Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Πλάκα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της φονικής έκρηξης – «Μετά την κοπή του σωλήνα μυρίσαμε αέριο»

3 Νοεμβρίου, 2026

Επίδομα ενοικίου: Αντίστροφη μέτρηση για πληρωμές – Ποιοι οι δικαιούχοι για έως 800 ευρώ

3 Νοεμβρίου, 2026

Τσίπρας από Νοσοκομείο Καλαμάτας: “Θα θέσουμε σε προτεραιότητα το ΕΣΥ” – Δεσμεύτηκε για 500 ευρώ αύξηση στους μισθούς (Εικόνες Βίντεο)

3 Νοεμβρίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ»Σφαγή σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Ιορδανία! Επτά νεκροί και 34 τραυματίες από ένοπλη επίθεση την ώρα κηδείας
ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Σφαγή σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Ιορδανία! Επτά νεκροί και 34 τραυματίες από ένοπλη επίθεση την ώρα κηδείας

hellasvoiceBy hellasvoice23 Οκτωβρίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια4 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 34 τραυματίστηκαν από ένοπλη επίθεση εναντίον ελληνορθόδοξου ναού στην Ιορδανία, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026. Οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον πιστών που συμμετείχαν σε κηδεία στην περιοχή Χαμούντ της επαρχίας Καράκ, προκαλώντας σκηνές πανικού. Οι ιορδανικές αρχές έχουν εξαπολύσει επιχείρηση για τον εντοπισμό των ενόπλων, ενώ ο βασιλιάς Αμπντάλα Β΄ καταδίκασε την επίθεση και δεσμεύθηκε για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Πυροβολισμοί την ώρα της κηδείας

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν στον ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Γεωργίου, στην περιοχή Χαμούντ της επαρχίας Καράκ, περίπου 180 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Αμμάν.

Η επίθεση σημειώθηκε ενώ δεκάδες πιστοί είχαν συγκεντρωθεί για να αποχαιρετήσουν μέλος της τοπικής χριστιανικής κοινότητας.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, δύο ένοπλοι αποβιβάστηκαν από όχημα και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των παρευρισκομένων.

Ορισμένοι πιστοί βρίσκονταν έξω από τον ναό, ενώ άλλοι συμμετείχαν στη νεκρώσιμη τελετή.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι περισσότεροι από 150 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα και έξω από την εκκλησία όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.

Οι πυροβολισμοί συνεχίστηκαν για αρκετά λεπτά, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας από τους δράστες έφερε τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ.

Οπτικό υλικό που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Ιορδανίας φέρεται να δείχνει τουλάχιστον τρεις ενόπλους να συμμετέχουν στην επίθεση. Οι αρχικές μαρτυρίες έκαναν λόγο για δύο δράστες.

Επτά νεκροί και 34 τραυματίες

Ο απολογισμός της επίθεσης ανέρχεται σε τουλάχιστον επτά νεκρούς και 34 τραυματίες, σύμφωνα με την ενημέρωση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας της Ιορδανίας, υποστράτηγου Ομπεϊντάλα Μααϊτάχ.

Οι πρώτες πληροφορίες είχαν κάνει λόγο για περίπου δέκα τραυματίες, ωστόσο ο αριθμός αυξήθηκε καθώς προχωρούσε η καταγραφή των θυμάτων.

Από τους τραυματίες, 27 παρέμεναν υπό ιατρική παρακολούθηση κατά την επίσημη ενημέρωση.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, ενώ οι αρχές κινητοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επίθεσης.

Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες

Η Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας της Ιορδανίας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας διερευνούν την υπόθεση και αναζητούν τους υπευθύνους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μοχάμεντ Αλ-Μομάνι επιβεβαίωσε μέσω της πλατφόρμας X ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες διεξάγουν έρευνες, καλώντας τους πολίτες να ενημερώνονται από επίσημες ανακοινώσεις.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Οι ιορδανικές αρχές αντιμετωπίζουν την υπόθεση ως τρομοκρατική ενέργεια, χωρίς να έχουν δημοσιοποιήσει επαρκή στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών ή τα κίνητρά τους.

Οργισμένη αντίδραση του βασιλιά Αμπντάλα

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β΄, καταδίκασε με ιδιαίτερη αυστηρότητα την επίθεση.

Ο Ιορδανός μονάρχης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την ευχή για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι οι υπεύθυνοι θα αντιμετωπίσουν τις αυστηρότερες προβλεπόμενες κυρώσεις, τονίζοντας ότι η βία δεν πρόκειται να διασπάσει την ενότητα του ιορδανικού λαού.

Καταδίκη από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Την επίθεση καταδίκασε και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που παρατίθεται στο δημοσίευμα, η Αθήνα εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή της στην τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του ελληνορθόδοξου ναού του Αγίου Γεωργίου στην επαρχία Καράκ.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε επίσης συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, αλληλεγγύη προς τον λαό της Ιορδανίας και ευχές για την ανάρρωση των τραυματιών.

Στο στόχαστρο η χριστιανική κοινότητα

Η περιοχή του Καράκ φιλοξενεί ιστορικές χριστιανικές κοινότητες, οι οποίες αποτελούν τμήμα της θρησκευτικής και πολιτιστικής ταυτότητας της Ιορδανίας.

Οι χριστιανοί αντιπροσωπεύουν μικρό ποσοστό του συνολικού πληθυσμού της χώρας, ενώ η Ιορδανία θεωρείται διαχρονικά ένα από τα κράτη της Μέσης Ανατολής όπου έχει διατηρηθεί σημαντικός βαθμός θρησκευτικής συνύπαρξης.

Η σημερινή επίθεση προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς στράφηκε εναντίον πιστών που συμμετείχαν σε θρησκευτική τελετή.

Η επαρχία Καράκ είχε βρεθεί στο επίκεντρο τρομοκρατικής επίθεσης και το 2016, όταν ένοπλοι πραγματοποίησαν σειρά επιθέσεων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δέκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων επτά αστυνομικοί.

Οι έρευνες των ιορδανικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, με βασικά ζητούμενα την ταυτοποίηση των δραστών, τη σύλληψή τους και τη διαλεύκανση των κινήτρων της πολύνεκρης επίθεσης.

Read More

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Greek Police Mafia: Από τον Μάλαμα στον Γιαννακόπουλο – Τι αποκαλύπτει το Freedom of Press

2 Νοεμβρίου, 2026

Η διεθνής νομολογία για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα που αφορά την Ελλάδα: Τι δείχνουν 15 υποθέσεις οριοθέτησης και ποια είναι τα μηνύματα για την Τουρκία

2 Νοεμβρίου, 2026

Η Ιταλία επενδύει στη Μισράτα και μπαίνει δυναμικά στον ανταγωνισμό με Τουρκία και Κίνα για τη Λιβύη

2 Νοεμβρίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλάκα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της φονικής έκρηξης – «Μετά την κοπή του σωλήνα μυρίσαμε αέριο»

By hellasvoice3 Νοεμβρίου, 20260

Σύμφωνα με δημοσίευμα από tanea.grΝέο βίντεο-ντοκουμέντο από τη φονική έκρηξη στην Πλάκα που συγκλόνισε την περιοχή…

Επίδομα ενοικίου: Αντίστροφη μέτρηση για πληρωμές – Ποιοι οι δικαιούχοι για έως 800 ευρώ

3 Νοεμβρίου, 2026

Τσίπρας από Νοσοκομείο Καλαμάτας: “Θα θέσουμε σε προτεραιότητα το ΕΣΥ” – Δεσμεύτηκε για 500 ευρώ αύξηση στους μισθούς (Εικόνες Βίντεο)

3 Νοεμβρίου, 2026

Άδωνις Γεωργιάδης: “Για το νοσοκομείο του μέλλοντος ψηφίζουμε Μητσοτάκη για να είμαστε σίγουροι” (Βίντεο)

3 Νοεμβρίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Πλάκα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της φονικής έκρηξης – «Μετά την κοπή του σωλήνα μυρίσαμε αέριο»
  • Επίδομα ενοικίου: Αντίστροφη μέτρηση για πληρωμές – Ποιοι οι δικαιούχοι για έως 800 ευρώ
  • Τσίπρας από Νοσοκομείο Καλαμάτας: “Θα θέσουμε σε προτεραιότητα το ΕΣΥ” – Δεσμεύτηκε για 500 ευρώ αύξηση στους μισθούς (Εικόνες Βίντεο)
  • Άδωνις Γεωργιάδης: “Για το νοσοκομείο του μέλλοντος ψηφίζουμε Μητσοτάκη για να είμαστε σίγουροι” (Βίντεο)
  • Η τρυφερή ευχή του Βασίλη Κικίλια για τα γενέθλια της Τζένης Μπαλατσινού – “Χρόνια πολλά στην ψυχή της οικογένειας”

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Πλάκα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της φονικής έκρηξης – «Μετά την κοπή του σωλήνα μυρίσαμε αέριο»

3 Νοεμβρίου, 2026

Επίδομα ενοικίου: Αντίστροφη μέτρηση για πληρωμές – Ποιοι οι δικαιούχοι για έως 800 ευρώ

3 Νοεμβρίου, 2026

Τσίπρας από Νοσοκομείο Καλαμάτας: “Θα θέσουμε σε προτεραιότητα το ΕΣΥ” – Δεσμεύτηκε για 500 ευρώ αύξηση στους μισθούς (Εικόνες Βίντεο)

3 Νοεμβρίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026582 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026325 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202687 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.