
Έντονο προβληματισμό για την κατάσταση που διαμορφώνεται στους δρόμους της Ρόδου με τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών εξέφρασε ο εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών Στέφανος Πορτσέλλη, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Καλημέρα» του Real Voice 99.5.
Στη Ρόδος, το ήδη επιβαρυμένο κυκλοφοριακό περιβάλλον φαίνεται να γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, καθώς η χρήση ηλεκτρικών πατινιών αυξάνεται χωρίς σαφές πλαίσιο και επαρκή έλεγχο.
Στην εκπομπή του δημοσιογράφου Μανώλης Παπάζογλου φιλοξενήθηκε ο Στέφανος Πορτσέλλη, ο οποίος μίλησε για μια κατάσταση που – όπως ανέφερε – έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Ένα ήδη επιβαρυμένο οδικό δίκτυο
Όπως επισημάνθηκε, το πρόβλημα της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης υπήρχε ήδη, με τον μεγάλο όγκο οχημάτων να δημιουργεί καθημερινά συνθήκες ασφυξίας.
Σύμφωνα με τον κ. Πορτσέλλη, αντί να υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός για την αποσυμφόρηση του αστικού ιστού, προστέθηκε ένα ακόμη στοιχείο που επιβαρύνει την κατάσταση.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην απουσία σαφών κανόνων χρήσης και στην έλλειψη κυκλοφοριακής παιδείας.
Η μη τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η απουσία προστατευτικού εξοπλισμού και η ανεξέλεγκτη κίνηση πατινιών σε δρόμους και πεζοδρόμια δημιουργούν, όπως τονίστηκε, σοβαρούς κινδύνους για οδηγούς και πεζούς.
Ο Στέφανος Πορτσέλλη εμφανίστηκε θετικός στις πρωτοβουλίες του Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη δημιουργία αυστηρότερου πλαισίου λειτουργίας.
Όπως αναφέρθηκε, η ανάγκη για σαφείς κανόνες και ουσιαστικούς ελέγχους θεωρείται πλέον επιτακτική, ώστε να περιοριστεί η αυθαιρεσία που παρατηρείται σήμερα.
Ο αρχικός στόχος των πατινιών
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι τα ηλεκτρικά πατίνια σχεδιάστηκαν ως μέσο βιώσιμης μετακίνησης και αποσυμφόρησης των πόλεων.
Ωστόσο, στην πράξη, η χρήση τους δεν συνοδεύτηκε από τις απαραίτητες υποδομές και κανόνες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέα προβλήματα αντί για λύσεις.
Ανησυχία για τα ατυχήματα
Η αυξημένη παρουσία πατινιών στους δρόμους συνδέεται πλέον και με περιστατικά τραυματισμών, τα οποία προκαλούν έντονη ανησυχία.
Όπως τονίστηκε, χωρίς αλλαγή νοοτροπίας και ουσιαστική οργάνωση, η κατάσταση κινδυνεύει να γίνει ακόμη πιο επικίνδυνη κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Ακούστε το ηχητικό από την «Πρώτη Καλημέρα» με τον Στέφανο Πορτσέλλη:
Το άρθρο Στέφανος Πορτσέλλη στον RV: «Ζούγκλα» στους δρόμους της Ρόδου – Καμπανάκι για τα ηλεκτρικά πατίνια εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις 24/7 , άμεσα και καθαρά.

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.
