Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

ΚΚΕ: Ο κ. Μητσοτάκης αξιοποιεί την κατάσταση στα κόμματα της “βολικής” αντιπολίτευσης για να ζητήσει από τον λαό “λευκή επιταγή”

21 Ιουλίου, 2026

Παππάς: “Επιθετική η δήλωση Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον κύκλο του – Θα είναι λάθος αν ανεξαρτητοποιηθεί ο Φάμελλος” (Βίντεο)

21 Ιουλίου, 2026

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΝΔ: Τα χαμόγελα των “γαλάζιων” βουλευτών και τα “πηγαδάκια” πριν την ομιλία Μητσοτάκη (Εικόνες)

21 Ιουλίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΑΜΥΝΑ»Σάλος με εικόνες από τον «Θαλασσόλυκο 2026»: Τούρκοι δείχνουν Έλληνα αξιωματικό δίπλα σε αξιωματικό του ψευδοκράτους – Χαραλαμπίδης στο Geopolitico: “Φέρουν ευθύνες Δένδιας και Α’ΓΕΕΘΑ”
ΑΜΥΝΑ

Σάλος με εικόνες από τον «Θαλασσόλυκο 2026»: Τούρκοι δείχνουν Έλληνα αξιωματικό δίπλα σε αξιωματικό του ψευδοκράτους – Χαραλαμπίδης στο Geopolitico: “Φέρουν ευθύνες Δένδιας και Α’ΓΕΕΘΑ”

hellasvoiceBy hellasvoice12 Ιουνίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σοβαρά ερωτήματα προκαλούν οι εικόνες και τα βίντεο που μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης από την άσκηση «Θαλασσόλυκος 2026», στα οποία εμφανίζεται Έλληνας αξιωματικός στο παρατηρητήριο της άσκησης, κοντά σε αξιωματικό του ψευδοκράτους.

Γράφει ο Χρήστος Κωνσταντινίδης

Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς η τουρκική πλευρά αξιοποιεί το υλικό επικοινωνιακά, επιχειρώντας να δημιουργήσει εικόνα έμμεσης αποδοχής ή «αναγνώρισης» του ψευδοκράτους από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Δρ. Διεθνών Σχέσεων Γιάννος Χαραλαμπίδης, μιλώντας στο Geopolitico.gr, υπογράμμισε ότι ακόμη και αν κάποιος ισχυριστεί πως το υλικό αποτελεί προϊόν τεχνητής νοημοσύνης ή φωτομοντάζ, το ζήτημα παραμένει εξαιρετικά σοβαρό και ταπεινωτικό.

Όπως τόνισε, η Αθήνα οφείλει να προχωρήσει σε διαβήματα, καθώς η Τουρκία χρησιμοποιεί τέτοιες εικόνες για να προωθήσει τη διεθνή νομιμοποίηση του ψευδοκράτους, πατώντας πάνω σε συμβολισμούς και επικοινωνιακές εντυπώσεις.

Το ζήτημα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς έρχεται λίγες ημέρες μετά τις δημόσιες διαφοροποιήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια από τη γραμμή του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με την κριτική που διατυπώνεται, ευθύνη για την εικόνα αυτή φέρουν τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία, δηλαδή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ.

Η υπόθεση δεν αφορά μόνο ένα επικοινωνιακό στιγμιότυπο. Αγγίζει τον πυρήνα της ελληνικής πολιτικής έναντι του ψευδοκράτους, το οποίο δεν αναγνωρίζεται διεθνώς παρά μόνο από την Τουρκία.

Για αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπίδη, το θέμα δεν πρέπει να μείνει στη δημόσια συζήτηση ή στα μέσα ενημέρωσης, αλλά να τεθεί και ενώπιον της Ελληνικής Βουλής.

«Ακόμα και αν ισχυριστεί κάποιος ότι είναι Τεχνητή Νοημοσήνη ή φωτομοντάζ. Το θέμα παραμένει εξίσου σοβαρό και ταπεινωτικό. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να γίνουν διαβήματα. Τις προηγούμενες μέρες είχαμε δει τον Έλληνα ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια να εμφανίζεται διαφοροποιημένος από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Τώρα φέρει ευθύνη τόσο ο ίδιος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ για αυτόν τον εξευτελισμό. Το θέμα δεν πρέπει να απασχολήσει μόνο την κοινή γνώμη, αλλά πρέπει να τεθεί και ενώπιον της Ελληνικής Βουλής», ανέφερε συγκεκριμένα ο Δρ. Διεθνών Σχέσεων.

Το ερώτημα πλέον είναι αν η Αθήνα θα αντιδράσει θεσμικά και διπλωματικά ή αν θα επιτρέψει στην Άγκυρα να αξιοποιήσει το υλικό ως ακόμη ένα εργαλείο προπαγάνδας υπέρ της αναβάθμισης του ψευδοκράτους.

Πηγή: Read More | https://geopolitico.gr

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Συγκλονιστική μαρτυρία Περβαινά για την Κύπρο: «Αν μας άφηναν, θα στέλναμε τον τουρκικό στόλο στον πάτο»

20 Ιουλίου, 2026

Ελληνικό «φάντασμα» στον βυθό! Το πρώτο εγχώριο AUV αλλάζει τα δεδομένα στον υποθαλάσσιο πόλεμο

20 Ιουλίου, 2026

Ρωσσικό ΜΜΕ: Ελληνικό «μπλόκο» στην απαίτηση για Patriot – Πώς γνωρίζει το Κίεβο απόρρητα στοιχεία για τους πυραύλους μας;

20 Ιουλίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Ο κ. Μητσοτάκης αξιοποιεί την κατάσταση στα κόμματα της “βολικής” αντιπολίτευσης για να ζητήσει από τον λαό “λευκή επιταγή”

By hellasvoice21 Ιουλίου, 20260

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την ομιλία…

Παππάς: “Επιθετική η δήλωση Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον κύκλο του – Θα είναι λάθος αν ανεξαρτητοποιηθεί ο Φάμελλος” (Βίντεο)

21 Ιουλίου, 2026

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΝΔ: Τα χαμόγελα των “γαλάζιων” βουλευτών και τα “πηγαδάκια” πριν την ομιλία Μητσοτάκη (Εικόνες)

21 Ιουλίου, 2026

Η αναφορά του Μητσοτάκη στο Μουντιάλ με αφορμή τις εκλογές: “Η ΝΔ θυμίζει Ισπανία, όταν έχεις την μπάλα, εσύ θα βάλεις γκολ” (Βίντεο)

21 Ιουλίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • ΚΚΕ: Ο κ. Μητσοτάκης αξιοποιεί την κατάσταση στα κόμματα της “βολικής” αντιπολίτευσης για να ζητήσει από τον λαό “λευκή επιταγή”
  • Παππάς: “Επιθετική η δήλωση Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον κύκλο του – Θα είναι λάθος αν ανεξαρτητοποιηθεί ο Φάμελλος” (Βίντεο)
  • Κοινοβουλευτική Ομάδα ΝΔ: Τα χαμόγελα των “γαλάζιων” βουλευτών και τα “πηγαδάκια” πριν την ομιλία Μητσοτάκη (Εικόνες)
  • Η αναφορά του Μητσοτάκη στο Μουντιάλ με αφορμή τις εκλογές: “Η ΝΔ θυμίζει Ισπανία, όταν έχεις την μπάλα, εσύ θα βάλεις γκολ” (Βίντεο)
  • Ντόρα Μπακογιάννη: Εμφανίστηκε να περπατά ξανά χωρίς την πατερίτσα της – Συγκίνηση μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ (Εικόνες)

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

ΚΚΕ: Ο κ. Μητσοτάκης αξιοποιεί την κατάσταση στα κόμματα της “βολικής” αντιπολίτευσης για να ζητήσει από τον λαό “λευκή επιταγή”

21 Ιουλίου, 2026

Παππάς: “Επιθετική η δήλωση Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον κύκλο του – Θα είναι λάθος αν ανεξαρτητοποιηθεί ο Φάμελλος” (Βίντεο)

21 Ιουλίου, 2026

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΝΔ: Τα χαμόγελα των “γαλάζιων” βουλευτών και τα “πηγαδάκια” πριν την ομιλία Μητσοτάκη (Εικόνες)

21 Ιουλίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026573 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026320 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202683 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.