Close Menu
HellasVoice.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
What's Hot

Δένδιας: Η ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στο φυσικό περιβάλλον

22 Ιουνίου, 2026

Ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο: Αφορά στην υπόθεση του Qatargate

22 Ιουνίου, 2026

Νικήτας Κακλαμάνης: Απένειμε αφιερωματικά γραμματόσημα των ΕΛΤΑ στον μεγάλο δημιουργό Σταύρο Ξαρχάκο (Εικόνες)

22 Ιουνίου, 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
info@hellasvoice.gr
Facebook Instagram
HellasVoice.gr
Home»ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»ΣΚΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: Δεν σβήνει η προσευχή στον Πανάγιο Τάφο – Αγωνία για το Άγιο Φως και κρίσιμες αποφάσεις 
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΣΚΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: Δεν σβήνει η προσευχή στον Πανάγιο Τάφο – Αγωνία για το Άγιο Φως και κρίσιμες αποφάσεις 

hellasvoiceBy hellasvoice29 Μαρτίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Το ακόλουθο άρθρο προέρχεται από τον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr:

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: Η λειτουργική ζωή συνεχίζεται παρά τον πόλεμο-Σε ένα εκρηκτικό γεωπολιτικό περιβάλλον, όπου η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται καθημερινά, ο Πανάγιος Τάφος στα Ιεροσόλυμα παραμένει σημείο προσευχής και πνευματικής αντοχής.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Θεοχάρης – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας και τον αποκλεισμό των προσκυνητών, οι ιερές ακολουθίες τελούνται κανονικά, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα πίστης.

Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, η λειτουργική ζωή δεν έχει διακοπεί ούτε στιγμή, ακόμη και όταν οι πύλες του Ναού της Αναστάσεως παραμένουν κλειστές για λόγους ασφαλείας. Η παρουσία των πιστών μπορεί να απουσιάζει, όμως η Εκκλησία συνεχίζει να υψώνει προσευχή «υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου».

Αγρυπνία μέσα στο σκοτάδι των συγκρούσεων

Το βράδυ του Σαββάτου 28 Μαρτίου 2026 τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία για την Κυριακή Ε’ Νηστειών, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιου. Σε μια ατμόσφαιρα φορτισμένη από τον πόλεμο, η ακολουθία απέκτησε ιδιαίτερο νόημα, καθώς κάθε δέηση συνοδευόταν από την αγωνία για την ειρήνη.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας πραγματοποιήθηκε και η εις διάκονον χειροτονία του π. Κορνηλίου, ένα γεγονός που έφερε ελπίδα μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία. Η Αγιοταφική Αδελφότητα συνεχίζει τη διακονία της, αποδεικνύοντας ότι η Εκκλησία δεν υποχωρεί ακόμη και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Διεθνής ανησυχία και διπλωματικές εξελίξεις

Η ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, με τις συγκρούσεις να επηρεάζουν άμεσα και την καθημερινότητα στην Αγία Πόλη. Όπως επισημαίνεται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη, ενώ αυξάνονται οι εκκλήσεις για άμεση αποκλιμάκωση.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, με βασικό ζητούμενο την ασφάλεια αλλά και τη διατήρηση της θρησκευτικής τάξης.

Αγωνία για το Άγιο Φως

Το μεγαλύτερο ερώτημα που απασχολεί εκατομμύρια Ορθοδόξους σε όλο τον κόσμο αφορά την τελετή του Αγίου Φωτός. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει σαφής απόφαση για την παρουσία πιστών, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι η τελετή θα πραγματοποιηθεί, ακόμη και υπό αυστηρούς περιορισμούς.

Όπως τονίζουν εκκλησιαστικές πηγές, «η λειτουργική ζωή δεν σταματά στον Πανάγιο Τάφο». Το Άγιο Φως θα εξέλθει και φέτος, μεταφέροντας το μήνυμα της Αναστάσεως, ακόμη και μέσα σε συνθήκες πολέμου.

Η φωνή της Εκκλησίας για ειρήνη

Η Εκκλησία της Ιερουσαλήμ συνεχίζει να στέλνει μήνυμα συμφιλίωσης και αγάπης. Όπως επισημαίνεται και από την Εκκλησία της Ελλάδος, η προσευχή για ειρήνη αποτελεί διαχρονικό αίτημα της Ορθοδοξίας, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης.

Μέσα από τις ακολουθίες στον Πανάγιο Τάφο, αναδεικνύεται ένα βαθύτερο μήνυμα: ότι ακόμη και στις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας, η πίστη και η ελπίδα δεν σβήνουν. Αντίθετα, ενισχύονται και μετατρέπονται σε φως, ικανό να καθοδηγήσει την ανθρωπότητα σε δρόμους ειρήνης.

Η επόμενη περίοδος θεωρείται κρίσιμη. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Φως θα αποτελέσουν βαρόμετρο όχι μόνο για την ασφάλεια, αλλά και για την πνευματική παρουσία της Ορθοδοξίας στους Αγίους Τόπους. Ένα είναι βέβαιο: όσο κι αν μαίνεται ο πόλεμος, η προσευχή στον Πανάγιο Τάφο δεν θα σιγήσει.

Το άρθρο ΣΚΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: Δεν σβήνει η προσευχή στον Πανάγιο Τάφο – Αγωνία για το Άγιο Φως και κρίσιμες αποφάσεις  δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr από τον Γιώργος Θεοχάρης. Η πλειοψηφία των κειμένων αποτελεί πρωτογενές περιεχόμενο ή φέρει επιμέλεια από τη συντακτική ομάδα. © Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:Read More | www.vimaorthodoxias.gr

hellasvoice

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
hellasvoice
  • Website

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές. Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.

Related Posts

Ψηφιακές ξεναγήσεις σε ναούς και ιστοσελίδα για τον προσκυνηματικό τουρισμό ετοιμάζει η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

22 Ιουνίου, 2026

Η γνήσια προσευχή από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου

22 Ιουνίου, 2026

ΛΙΣΤΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ: ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΝΑΤ: Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουλίου – Σύνταξη στα 62 για νοσηλευτές και διασώστες 

22 Ιουνίου, 2026
Leave A Reply Cancel Reply

Μη χάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στο φυσικό περιβάλλον

By hellasvoice22 Ιουνίου, 20260

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ορίζονται αποκλειστικά από την επιχειρησιακή τους ιδιότητα, αλλά και από την…

Ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο: Αφορά στην υπόθεση του Qatargate

22 Ιουνίου, 2026

Νικήτας Κακλαμάνης: Απένειμε αφιερωματικά γραμματόσημα των ΕΛΤΑ στον μεγάλο δημιουργό Σταύρο Ξαρχάκο (Εικόνες)

22 Ιουνίου, 2026

ΝΔ: Νέζης και Πτωχός επικεφαλής στη “μάχη της Μεσσηνίας” απέναντι στον Σαμαρά

22 Ιουνίου, 2026
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo

Recent Posts

  • Δένδιας: Η ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στο φυσικό περιβάλλον
  • Ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο: Αφορά στην υπόθεση του Qatargate
  • Νικήτας Κακλαμάνης: Απένειμε αφιερωματικά γραμματόσημα των ΕΛΤΑ στον μεγάλο δημιουργό Σταύρο Ξαρχάκο (Εικόνες)
  • ΝΔ: Νέζης και Πτωχός επικεφαλής στη “μάχη της Μεσσηνίας” απέναντι στον Σαμαρά
  • Τα νέα πρόσωπα του κόμματος Τσίπρα που βγαίνουν μπροστά στα media και αυτοί που δεν περνούν τη βάση και μένουν πιο πίσω

Recent Comments

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το HellasVoice.gr είναι ένα σύγχρονο ενημερωτικό μέσο που καλύπτει ειδήσεις, lifestyle και όσα απασχολούν την καθημερινότητα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση με ποιοτικό περιεχόμενο και σύγχρονη ματιά.

Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Δένδιας: Η ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στο φυσικό περιβάλλον

22 Ιουνίου, 2026

Ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο: Αφορά στην υπόθεση του Qatargate

22 Ιουνίου, 2026

Νικήτας Κακλαμάνης: Απένειμε αφιερωματικά γραμματόσημα των ΕΛΤΑ στον μεγάλο δημιουργό Σταύρο Ξαρχάκο (Εικόνες)

22 Ιουνίου, 2026
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ

Μπλόκο και απέλαση στην Ισίν Καρατζά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος – Σημαντική και υψηλού συμβολισμού αντίδραση από την Αθήνα.

12 Απριλίου, 2026572 Views

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νήσου Κω διοργανώνει την 1η Ημερίδα Εθελοντισμού: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη

22 Μαρτίου, 2026320 Views

«Ο Πόντος Ανταμώνει» στην Αθήνα! Mεγάλη ποντιακή μουσική γιορτή με κορυφαίους καλλιτέχνες

1 Απριλίου, 202682 Views
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
© 2026 BSee.gr. Designed & Developed by BSee.gr .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.