδες εμφάνιζε διαρκώς επιδεινούμενα επεισόδια ορθοστατικής υπότασης, κακουχίας με κόπωση και ταχυκαρδίας κατά την έγερση, ενώ στα καθημερινά ηλεκτροκαρδιογραφήματα που διενεργούνταν διαπιστώνονταν εμμένουσες ηλεκτροκαρδιογραφικές αλλοιώσεις που προδιέθεταν σε θανατηφόρες -ανά πάσα στιγμή- αρρυθμίες.
Στην 53η μέρα απεργίας και ήταν 50, 5 κιλά, έχοντας συνολικά απολέσει το 22,3% του αρχικού του σωματικού βάρους. Από τον αιματολογικό έλεγχο σημειώθηκε τότε χαμηλή τιμή ουρίας ορού, υπερουριχαιμία και συμπτωματική υπογλυκαιμία με συνοδές αιμωδίες άνω άκρων, ευρήματα συμβατά με ασιτία.
Ο απεργός πείνας διατρέχει, κάθε 24ωρο που περνά, ολοένα και αυξανόμενο καρδιαγγειακό και μεταβολικό κίνδυνο με αρκετά επικίνδυνες επικείμενες επιπλοκές για τη ζωή.
Τα αίτημά του εκφράζουν τα συλλογικά αιτήματα της κοινότητας.
- ΑΜΕΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.
- ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
- ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ “ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ Α.Μ.Κ.Ε.” ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ! – ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΝΑΠΛΑΣΗ” ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ!
Ο απεργός Χαντζής δήλωνε ότι δεν σκοπεύει να σταματήσει την αποχή από τη σίτιση παρά τους κινδύνους για την υγεία του, έως ότου τα ανωτέρω αιτήματα ικανοποιηθούν.
Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:Read More | https://www.tanea.gr/

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.
