
Το ακόλουθο άρθρο προέρχεται από τον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr:
Ι.Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ:Τη Δευτέρα 4 Μαΐου, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου και του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κολινδρού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Παναγιώτη Τιμαμόπουλου, με αντικείμενο την πορεία και την ολοκλήρωση των εργασιών στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την αποπεράτωση του έργου, το οποίο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό του ιστορικού ναού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία του μνημείου, καθώς πρόκειται για ναό με σημαντική ιστορική αξία, χαρακτηρισμένο ως αρχαιολογικό μνημείο και συνδεδεμένο με την παλαιά έδρα της Επισκοπής Κίτρους.
Η παρέμβαση αυτή εντάσσεται στη δεύτερη φάση εργασιών στον Ιερό Ναό, καθώς έχει ήδη ολοκληρωθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας η πρώτη φάση που αφορούσε την ενίσχυση και ανακεράμωση της στέγης. Η δεύτερη φάση αφορά εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και συνολικού εξωραϊσμού του ναού.
Το σύνολο των παρεμβάσεων στον Ιερό Ναό δεν εμπίπτει, ως έργο, στις τυπικές αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Ωστόσο, με προσωπική πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κας Σοφίας Μαυρίδου, εντάχθηκαν και οι δύο φάσεις εργασιών στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, αναγνωρίζοντας τη σημασία του μνημείου για την τοπική ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά.
Η Αντιπεριφερειάρχης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την αρμόδια αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας, με στόχο την επιτάχυνση των απαιτούμενων διαδικασιών και την ταχύτερη δυνατή προώθηση του έργου. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, το έργο βρίσκεται στη φάση ελέγχου και θεώρησης της τεχνικής μελέτης από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, καθώς και στη διαδικασία διαβίβασης της προγραμματικής σύμβασης προς έλεγχο και έγκριση από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Μητροπολίτης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς την κα Σοφία Μαυρίδου, τόσο για τη συμβολή της στην προώθηση και υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, όσο και για τη διαχρονική στήριξή της προς την Ιερά Μητρόπολη.
Οι συμμετέχοντες επανέλαβαν τη βούλησή τους για στενή συνεργασία, με στόχο την απρόσκοπτη εξέλιξη του έργου και την ολοκλήρωσή του εντός των προβλεπόμενων χρονικών πλαισίων, συμβάλλοντας στην προστασία και ανάδειξη του σημαντικού αυτού μνημείου της Πιερίας.
Το άρθρο Στην τελική ευθεία οι εργασίες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κολινδρού δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο www.vimaorthodoxias.gr από τον Newsroom. Η πλειοψηφία των κειμένων αποτελεί πρωτογενές περιεχόμενο ή φέρει επιμέλεια από τη συντακτική ομάδα. © Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.
Διαβάστε Περισσότερα στην ΠΗΓΗ:Read More | www.vimaorthodoxias.gr

Το HellasVoice.gr αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό ενημερωτικό μέσο με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και πολυθεματική ενημέρωση του κοινού. Με έμφαση στην ελληνική επικαιρότητα αλλά και σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, το HellasVoice.gr καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και την καθημερινότητα.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες περιεχομένου, συνδυάζοντας επιλεγμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές με πρωτογενές υλικό, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή δομή των άρθρων, την ταχύτητα φόρτωσης και τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης σε κινητές συσκευές.
Στόχος του HellasVoice.gr είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στη διάδοση της πληροφορίας με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη.
